Posao u Specijalnoj Policiji BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

SKOA6

#1 Posao u Specijalnoj Policiji BiH

Post by SKOA6 »

Pozdrav.E ovako prijatelji,uskoro zavrsavam 4 razred srednje Tehnicke rudarske skole,ali ne namjeravam da idem na fax o rudarstvu fuck to. Moje ambicije su Specijalna policija BiH.zanima me ako neko ima iskustva i zna o tome,koji fax trebam da upisem i sve vezano oko edukacije i obuke kako da dodjem do cilja.Jako sam sposoban treniram vec 4 godine judo i bodybilding pa mozda mi to daje neku prednost . hvala unaprijed :bih:
Referent za ONO i DSZ

#2 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH

Post by Referent za ONO i DSZ »

Kazu bez certifikata Nezdada Fazlije zvanog stari svat, nista! :D
TheMule

#3 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH

Post by TheMule »

SKOA6 wrote:Pozdrav.E ovako prijatelji,uskoro zavrsavam 4 razred srednje Tehnicke rudarske skole,ali ne namjeravam da idem na fax o rudarstvu fuck to. Moje ambicije su Specijalna policija BiH.zanima me ako neko ima iskustva i zna o tome,koji fax trebam da upisem i sve vezano oko edukacije i obuke kako da dodjem do cilja.Jako sam sposoban treniram vec 4 godine judo i bodybilding pa mozda mi to daje neku prednost . hvala unaprijed :bih:
Znam da je kod nas sve moguce (zemlja snova :D :bih: ) ali po nekim svjetskim pravilima bi bar trebo biti obicni policajac najmanje 5 godina prije nego sto mozes da se prijavis na konkurs za specijalnu jedinicu. Znaci, prvo policijska akademija.

Ali cuo sam da je kod nas moguce postati inspektor, a da nisi nikad bio na patroli, pa me ne bi cudilo da mozes pravo u specijalnu uletiti.
mobile9

#4 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH

Post by mobile9 »

to Brate da ne postavljam samo ja ovakve teme :lol: :-) :lol:
:thumbup: Ko se trudi aBd ce i vidjeti rezultate! Bitno je imati ciljeve u zivotu koji ce te voditi kroz budućnost. :bih:
EDIT: kako se zaposliti u SIPA-i ?????????????
SKOA6

#5 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH

Post by SKOA6 »

e jbg izgleda niko ne zna tacno sta treba sve imat??? :/ :?
SKOA6

#6 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH

Post by SKOA6 »

mobile9 wrote:to Brate da ne postavljam samo ja ovakve teme :lol: :-) :lol:
:thumbup: Ko se trudi aBd ce i vidjeti rezultate! Bitno je imati ciljeve u zivotu koji ce te voditi kroz budućnost. :bih:
EDIT: kako se zaposliti u SIPA-i ?????????????
Jest ono bitno brate,,al ne mogu da dodjem do nikakvih izvora informacija koji fax kako sta i tako to,dali si ti sta saznao ?
SKOA6

#7 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH

Post by SKOA6 »

TheMule wrote:
SKOA6 wrote:Pozdrav.E ovako prijatelji,uskoro zavrsavam 4 razred srednje Tehnicke rudarske skole,ali ne namjeravam da idem na fax o rudarstvu fuck to. Moje ambicije su Specijalna policija BiH.zanima me ako neko ima iskustva i zna o tome,koji fax trebam da upisem i sve vezano oko edukacije i obuke kako da dodjem do cilja.Jako sam sposoban treniram vec 4 godine judo i bodybilding pa mozda mi to daje neku prednost . hvala unaprijed :bih:
Znam da je kod nas sve moguce (zemlja snova :D :bih: ) ali po nekim svjetskim pravilima bi bar trebo biti obicni policajac najmanje 5 godina prije nego sto mozes da se prijavis na konkurs za specijalnu jedinicu. Znaci, prvo policijska akademija.

Ali cuo sam da je kod nas moguce postati inspektor, a da nisi nikad bio na patroli, pa me ne bi cudilo da mozes pravo u specijalnu uletiti.
hehe ,,,al nedavno su bili konkursi u Tuzli,gdje su konkurisali momci za inspektore mlade i specijalne snage a da prije nisu imali dana iskustva,,pa znaci da ne treba prvo biti obicni murjak,vec da treba odredjeni stepen skole i obuke pa me zanima koja skola koji nacin i tako to.
TheMule

#8 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH

Post by TheMule »

SKOA6 wrote:
TheMule wrote:

hehe ,,,al nedavno su bili konkursi u Tuzli,gdje su konkurisali momci za inspektore mlade i specijalne snage a da prije nisu imali dana iskustva,,pa znaci da ne treba prvo biti obicni murjak,vec da treba odredjeni stepen skole i obuke pa me zanima koja skola koji nacin i tako to.
Vjerovatno se radi o kriminalistickom smjeru na univerzitetu, pa onda cekas konkurs, pa ako prodjes posalju te na akademiju ili kratku obuku? Pitaj Maxwell-a ovdje, on je cini mi se policajac.
maxell_sarajevo

