boyche wrote:
Ja stvarno imam osjecaj da se mene ovdje zajebaje
Mozel suzavac pomoc?? On mi je nekako prikladniji
Ne smijemo mi sjedati sa strancima... Jos pogotovo u Sarajevu...
jarane, polozio si. raja si, lako ces se ti ovdje uklopiti
sto se tice sigurnosti, ne sikiraj se, zajebaju te malo raja, ok je to. nista ni bolje, ni losije nego u npr zenici, tuzli, zagrebu, splitu, beogradu.
sto se mjesta za izlazak tice raja su ti vec pisala: opera, mash, cheers, ort, city pub, celtic pub (to ti je sve na potezu od narodnog pozorista do bascarsije, potom holiday market gdje su sad kucice gdje se prodaju praznicne djidje, suveniri, kuhano vino i tako to, kucica djeda mraza i veliki sator gdje je svako vecer neka svirka (to ti je kod doma armije (ili kod ekonomije, ili kod saborne crkve, uglavnom ako krenes ferhadijom od vjecne vatre prema bascarsiji ne mozes fulit). nije lose mjesto jos i korner pub (kod fisa, iza zgrade predsjednistva), potom na bascarsiji blizu begove dzamije barhana, djulagin dvor i ima tu jos par slicnih mjesta jedno do drugog. ako budes htio probati nargilu toga sad po carsiji ima koliko hoces (cijena ti je oko 5KM). i da, sto neko rece sloga (kod velikog parka, blizu BBI centra, u moje vrijeme najbolje je bilo cetvrtkom i subotom, kako je sad nek ti ovi malo mladji kazu

)
sto se taksija tice, iz centra (titova) ili sa bascarsije do zaima sarca ti je 3-4 marke pa da znas da te ne izlevati (kad sjednes zrakni jel upaljen taksimetar). al ovo ti je samo onako savjet, ja se redovno iz grada kad se zaglavi do neka doba vracam taksijem i nikad mi se nije desilo da nabasam da mi ne pali taksimetar i da hoce da me izlevati (mada eto raja pricaju da bude i toga). inace iz te ulice zaima sarca do centra grada ti treba pjeske 15tak minuta, bilo do predsjednistva na titovu niz bolnicku, bilo da krenes na drugu stranu pa se spustis preko bjelava i pehlivanuse na katedralu (jbg, pogledaj mapu pa ces skontat

)
u tramvaju kupi kartu, ponisti i miran si.
cijene pića po kafanama su ti kafa od 1,5-4 kako gdje, piva obicno 3, zna ici i do 5, sokovi isto ko i piva, rakija 3...
sto se hrane tice, ove tradicionalne varijante cevapi, pljeska, pite najbolje ti je na bascarsiji, od glavnog trga pored bascarsijske dzamije ulicica (pjesacka) koja vodi prema vijecnici. tu su ti buregdzinica bosna, preko puta nje sač, ćevabdzinica mrkva, petica, hodžić...a eto sad imamo i taj mekdonalds, pa ako ti je merak, to ti je u titovoj. cevapi su ti 7-8KM, pite se za 3-4 marke mozes fino najest (kila je 10-15 ovisno koja pita).
sto se kasnonoćne klope tiče tu ti izbor nije neki. imas nekoliko grilova il pizza. ima vanni (kod doma armije, ulica zelenih beretki, odmah preko puta crkve), na bascarsiji imas doner (kad od begove dzamije krenes gavnom pjesackom ulicom prema sebilju, na samom kraju ulice prije glavnog carsijskog trga, s desne strane). imas gril pingvin kod vjecne vatre. imas gril tale (kod centralne banke - ulica je dalmatinska, al je odmah na uglu s titovom), imas piceriju U2 isto blizu centralne banke (ulica kulovića). posto ces biti smjesten na istom brdu gdje i ja zivim u tvojoj ulici isto ima poznat grill (u raji poznat kao "otrov"

) zove se student i nalazi se u zaima sarca odmah ispod studentskih domova, prepoznaces odmah, crvene je boje i uvijek neko ima tu ispred da jede bez obzira koje doba dana ili noci
cijene: hamburgeri i pljeske u somun su ti oko 3-3,5-4 KM, pica na komad ti je oko 1-2KM, cijela manja 7-8, velika 12-15KM, doner-kebab zavisno od velicine 3-6KM...
eto, lijep provod i dobrodosao!

i kad se vrneš kući javi nam kako je bilo