Posao u Specijalnoj Policiji BiH
-
SKOA6
#1 Posao u Specijalnoj Policiji BiH
Pozdrav.E ovako prijatelji,uskoro zavrsavam 4 razred srednje Tehnicke rudarske skole,ali ne namjeravam da idem na fax o rudarstvu fuck to. Moje ambicije su Specijalna policija BiH.zanima me ako neko ima iskustva i zna o tome,koji fax trebam da upisem i sve vezano oko edukacije i obuke kako da dodjem do cilja.Jako sam sposoban treniram vec 4 godine judo i bodybilding pa mozda mi to daje neku prednost . hvala unaprijed 
- Referent za ONO i DSZ
#2 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH
Kazu bez certifikata Nezdada Fazlije zvanog stari svat, nista! 
-
TheMule
#3 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH
Znam da je kod nas sve moguce (zemlja snovaSKOA6 wrote:Pozdrav.E ovako prijatelji,uskoro zavrsavam 4 razred srednje Tehnicke rudarske skole,ali ne namjeravam da idem na fax o rudarstvu fuck to. Moje ambicije su Specijalna policija BiH.zanima me ako neko ima iskustva i zna o tome,koji fax trebam da upisem i sve vezano oko edukacije i obuke kako da dodjem do cilja.Jako sam sposoban treniram vec 4 godine judo i bodybilding pa mozda mi to daje neku prednost . hvala unaprijed
Ali cuo sam da je kod nas moguce postati inspektor, a da nisi nikad bio na patroli, pa me ne bi cudilo da mozes pravo u specijalnu uletiti.
- mobile9
#4 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH
to Brate da ne postavljam samo ja ovakve teme

Ko se trudi aBd ce i vidjeti rezultate! Bitno je imati ciljeve u zivotu koji ce te voditi kroz budućnost. 
EDIT: kako se zaposliti u SIPA-i ?????????????
-
SKOA6
#5 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH
e jbg izgleda niko ne zna tacno sta treba sve imat??? :/ 
-
SKOA6
#6 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH
Jest ono bitno brate,,al ne mogu da dodjem do nikakvih izvora informacija koji fax kako sta i tako to,dali si ti sta saznao ?mobile9 wrote:to Brate da ne postavljam samo ja ovakve teme![]()
![]()
Ko se trudi aBd ce i vidjeti rezultate! Bitno je imati ciljeve u zivotu koji ce te voditi kroz budućnost.
-
SKOA6
#7 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH
hehe ,,,al nedavno su bili konkursi u Tuzli,gdje su konkurisali momci za inspektore mlade i specijalne snage a da prije nisu imali dana iskustva,,pa znaci da ne treba prvo biti obicni murjak,vec da treba odredjeni stepen skole i obuke pa me zanima koja skola koji nacin i tako to.TheMule wrote:Znam da je kod nas sve moguce (zemlja snovaSKOA6 wrote:Pozdrav.E ovako prijatelji,uskoro zavrsavam 4 razred srednje Tehnicke rudarske skole,ali ne namjeravam da idem na fax o rudarstvu fuck to. Moje ambicije su Specijalna policija BiH.zanima me ako neko ima iskustva i zna o tome,koji fax trebam da upisem i sve vezano oko edukacije i obuke kako da dodjem do cilja.Jako sam sposoban treniram vec 4 godine judo i bodybilding pa mozda mi to daje neku prednost . hvala unaprijed![]()
) ali po nekim svjetskim pravilima bi bar trebo biti obicni policajac najmanje 5 godina prije nego sto mozes da se prijavis na konkurs za specijalnu jedinicu. Znaci, prvo policijska akademija.
Ali cuo sam da je kod nas moguce postati inspektor, a da nisi nikad bio na patroli, pa me ne bi cudilo da mozes pravo u specijalnu uletiti.
-
TheMule
#8 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH
Vjerovatno se radi o kriminalistickom smjeru na univerzitetu, pa onda cekas konkurs, pa ako prodjes posalju te na akademiju ili kratku obuku? Pitaj Maxwell-a ovdje, on je cini mi se policajac.SKOA6 wrote:hehe ,,,al nedavno su bili konkursi u Tuzli,gdje su konkurisali momci za inspektore mlade i specijalne snage a da prije nisu imali dana iskustva,,pa znaci da ne treba prvo biti obicni murjak,vec da treba odredjeni stepen skole i obuke pa me zanima koja skola koji nacin i tako to.TheMule wrote:Znam da je kod nas sve moguce (zemlja snovaSKOA6 wrote:Pozdrav.E ovako prijatelji,uskoro zavrsavam 4 razred srednje Tehnicke rudarske skole,ali ne namjeravam da idem na fax o rudarstvu fuck to. Moje ambicije su Specijalna policija BiH.zanima me ako neko ima iskustva i zna o tome,koji fax trebam da upisem i sve vezano oko edukacije i obuke kako da dodjem do cilja.Jako sam sposoban treniram vec 4 godine judo i bodybilding pa mozda mi to daje neku prednost . hvala unaprijed![]()
) ali po nekim svjetskim pravilima bi bar trebo biti obicni policajac najmanje 5 godina prije nego sto mozes da se prijavis na konkurs za specijalnu jedinicu. Znaci, prvo policijska akademija.
