posao vozaca kamiona

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
sodi33

#1 posao vozaca kamiona

Post by sodi33 »

poz ekipa ima li ko na forumu da zna neku solidnu transportnu firmu u bih koja zaposljava vozace kamiona (slepera)
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#2 Re: posao vozaca kamiona

Post by Slo Burner »

Odakle si?
sodi33

#3 Re: posao vozaca kamiona

Post by sodi33 »

Slo Burner wrote:Odakle si?
mostar...
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#4 Re: posao vozaca kamiona

Post by Slo Burner »

:|
Hercegoviina

#5 Re: posao vozaca kamiona

Post by Hercegoviina »

mene interesira sta je potrebno da postanes vozac istog.
insomnia78

#6 Re: posao vozaca kamiona

Post by insomnia78 »

Vazeca vozacka dozvola odgovarajuce kategorije

s' moje sokocalo
Hercegoviina

#7 Re: posao vozaca kamiona

Post by Hercegoviina »

insomnia78 wrote:Vazeca vozacka dozvola odgovarajuce kategorije

s' moje sokocalo
pa znam ali kako do nje doci.
hhaarree

#8 Re: posao vozaca kamiona

Post by hhaarree »

pa polagati vozacki vjerovatno, ne znam :roll:
Hercegoviina

#9 Re: posao vozaca kamiona

Post by Hercegoviina »

hhaarree wrote:pa polagati vozacki vjerovatno, ne znam :roll:
pa koja je procedura ako imas polozeno za automobil?
hhaarree

#10 Re: posao vozaca kamiona

Post by hhaarree »

Hercegoviina wrote:
hhaarree wrote:pa polagati vozacki vjerovatno, ne znam :roll:
pa koja je procedura ako imas polozeno za automobil?
moras opet i za kamion sve isponove, ne znam tacno kako ide al moras polagat za kamion posebno nevezano jel imas za auto
daxon

#11 Re: posao vozaca kamiona

Post by daxon »

Hercegoviina wrote:mene interesira sta je potrebno da postanes vozac istog.
insomnia78 wrote:Vazeca vozacka dozvola odgovarajuce kategorije
Nije tako jednostavno, nekad sam i sam bio vozač kamiona, naime, uz položenu odgovarajuću kategoriju (najčešće C + E, kako bi mogao voziti šlepere), potrebna je i odgovarajuća stručna sprema, dakle, zvanje KV vozača motornih vozila ili tzv. državni ispit. Da bi kandidat polagao C kategoriju, mora imati najmanje jednu godinu položeno C1 kategoriju.
Dalje, ukoliko se vozač želi zaposliti u nekoj zemlji EU ili voziti "vani", tada mu nacionalna diploma više ne vrijedi, već mora polagati za stručnu kvalifikaciju "koda - 95" po direktivi EU, odnosno, CPC - vozač u međunarodnom drumskom saobraćaju, također, ukoliko bi morao prevoziti opasne materije, tada moraš imati ADR licencu, odnosno V stepen stručne spreme VKV vozač MV itd. itd.
Inače, da bi se neko bavio ovim zanimanjem, potrebno je da uloži mnogo novca, vremena i truda, a treba da počne od samih početaka, jer niko neće mladom i neiskusnom vozaču dati kamion vrijedan 200 000 Km u kome je roba u vrijednosti 500 000 KM...
mali_balon

#12 Re: posao vozaca kamiona

Post by mali_balon »

Evo da se i ja prijavim na ovu zelju
- 6 godina iskustva (voznja svega sto ima 4 ili vise tockova)
- sve kategorije osim A
- KV vozac (drzavi)
. Thenicar cestovnog saobrcaja
- Engleski
- Ma svega jos(npr imam i fakultet :D )

Pa et ako kome treba nek mi se javi na PP

Ako je "sigurica" izganjat cemo i CPC
Alfa159-1.7Turbo

#13 Re: posao vozaca kamiona

Post by Alfa159-1.7Turbo »

Evo da se javim na temu, pa vidi jako tezak i mukotrpan posao, sad nemas porodicu mozda i OK je,prije je bio i isplativiji....najbolje prolaze oni koji imaju svoj vozni park,ali moras polako krenuti ,kasnije ako imadnes petlje ide leasing i uzimas svoje kamione..al do toga je dug put,i radis da bi tek stvorio nesto svojoj djeci...o nametima ove drzave da i ne spominjem,i ugrozenosti nasih BiH firmi...
Iako mi moja porodica nije dala da idem u porodicni posao,i danas kad uzmem dan odmora ili kad sam na odmoru,meni je najbolji odmor sjesti za volan FH12...hehehe...ljepseg osjecaja meni nema....jos kad ides u tandemu sa ocem,ti ispred otaac iza..a ponekad i utrka padne..hehehe...
Ali definitvno,sve ti govori to da mi rodjeni roditelji nisu dali niposto da mi to bude glavno zanimanje u zivotu..
Iskreno,imam par prijatelja koji su dobru lovu zaradili,a nisu imali bukvalno nista na pocetku..doduse vozili su zastrane firme,sto ti i ja predlazem,jer vise ces zaraditi u startu ako vozis u inostranstvu..mada nisu ni tamo vise plate...
sodi33

#15 Re: posao vozaca kamiona

Post by sodi33 »

