Posao u Ujedinjenim Nacijama, iskustva...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
BH-alter

#1 Posao u Ujedinjenim Nacijama, iskustva...

Post by BH-alter »

Izvinjavam se ako tema vec postoji ali nisam mogao da nadjem nista slicno prilikom pretrage foruma. Znaci, da li iko od vas tezi ka tome da se zaposli u bilo kojoj organizaciji pod UN-ovom umbrellom? Da li je neko imao intervju ili radio volonterski za ovu organizaciju. Cuo sam da je najlakse upasti ako se odradi nekoliko mjeseci (volonterski) u zemljama treceg svijeta...
drndalo

#2 Re: Posao u Ujedinjenim Nacijama, iskustva...

Post by drndalo »

Najlakse je upasti ako te neki ciko zaposli kao svog decka... ;-)
BH-alter

#3 Re: Posao u Ujedinjenim Nacijama, iskustva...

Post by BH-alter »

Vidim imas iskustva na taj nacin da dodjes do pozicije. Svaka cast, drago mi je zbog tebe. Ako nemas konkretnu informaciju onda ne moras ni gluposti valjati.
drndalo

#4 Re: Posao u Ujedinjenim Nacijama, iskustva...

Post by drndalo »

Nema na cemu, i tebi moze valjati... :roll:

Ja ti fino rekoh da znam za taj nacin, visekratno dokazan sirom UN-a... Nisam jednom gledao (zadnji put u Timoru) kako stari dripci dovlace sebi svoje "mlado meso", naravno na dobre pozicije... A ti mi nemoj vjerovati, ne moras ni slusati ovo sto sam ti rekao, jer ti nisam rekao u zloj namjeri, nego da se spremis da ima svega, i da te nista ne smije iznenaditi (a u UN-u imaju jak lobi)... Kada tek pocinjes karijeru UN-u, osim ako si neki svemirski strucnjak, sasvim je ocekivano da prihvatas da ides u razne misije treceg, a bogami i cetvrtog svijeta... Kasnije, sa stazom, preporukama, poznanstvima (raznih tipova, ne mora biti ono sto prvo rekoh...), moze se ici i na poslove u drugom svijetu, a "prvi" svijet je prilicno rezervisan za "odlikase" sa odlicnim pasosima, skolama, vezama...

Uglavnom, sa srecom, nije to lak posao... Mislim obicno je prilicno parali, uz ne bas prevelik rizik (najcesce), i ako si (dok si) mlad, lakse ide, kasnije sa familijom ide teze... Tesko je i "vratiti se" u normalan zivot, ja to volim usporedjivati sa mornarima na tankerima, 6 mjeseci tamo, pa 3 kuci... Odlicne plate, ali nisi kuci s familijom...
karanana

#5 Re: Posao u Ujedinjenim Nacijama, iskustva...

Post by karanana »

ako ima korumpiranijih poslodavaca od ovih nasih iz ADS-a, onda su to ovi ublehashi iz raznoraznih UN agencija kao i drugih int. organizacija, cak i onih od kojih bi se najmanje nadao tipa USAID-a, svjetske banke i slicnih.
Post Reply