#9 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH

Post by maxell_sarajevo »

SKOA6 imaš pp
mobile9

#10 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH

Post by mobile9 »

maxell_sarajevo wrote:SKOA6 imaš pp
maxell_sarajevo jel problem i meni da javis? i jos u vezi zatvorskih čuvara kako, sta? Hvala unaprijed! :thumbup:
lajkujMe

#11 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH

Post by lajkujMe »

Pa po logici, za specijalca, moras odredjeno vrijeme biti u policiji :? I ako si zadovoljio kao obicni policajac po preporuci mozes se prijaviti za obuku, specijalci su jbg specijalci ne moze to svako biti.
maxell_sarajevo

#12 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH

Post by maxell_sarajevo »

lajkujMe wrote:Pa po logici, za specijalca, moras odredjeno vrijeme biti u policiji :? I ako si zadovoljio kao obicni policajac po preporuci mozes se prijaviti za obuku, specijalci su jbg specijalci ne moze to svako biti.
To su vecinom interni konkursi i prmaju se policijski službenici iz policijskih organa u BIH, a jedan od osnovnih uvjeta je da imas cin policajca ili cin starijeg policajca.
Russki

#13 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH

Post by Russki »

maxell, stari, daj kontaktiraj me molim te u vezi ove specijalne policije
nokeee_099

#14 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH

Post by nokeee_099 »

maxell_sarajevo wrote:SKOA6 imaš pp

maxell_sarajevo
Da li diplomiranj masinski inzenjer ima sansu za zaposljavanje u specijalnoj policiji?
Russki

#15 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH

Post by Russki »

TheMule wrote:

istina vala za ovaj dio
znam par ljudi sto ne znaju dvije rečenice sastaviti, imaju osnovnu skolu i knjige od srednje i uletili u specijalce

ma daj ba
Boskero

#16 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH

Post by Boskero »

.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:30, edited 4 times in total.
JThomas

#17 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH

Post by JThomas »

i jaka politička veza. za SIPU je još poželjno da si ratni zločinac i koljač, a ako baš ne može - barem mirnodopski, po mogućnosti iskustvo sa zloupotrebama položaja, iznudama i krijumčarenjem :D
Boskero

#18 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH

Post by Boskero »

.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:40, edited 1 time in total.
lajkujMe

#19 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH

Post by lajkujMe »

kloni se sipe, kantonalni specijalci ili Fmup specijalac, vece plate i manje uhljupa nego u Sipi, da ti se ne desi ne daj boze, neka akcija, zapuca se i odjednom tvoji drugovi isparili i ti jedini na meti :roll:
Boskero

#20 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH

Post by Boskero »

.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:40, edited 2 times in total.
lajkujMe

#21 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH

Post by lajkujMe »

Boskero wrote:
lajkujMe wrote:kloni se sipe, kantonalni specijalci ili Fmup specijalac, vece plate i manje uhljupa nego u Sipi, da ti se ne desi ne daj boze, neka akcija, zapuca se i odjednom tvoji drugovi isparili i ti jedini na meti :roll:
Nisu vece plate ne bulazni.
SIPA ima najviše policijske plate u BiH, jer je kao na nivou države policijska agencija.
Specijalci u Federalnom Mupu imaju male plate i daleko teže i rizicnije poslove nego li SIPA.
Uprkos cinjenici da su duplo spremniji od specijalaca SIPE i dobivaju najteže zadatke dok ovi iz SIPE vozikaju bjesne dzipove i njake blindirane kombije i hapse politicare, znaci striktno su medijska policija da vlast ima šta da pokaze na tv-u.
Ali i ja da hocu da konkurišem za specijalnu policiju nedvojbeno bih predao u FMUP Bosne i Hercegovine.
Momci su patrioti i vole ovu državu a ne u SIPI da ti neki cetnik bude komadant tima.
sorry vodio sam se starom informacijom od prije nekoliko godina, kad je sipa protestovala sto je njima (obicnom sipovcu) plata 600 km a drotu u KS 800, kao sto vidite po platama moja informacija je poprilicno stara :lol:

znaci tako sipovci izborili da imaju vece plate od ovih "nizih"
electriq

#22 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH

Post by electriq »

Kolika je plata specijalca u fup-u?
zigson

#23 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH

Post by zigson »

electriq wrote:Kolika je plata specijalca u fup-u?
1300, nek me isprave ako grijesim
i ne moras biti uopste policajac da bi se konkurisao za specijalnu u fupu, neki od uslova su zavrsena srednja skola i vozacki, za ostale ne znam tacno..
Last December

#24 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH

Post by Last December »

Malo para za takav poso
Gojeni H

#25 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH

Post by Gojeni H »

Last December wrote:Malo para za takav poso
:shock:

Sta mislis sta oni rade tamo?
Post Reply