mali_balon wrote:Ja sam bio na tri testa za tri razlicite pozicije. I nijedna nije imala veze sa pravom nego je bila administracija i racunovodstvo.
Zadnja mi je najvise u sjecaju jer sam se posvadjao, jer su trazli adminstrativca u racunovodstvu sa drustvenim fakultetom a na testu je bilo da se izracuna godisnja bilansa preduzeca sa tabelom i grafikonom (sto je posao iskusnog racunovodje sa zavrsenom ekonomijom), prevodjenje jednog clanka, i organizaciaj konferencije.
I ja pitam onog kretena sto ste trazili drustveni fakultet a ne striktno ekonomiju samo se smjeska i sljeze ramenima.
Kada ulazis u sud na kapiji se ostavlja mobitel, i mi svi na testu kad nekom zvoni mobitel, a mobitel moze zvoniti samo nekom ko vec radi tu, i svi se ono fino podsmjehnuse i skontase eto ko ce "dobiti" posao.
Ja sam bio na nekoliko konkursa za Sud i Tužilaštvo BiH. Ma to je živi cirkus. Jednom je istovremeno primalo 10 pripravnika i 10 volontera u tužilaštvo, te 4 pripravnika u Sud. Vodio sam se mišlju, pa haj možda nekog i prime bez štele, ipak nije malo 24 čovjeka. Naročito kontam volonterski ne odgovara svakome. Koja naivnost

Haj što je testiranje bilo koma. Što oni ne kriju koga znaju. Što se oni mlađi saradnici šprdaju, lafo ti pomažu na testu

Ali kad izađoše rezultati

Primljeno čak 6 ili 7 ljudi sa istim imenom

Poslije ispala priča, nije se znalo koja Jelena ima štelu, pa su ih sve primili za svaki slučaj

Ali 3 osobe dobile mjesto i pripravnika i volontera. Da ti pamet stane.