Posesivna i ljubomorna - ONA ...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
Veljko_Lukic

#1 Posesivna i ljubomorna - ONA ...

Post by Veljko_Lukic »

Pozdrav cijenjeni forumaši, želim da Vas pitam da li ste se susretali sa ovim fenomenom ?
Last edited by Veljko_Lukic on 09/08/2013 22:20, edited 1 time in total.
fantom slobode

#2 Re: Posesivna i ljubomorna - ONA ...

Post by fantom slobode »

kratko i jasno - bjezi od iste glavom bez obzira i ne okreci se sine...tako ce ti se sreca osmjehnuti...sto prije i nemoj da se mislis.
rezolutni

#3 Re: Posesivna i ljubomorna - ONA ...

Post by rezolutni »

Veljko_Lukic wrote:Pozdrav cijenjeni forumaši, želim da Vas pitam da li ste se susretali sa ovim fenomenom ?

Duga duga duga veza preko tri godine! Na pocetku je bilo sve super, ma savrseno, kao u snu - za ne povjerovati.
Lagano se uvodilo po nesto, na mala vrata - fisksiranje nje na prethodnu vezu i osobu iz mog zivota, stalno napadanje i omalovazavanje, verbalno i mentalno, kasnije je i socijalno izolovanje - prijatelji nam ne trebaju, neki su da gledaju nju sa pozudom - nemoj s njima, od drugih zene i djevojke je ne vole; zaboga nisu sigurne u sebe, uvijek su zlobne, ma na samom kraju su joj smetali i njeni i moji roditelji!
Nisam prekinuo sve kontakte, ali postalo je toliko zamorno, da nisam vise ni htio da se izborim sa tim, jer pored svih obaveza isuvise sam bio umoran i sve sto je po meni ocjenjeno da trazi i najmanji napor - odbacio sam to, jer znam da dolaze minute i sati zvocanja. Pa onda scene - ni ljude koje sam znao povrsno, iz ciste kulture da pozdravim nisam mogao - jer zaboga to smo se mi dogovorili da se tu nadjemo, i da prevarim nju etc.
Svaki dan sam slusao recimo kako ja hocu da je prevarim, i kako bi ja sve druge da ... kauce u stanu sam promjenio, jer zaboga prije nje sam bio s nekim drugim tu na tom istom mjestu.
Komunikacije nase su dovedene do toga apsurda - da ja sto radi posla, sto radi zvanja sa njene strane - imam onaj bh telecom paket - mega 100, dvocifren broj sati razgovora mjesecno mnogo blizi broju u imenu paketa i sve to sa njenim brojevima telefona. Desavalo se da pretura po knjigama, ili da broji broj kontakata u mobitelu - da vidi koji su novi, recimo u pet. brojanje, pa onda u pon. opet da nema kakve razlike.

Pakao je izbio kad sam rekao na pocetku svega da je sve u redu, ali da bih ja volio da zadrzim i dozu individualnosti, jer je normalno da imamo i neka svoja zanimanja, svoje prijatelje etc.etc.

Vani gledajuci savrsen par, ljubimo se, drzimo za ruke, posveceni jednom drugom. Jedno za drugo tu! Mnogi nisu ni vidjeli sta se desava, a i otupili su u mom krugu prijatelja za to sto ne izlazim i ne javljam se, kao sad je s njom, pa eto.

