Posjet SAD-u

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
minci1004

#1 Posjet SAD-u

Post by minci1004 »

Pozdrav ljudi! Oduvijek želim posjetiti Ameriku i sad imam priliku da odem. Tetka živi u Americi,tj. u New Yorku, ima državljanstvo i poslala mi je garantno pismo. Zanima me kakva je procedura, koje sve dokumente trebam priložiti za vizu, kojim redoslijedom, koje formulare? Inače sam redovan student, treće godine Pravnog fakulteta. Da li mi treba potvrda samo da sam redovan student ili i ispis ocjena? Hvala unaprijed. :?
antonija

#2 Re: Posjet SAD-u

Post by antonija »

Kontaktiras Americku Ambasadu u BiH i sve ti daju - a imas i na njihovoj web stranici.

Sretan put u USA, nadam se da ce ti se svidjeti :-)
uglavnomja

#3 Re: Posjet SAD-u

Post by uglavnomja »

treba ti sve zivo, i postoji mogucnost da ne dobijes vizu :sad:

nisi udata
nemas djecu
nemas stalni posao
nemas svoju imovinu (kucu, stan) pretpostavljam
mlada si, pravi kandidat da ostanes u usa...

imas ovdje negdje temu o ljudima koji su dobili odbijenice od usa ambasade :|

probaj, ponesi sve papire sto imas, ali to sto si student ne pije vode :cry:

sretno u svakom slucaju :-D
Avetinho

#4 Re: Posjet SAD-u

Post by Avetinho »

minci1004 wrote:Pozdrav ljudi! Oduvijek želim posjetiti Ameriku i sad imam priliku da odem. Tetka živi u Americi,tj. u New Yorku, ima državljanstvo i poslala mi je garantno pismo. Zanima me kakva je procedura, koje sve dokumente trebam priložiti za vizu, kojim redoslijedom, koje formulare? Inače sam redovan student, treće godine Pravnog fakulteta. Da li mi treba potvrda samo da sam redovan student ili i ispis ocjena? Hvala unaprijed. :?
A da pitas tetku, ambasadu, konzulat?
Sto se mene tice, a mozda i ostalih forumasa, vidim fin si decko, mozes proc, sta ce ti viza.

Da nisi i ti slucajno iz Beca ili Praga -- gdjegod se ono saljivdjije sastaju? :D
TinaTina

#5 Re: Posjet SAD-u

Post by TinaTina »

Zdravo svima! Ja sam ovde nova pa se i ne snalazim bas najbolje... Imam jedan problemcic pa se nadam da ce mi bar neko pomoci. Udata sam americkog drzavljanina,predati su papiri...tacnije predat je obrazac I-130. Stigli smo do kraja....skoro. Odobrena je peticija 20.novembra i sada je sve predato u NVC. Ali od tada nema nikakvog odgovora. Imam link preko koga proveravam kakvo je stanje...ali nista. E sad...da li neko zna koliko traje ta provera u NVC-u? Hvala i pozdrav!
detroit-mercy

#6 Re: Posjet SAD-u

Post by detroit-mercy »

TinaTina wrote:Zdravo svima! Ja sam ovde nova pa se i ne snalazim bas najbolje... Imam jedan problemcic pa se nadam da ce mi bar neko pomoci. Udata sam americkog drzavljanina,predati su papiri...tacnije predat je obrazac I-130. Stigli smo do kraja....skoro. Odobrena je peticija 20.novembra i sada je sve predato u NVC. Ali od tada nema nikakvog odgovora. Imam link preko koga proveravam kakvo je stanje...ali nista. E sad...da li neko zna koliko traje ta provera u NVC-u? Hvala i pozdrav!
Licno ne znam kakav je proces ali Iz prve ruke, rodjaku je uzelo malo preko godinu od dana vjencanja do dolaska superuge. Da dodam da je I on US drzavljanin, znaci racunaj minimum godinu od podnosenja zahtjeva.
Post Reply