Posao - Vendor pozicija

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
pjega

#1 Posao - Vendor pozicija

Post by pjega »

Kontaktirana sam u vezi posla za koji sam aplicirala sa jednom veoma, veoma poznatom svjetskom firmom koja ima ured i u Sarajevu. Trenutno sam u dijaspori, a posao je naravno u Bosni.

Rekruter vec po drugi put, sada i preko maila, podebljava cinjenicu da posao odnosno ugovor nece biti direktno sa kompanijom gdje bih radila, vec sa nekom trecom agencijom (vendorom, kako ona to naziva). Koliko znam za ovakve prakse i vani, i one nisu nimalo neobicne, nisam sigurna kako se one tretiraju u Bosni. Imam osjecaj da ona ovo navodi kao jednu od negativnosti pozicije.

Vani, ovakvi poslovi su uglavnom kratkorocni, za nesto sto se treba obaviti, gdje se dovode ljudi preko razlicitih agencija na odredjeni period. Ona spominje da je i u ovom slucaju ugovor na godinu dana, ALI sa mogucnoscu produzivanja ugovora.

Da li je neko imao slicnih iskustava, i sta tacno ovo predstavlja?
nexo

#2 Re: Posao - Vendor pozicija

Post by nexo »

...........
Last edited by nexo on 08/07/2010 19:02, edited 1 time in total.
pjega

Post by pjega »

hvala na odgovoru, nexo.

naravno da sam se vec malo raspitala. jedan dio osoblja je pod ugovorom sa vendorom, a drugi dio direktno sa firmom.

nadala sam se da je vise ljudi imalo slicna iskustva.

naravno, koliko god da mi je pozicija interesantna, ne pada mi na pamet ostavljati siguran posao ovdje za neki privremeni posao u bosni.

u svakom slucaju hvala.

:)
xon_sa

Post by xon_sa »

Kao sto nexo rece to obicno znaci da ce ti plata biti u skladu sa lokalnim prilikama...
Post Reply