Da se razumijemo, nisam andjeo, nisam svetac, i napocetku je bilo i povoda za neke male ljubomore, pale su i neke lazi!
I sa njene i sa moje strane.
Ali sve to je bilo iskljucivo na pocetku veze, i kasnije su bile mnogo mnogo vece stvari po kojima se vidi koliko sam bio posvecen, i zaljubljen i trudio se da sve to uspije. Dosli smo i do zaruka, i usao sam u obnavljanje stana u kuci, i stedio i imao velike izdatke i uspio u tome da osposbim to i da se uradi po projektu arhitekte etc.
Imam sad osjecaj da sto sam vise pristajao na sve to njeno, sve vise i vise je islo u krajnosti, ma do fantazija. Na kraju velika scena, sramota - pred kucom, pred roditeljima.
Ne znam sta da kazem, osjecam puno puno emocija jos uvijek, i volim tu osobu, ali svjestan sam da tu nema mira i rahatluka. Pritisci su dovodili da nakupljam to u sebi, pa puknem , pa bude svadja, pa zatisije; pa na kraju sam dozivio i scene. Pisanje i kontakiranje prijatelja, ogovranja, ma svasta. Svi prijatelji su bili sa moje strane, osim jednog para koji je ona upoznala i dovela u nas zajednicki krug. Nije izlazila sa drugaricama, nije nista bilo sa njene strane - cak i kada sam joj govorio, pa hajde, pa jel treba nesto da se pomogne nista nista - one su uvijek ovake onake, sto i jedna; i vise voli da ima vremena para etc.etc. da bude sa mnom.
Jedini raj na zemlji je bilo ljetovanje nekoliko puta - jer sto posto sam bio pod njenom kapom i suncobranom. I tada smo isli na zabacene plaze gdje nema puno drugih.
Cak i ja sam sve to gurao, prihvatajuci da nikada necu biti rahat u tome momentu kao pomirio sam se sa svim, ali saburaj - vidjece i skontace koliko je volis! I koliko ti je stalo do nje!
Seksualni aspekt je uvijek bio dobar, cak super kao nikada prije, ali i tu sam izgleda bio stvar - sve te emocije mi se cine plitke i bez pravog vezivanja!
I to sto zeli da me posjeduje i da me ima, to je ok, to i ne vidi kao problem, ja nju vrijedjam omalovazavam i tako sve do u nedogled sam bio tretiran sa pasivnom agresijom.

Osjecam se glupo, cak i zlostavljano na neki nacin, ne znam to da artikulisem, ali tako je, malo me i sramota.
Ne znam imam mnogo stvari da procesiram, tesko mi je bez nje, ali volio bih da cujem jel imao jos ko iskustava sa ovom ljubomorom ?
To su tvoje misli (znači subjektivno) o partnerici i donekle sebi. Mnogi ćeti reći - otjeraj to od sebe.

Kada bi tvoja partnerica iznijela svoje misli o tebi. Mnogi bi možda njoj, na njen post odgovorili - otjeraj to od sebe.
Veljko_Lukic

#4 Re: Posesivna i ljubomorna - ONA ...

Post by Veljko_Lukic »

To su tvoje misli (znači subjektivno) o partnerici i donekle sebi. Mnogi ćeti reći - otjeraj to od sebe.

Kada bi tvoja partnerica iznijela svoje misli o tebi. Mnogi bi možda njoj, na njen post odgovorili - otjeraj to od sebe.[/quote]

Vjerovatno i jeste kako ti kazes, kad ona kaze kako ona dozivljava stvari, onda joj kazu otjeraj to od sebe.

- ja sam svjestan da je istina na pola puta uvijek! Na pola puta izmedju mene i nje!
MedenoSrce

#5 Re: Posesivna i ljubomorna - ONA ...

Post by MedenoSrce »

Ozeni je
escobar__

#6 Re: Posesivna i ljubomorna - ONA ...

Post by escobar__ »

Ako je tako kako si napisao, iz vlastitog iskustva ti mogu reći samo da to odyebeš pod hitno. To mrcvarenje nikad neće stati, vjerovatno dođe period kad se dotična smiri, pa se i ti ponovo zaneseš (ako si zaljubljen) i misliš da će sve konačno biti u redu - a onda, opet spektakl, yebačina zdrave pameti, provociranje, kidanje živaca i tako dalje.

Čak sam bio majmun koji je ponovo započeo vezu s istom osobom koja me prethodno maltretirala, a ishod je, nakon koju godinu hodanja, bio isti.

Vjeruj mi, ako to ne razyebeš sad, onda ćeš ili u ludnicu, ili u zatvor (jer ćeš je roknut' kad ti živci sasvim popuste).

Sretno!

PS: Ako na to staviš tačku, ne daj se slomit. Stizat će poruke, pozivi, možda će ti i na vrata dolazit, presretat te na cesti i sl., ne daj se zeznut. :D
MedenoSrce

#7 Re: Posesivna i ljubomorna - ONA ...

Post by MedenoSrce »

samo je ozeni garantovano ce da te popusti, naravno uz uslov da u kratkom vremenskom periodu dobijete bar dvoje djece
Steph

#8 Re: Posesivna i ljubomorna - ONA ...

Post by Steph »

'Spavaj' još jednom s njom zarad starih vremena i ostavi je onda.
Veljko_Lukic

#9 Re: Posesivna i ljubomorna - ONA ...

