Posao u UAE, Katar, Kuvajt.

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
moke_017

#1 Posao u UAE, Katar, Kuvajt.

Post by moke_017 »

E pozdrav ljudi.

Ovu temu sam osmislio, da bude kao neka polazna tačka ljudima koji žele da idu raditi u pomenute zemlje. Svi mi mladi ljudi vidimo da je veoma teško doći do posla kod nas, a visoko smo obrazovani i znamo strane jezike, a ovdje u BiH samo sabjeremo godine na birou :izet:

E sad ja bih volio da na ovu temu dolaze ljudi koji će podjeliti sa nama, forumašima informacije, o oglasima za poslove u tim zemljama, kada i kojeg datuma dolaze Arapi ili njihovi zastupnici u BiH da traže radnike, obično to bude u Sarajevu , tako da i mi ostali koji dolazimo iz drugih gradova BiH možemo da dođemo na taj intervju.

Takođe na ovoj temi možete podjeliti svoja iskustva, ako ih imate, u radu u tim zemljama, mada ne bi volio da tema ode u pravcu prepucavanja
forumaša, isplati li se ili ne ići tamo.
mnbv

#2 Re: Posao u UAE, Katar, Kuvajt.

Post by mnbv »

Pozdravljam ideju.
Google i idi na srpske i hrvatske forume. Tamo ces naci sve sto ti treba. Spisak kompanija itd. Imas i recenzije, iskustva sa intervjua itd
Inace VSS iz Srbije ljudi su dole jako zastupljeni. Drze jake pozicije i strucni su u onom sto rade.
Ja sam bio u Kuvajtu i Dubaiju.
moke_017

#3 Re: Posao u UAE, Katar, Kuvajt.

Post by moke_017 »

Ma znam, istraživao sam mnogo, Hrvati i Srbi su mnogo bolje uvezani i imaju te grupe po fb od kojih stvarno imaš koristi ako si zainteresovan, a kod nas sve to sporije ide.

I imam jedno pitanje, ja nemam nikakvu potvrdu, certifikat da znam Engleski jezik, al svakodnevno pričam na skypu sa likovima iz cijelog svijeta da bi ga usavršio, i mogu za sebe reć da znam :) , e sad je pitanje kad ideš kod njiha na intervju dali oni trže te certifikate ili se na interviju uvjere u znanje jezika.
moke_017

#4 Re: Posao u UAE, Katar, Kuvajt.

Post by moke_017 »

.
Post Reply