Posiljke sa e-Baya koje ne stizu vec vise od dva mjeseca!
- braca
#1 Posiljke sa e-Baya koje ne stizu vec vise od dva mjeseca!
Krajem novembra i pocetkom decembra sam porucio neke sitnice preko e-Baya i obzirom da imam poveliko iskustvo sa ovim vidom kupovine, sve to traje od par dana iz Europe do 20 dana iz Kine. No, ni jedan od ta 4 paketica mi ne stizu, s tim da je jedan iz Europe sa garantiranom dostavom za 5 radnih dana. Prosla vec dva mjeseca. E, posto taj paket ima tracking number i uputim se ja u postu da vidim sta se desava, obzirom da mi sarajevski postanski sitem putem njihove web stranice pokazuje da je paket stigao jos prije 15 dana. U posti, a zatim i na carini mi kazu nasli smo paket, paket je u Sarajevu, ali ceka carinjenje. 15 dana. E sad, ja uhvatim vezu da mi se to "izvuče" i necete vjerovati sta mi prijatelj kaze: sjecas se one informacije od prije petnaestak dana sa Klixa o 11 tona paketa koji su dosli iz Kine, a kupljeni su preko e-Baya? Naravno, ja odgovaram da se sjecam i kontam ne mogu da stignu sve to obraditi. Ne, nije to razlog. Pazi sad: ne carini se NISTA a razlog je taj sto se CEKA da stupi na snagu neki novi zakon o carinjenju pa da onda pocnu raditi !!! Da nije tragicno, bilo bi smijesno: pa logicno je da se radi po starom zakonu, a kada se izglasa novi zakon, od toga dana radis po novom zakonu. Ali cekati implementaciju novog zakona a do tada ne raditi nista je pravo ludilo. Zeleno.
- Running
#2 Re: Posiljke sa e-Baya koje ne stizu vec vise od dva mjeseca!
Pa nije bas sve tako da cekaju. Ljudima uredno stize uglavnom, sitna roba i ne ide na carinu, samo veci i sumnjivi paketi.
- mO k3
#3 Re: Posiljke sa e-Baya koje ne stizu vec vise od dva mjeseca!
ok i sta sada? pitanje??braca wrote:Krajem novembra i pocetkom decembra sam porucio neke sitnice preko e-Baya i obzirom da imam poveliko iskustvo sa ovim vidom kupovine, sve to traje od par dana iz Europe do 20 dana iz Kine. No, ni jedan od ta 4 paketica mi ne stizu, s tim da je jedan iz Europe sa garantiranom dostavom za 5 radnih dana. Prosla vec dva mjeseca. E, posto taj paket ima tracking number i uputim se ja u postu da vidim sta se desava, obzirom da mi sarajevski postanski sitem putem njihove web stranice pokazuje da je paket stigao jos prije 15 dana. U posti, a zatim i na carini mi kazu nasli smo paket, paket je u Sarajevu, ali ceka carinjenje. 15 dana. E sad, ja uhvatim vezu da mi se to "izvuče" i necete vjerovati sta mi prijatelj kaze: sjecas se one informacije od prije petnaestak dana sa Klixa o 11 tona paketa koji su dosli iz Kine, a kupljeni su preko e-Baya? Naravno, ja odgovaram da se sjecam i kontam ne mogu da stignu sve to obraditi. Ne, nije to razlog. Pazi sad: ne carini se NISTA a razlog je taj sto se CEKA da stupi na snagu neki novi zakon o carinjenju pa da onda pocnu raditi !!! Da nije tragicno, bilo bi smijesno: pa logicno je da se radi po starom zakonu, a kada se izglasa novi zakon, od toga dana radis po novom zakonu. Ali cekati implementaciju novog zakona a do tada ne raditi nista je pravo ludilo. Zeleno.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4 Re: Posiljke sa e-Baya koje ne stizu vec vise od dva mjeseca!
Ja vec trazio i dobio pare nazad. Jbga ko ce cekat.
- dazden42
#5 Re: Posiljke sa e-Baya koje ne stizu vec vise od dva mjeseca!
Ni meni nisu stigle 4 manje pošiljke cca 1-3$, a jedna jeste od 5$
Nijedna nije trebala na carinjenje
- commendatore
#6 Re: Posiljke sa e-Baya koje ne stizu vec vise od dva mjeseca!
štas ti narucivo jebote - kifle iz kine?dazden42 wrote:Ni meni nisu stigle 4 manje pošiljke cca 1-3$, a jedna jeste od 5$