Post by Veljko_Lukic »

escobar__ wrote:Ako je tako kako si napisao, iz vlastitog iskustva ti mogu reći samo da to odyebeš pod hitno. To mrcvarenje nikad neće stati, vjerovatno dođe period kad se dotična smiri, pa se i ti ponovo zaneseš (ako si zaljubljen) i misliš da će sve konačno biti u redu - a onda, opet spektakl, yebačina zdrave pameti, provociranje, kidanje živaca i tako dalje.

Čak sam bio majmun koji je ponovo započeo vezu s istom osobom koja me prethodno maltretirala, a ishod je, nakon koju godinu hodanja, bio isti.

Vjeruj mi, ako to ne razyebeš sad, onda ćeš ili u ludnicu, ili u zatvor (jer ćeš je roknut' kad ti živci sasvim popuste).

Sretno!

PS: Ako na to staviš tačku, ne daj se slomit. Stizat će poruke, pozivi, možda će ti i na vrata dolazit, presretat te na cesti i sl., ne daj se zeznut. :D
- pozive i kontakte vec imam, sad se sve mjenja jedan sat je ovo, drugi sat je ono, sutra skroz novo.
Problem sam uvidio da njena percepcija stvarnosti je iskljuciva, samo ono sto ona kaze i "zna" to je tacno, sve sto ja kazem je laganje i zavlacenje i eto kao da je moja zivotna misija da nju zajebem! Tako se nekad osjecam poslije tertmana!
registrovana onako

#10 Re: Posesivna i ljubomorna - ONA ...

Post by registrovana onako »

Veljko_Lukic wrote: Komunikacije nase su dovedene do toga apsurda - da ja sto radi posla, sto radi zvanja sa njene strane - imam onaj bh telecom paket - mega 100, dvocifren broj sati razgovora mjesecno mnogo blizi broju u imenu paketa i sve to sa njenim brojevima telefona.

meni si gori ti od nje, sve ti ko nesto smeta, a odrzavas to stanje na svaki moguci nacin

PS, cije je dijete :D
Veljko_Lukic wrote:Pokusavam da radim sa djetetom uporedo i pomazem koliko mogu, ali ovo nije moj fah!
Last edited by registrovana onako on 09/08/2013 21:52, edited 1 time in total.
escobar__

#11 Re: Posesivna i ljubomorna - ONA ...

Post by escobar__ »

Klasični manipulator. Nesigurnost u samu sebe "liječi" maltretirajući tebe. Bježi!
Veljko_Lukic

#12 Re: Posesivna i ljubomorna - ONA ...

Post by Veljko_Lukic »

registrovana onako wrote:
Veljko_Lukic wrote: Komunikacije nase su dovedene do toga apsurda - da ja sto radi posla, sto radi zvanja sa njene strane - imam onaj bh telecom paket - mega 100, dvocifren broj sati razgovora mjesecno mnogo blizi broju u imenu paketa i sve to sa njenim brojevima telefona.

meni si gori ti od nje, sve ti ko nesto smeta, a odrzavas to stanje na svaki moguci nacin

PS, cije je dijete :D
Veljko_Lukic wrote:Pokusavam da radim sa djetetom uporedo i pomazem koliko mogu, ali ovo nije moj fah!
Dijete je ucenik, znas kako ide instrukcije :) Nisam ja dosao do djece jos! Nazalost il na srecu, a volio bih, masio sam to vrijeme kad sam htio da budem glavni u velikoj firmi, sekretar un i ta sranja.
sad uzivam u livadi, u setnji, voznji kraj kakve lijepe rijeke, nekada i u samoci ... volio bih i dijete naravno, obicne regularne stvari.

Za ovog drugog - i ja sam to pomislio, sve se zalim a ja sam tu ostao i bio sam toliko vremena! sve sabur vidjece, ako joj pokazem ovim onda ce razumjeti etc.
registrovana onako

#13 Re: Posesivna i ljubomorna - ONA ...

Post by registrovana onako »

eto, necemo te vise tjestiti, sve znas, svega si svjestan :D
ljudi se ne mijenjaju
zakljucaj :D
escobar__

#14 Re: Posesivna i ljubomorna - ONA ...

Post by escobar__ »

registrovana onako wrote:ljudi se ne mijenjaju
:thumbup:

I to je to. Džaba što ti ovamo medi pričajući bajke, opet te u konačnici čeka patnja. Prema tome... 8-)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#15 Re: Posesivna i ljubomorna - ONA ...

Post by ladyblue18 »

Tema zakljucana na zahtjev autora :sax:
Locked