[quote="Alfa159-1.7Turbo"]Evo da se javim na temu, pa vidi jako tezak i mukotrpan posao, sad nemas porodicu mozda i OK je,prije je bio i isplativiji....najbolje prolaze oni koji imaju svoj vozni park,ali moras polako krenuti ,kasnije ako imadnes petlje ide leasing i uzimas svoje kamione..al do toga je dug put,i radis da bi tek stvorio nesto svojoj djeci...o nametima ove drzave da i ne spominjem,i ugrozenosti nasih BiH firmi...
Iako mi moja porodica nije dala da idem u porodicni posao,i danas kad uzmem dan odmora ili kad sam na odmoru,meni je najbolji odmor sjesti za volan FH12...hehehe...ljepseg osjecaja meni nema....jos kad ides u tandemu sa ocem,ti ispred otaac iza..a ponekad i utrka padne..hehehe...
Ali definitvno,sve ti govori to da mi rodjeni roditelji nisu dali niposto da mi to bude glavno zanimanje u zivotu..
Iskreno,imam par prijatelja koji su dobru lovu zaradili,a nisu imali bukvalno nista na pocetku..doduse vozili su zastrane firme,sto ti i ja predlazem,jer vise ces zaraditi u startu ako vozis u inostranstvu..mada nisu ni tamo vise plate...[/pa gdje ti radis care??quote]
sodi33

#16 Re: posao vozaca kamiona

Post by sodi33 »

Gdje radis???
Alfa159-1.7Turbo

#17 Re: posao vozaca kamiona

Post by Alfa159-1.7Turbo »

E zdravo,pa napisao sam da nisam otisao tim putem,ne bavim se tim poslom...ponekad vozim sad, a otac i brat se bave tim poslom..privatno,rade za sebe..ali samo sam ti htio reci da dobro odlucis,posao je pretezak,moze se zaraditi ako radis vani,nasi ovi ne placaju ekstra nesto,sta vise ,nasi privatnici gledaju da te zakinu kao radnika,ako krenes privatno pritisak je i treba imati petlje se zaduziti,sada je malo lakse jer imas leasing pa je najgori neuspjeh izgubiti kamion,mada zamisli kako je ljudima koji ga otplate vise od pola pa zaveze posao.a o naplati da i ne govorim..doduse mozda neko ima ljepsa iskustva..ali to je zato sto ili zaboraave kako im je bilo na poceku,ili hoce sve sebi..da ne govorim o tome kako ti drzava hoce sve uzeti,te nepovlasteni polozaj nasih prevoznika...oni koji se bave ovim poslom znaju o cemu govorim..

Sretno tebi,ako krenes tim putem,da ti bude sa srecom i da prevezes puno sretnih kilometara..;)
Hercegoviina

#18 Re: posao vozaca kamiona

Post by Hercegoviina »

koliko to sve kosta otprilike da bi postao vozac slepera i gdje se moze polagati?
likce

#19 Re: posao vozaca kamiona

Post by likce »

Daxon je odgovorio sta treba da se uradi da bi postao vozac!

Znaci odes u autoskolu i polazes c1(obicni kamion) i c(kamion sa slepom) kategoriju!Nisam siguran koliko je para jer znam da su nesto poskupili ali ja mislim izmedu 1000-1500 KM!Ako hoces da polazes i za prikolicu, C1E I CE kategoriju placas naknadno,nazovi brate autoskolu i pitaj koliko!
Ovo sve mozes poloziti ali da bi se zaposlio i da bi te neko prijavio kao vozaca,moras da imas odgovarajucu skolu a to je trogodisnja skola za vozaca,upises vanredno i to traje 1 godinu ili kupis diplomu!
Ima jos nekakvih certifikata ako hoces vani voziti!

Onda zaposlenje,tesko da ce ti neko kao neiskusnom dati kamion koji vrijedi 100 000-200 000 KM,ako i nades zaposljenje cinjenica je da nemas pojma o voznji kamiona,nije to lako kako izgleda,otkines retrovizor i donji si 500-800 KM!Veliki je pritisak na vozacu,jebe te gazda,jebe te policija(kamiondzije su im glavni pacijenti),jebe te cesta(uska ili puna rupa,npr. relacija jajce-banjaluka),jebu te nerazumni vozaci malih auta,ma svi te jebu!
Ima pozitivnih primjera ali ....,npr sve ovo polozis kupis na lizing kamion sticar(za prijevoz drva sa dizalicom),naucis koristiti dizalicu,naucis voziti,sklopis ugovor sa natron-maglaj i vozis drva ali opet veliki je rizik od neuspjeha,krenuvsi od odrzavanja kamiona cija jebena guma kosta 800-1000 KM pa nadalje!
Ako vec hoces to zanimanje,polozi sve ovo i trazi posao vani,ili ovdje ali da vozis vani!Sve u svemu,tezak je to hljeb!
mesko1

#20 Re: posao vozaca kamiona

Post by mesko1 »

ja sam novi pa citam ove postove sa zakasnjenjem ...
a da ne zna neko slucajno , neku firmu koja trazi vozaca kombija za medjunarodni transport ... ili ovaj nas lokalni :D
ali medjunarodni zato sto govorim , Njemacki , Češki i Engleskim se solidno sluzim ... inace sam iz Zenice.
hvala unaprijed
Mars Posao

#21 Re: posao vozaca kamiona

Post by Mars Posao »

POSAO U NJEMAČKOJ +38761379488 +38761274439
Vozač kamiona - C, CE
Njemački jezik nije obavezan!
- Plata od 1800 € do 2400 € neto
- Godišnji odmor 24 dana
- 5 radnih dana sedmično
- Prosjek 1700 km sedmično
- Udobna i kvalitetna radna odjeća
- Nema utovara i istovara
- Pomoć pri pronalasku smještaja
USLOVI
- Vozačka dozvola C/CE kategorije
- Code 95 na vozačkoj ili kartici
- Poznavanje njemačkog jezika nije obavezno.
Prijavite se putem Facebook-a ili Instagram-a
Možete nas kontaktirati i na naš kontakt telefon +38761379488
Image
Post Reply