-
maxell_sarajevo
#9 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH
SKOA6 imaš pp
- mobile9
#10 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH
maxell_sarajevo jel problem i meni da javis? i jos u vezi zatvorskih čuvara kako, sta? Hvala unaprijed!maxell_sarajevo wrote:SKOA6 imaš pp
-
lajkujMe
#11 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH
Pa po logici, za specijalca, moras odredjeno vrijeme biti u policiji
I ako si zadovoljio kao obicni policajac po preporuci mozes se prijaviti za obuku, specijalci su jbg specijalci ne moze to svako biti.
-
maxell_sarajevo
#12 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH
To su vecinom interni konkursi i prmaju se policijski službenici iz policijskih organa u BIH, a jedan od osnovnih uvjeta je da imas cin policajca ili cin starijeg policajca.lajkujMe wrote:Pa po logici, za specijalca, moras odredjeno vrijeme biti u policijiI ako si zadovoljio kao obicni policajac po preporuci mozes se prijaviti za obuku, specijalci su jbg specijalci ne moze to svako biti.
- Russki
#13 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH
maxell, stari, daj kontaktiraj me molim te u vezi ove specijalne policije
-
nokeee_099
#14 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH
maxell_sarajevo wrote:SKOA6 imaš pp
maxell_sarajevo
Da li diplomiranj masinski inzenjer ima sansu za zaposljavanje u specijalnoj policiji?
- Russki
#15 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH
istina vala za ovaj dioTheMule wrote:Znam da je kod nas sve moguce (zemlja snovaSKOA6 wrote:Pozdrav.E ovako prijatelji,uskoro zavrsavam 4 razred srednje Tehnicke rudarske skole,ali ne namjeravam da idem na fax o rudarstvu fuck to. Moje ambicije su Specijalna policija BiH.zanima me ako neko ima iskustva i zna o tome,koji fax trebam da upisem i sve vezano oko edukacije i obuke kako da dodjem do cilja.Jako sam sposoban treniram vec 4 godine judo i bodybilding pa mozda mi to daje neku prednost . hvala unaprijed![]()
znam par ljudi sto ne znaju dvije rečenice sastaviti, imaju osnovnu skolu i knjige od srednje i uletili u specijalce
ma daj ba
-
Boskero
#16 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH
.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:30, edited 4 times in total.
- JThomas
#17 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH
i jaka politička veza. za SIPU je još poželjno da si ratni zločinac i koljač, a ako baš ne može - barem mirnodopski, po mogućnosti iskustvo sa zloupotrebama položaja, iznudama i krijumčarenjem 
-
Boskero
#18 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH
.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:40, edited 1 time in total.
-
lajkujMe
#19 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH
kloni se sipe, kantonalni specijalci ili Fmup specijalac, vece plate i manje uhljupa nego u Sipi, da ti se ne desi ne daj boze, neka akcija, zapuca se i odjednom tvoji drugovi isparili i ti jedini na meti 
-
Boskero
#20 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH
.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:40, edited 2 times in total.
-
lajkujMe
#21 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH
sorry vodio sam se starom informacijom od prije nekoliko godina, kad je sipa protestovala sto je njima (obicnom sipovcu) plata 600 km a drotu u KS 800, kao sto vidite po platama moja informacija je poprilicno staraBoskero wrote:Nisu vece plate ne bulazni.lajkujMe wrote:kloni se sipe, kantonalni specijalci ili Fmup specijalac, vece plate i manje uhljupa nego u Sipi, da ti se ne desi ne daj boze, neka akcija, zapuca se i odjednom tvoji drugovi isparili i ti jedini na meti
SIPA ima najviše policijske plate u BiH, jer je kao na nivou države policijska agencija.
Specijalci u Federalnom Mupu imaju male plate i daleko teže i rizicnije poslove nego li SIPA.
Uprkos cinjenici da su duplo spremniji od specijalaca SIPE i dobivaju najteže zadatke dok ovi iz SIPE vozikaju bjesne dzipove i njake blindirane kombije i hapse politicare, znaci striktno su medijska policija da vlast ima šta da pokaze na tv-u.
Ali i ja da hocu da konkurišem za specijalnu policiju nedvojbeno bih predao u FMUP Bosne i Hercegovine.
Momci su patrioti i vole ovu državu a ne u SIPI da ti neki cetnik bude komadant tima.
znaci tako sipovci izborili da imaju vece plate od ovih "nizih"
-
electriq
#22 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH
Kolika je plata specijalca u fup-u?
-
zigson
#23 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH
1300, nek me isprave ako grijesimelectriq wrote:Kolika je plata specijalca u fup-u?
i ne moras biti uopste policajac da bi se konkurisao za specijalnu u fupu, neki od uslova su zavrsena srednja skola i vozacki, za ostale ne znam tacno..
-
Last December
#24 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH
Malo para za takav poso
- Gojeni H
#25 Re: Posao u Specijalnoj Policiji BiH
Last December wrote:Malo para za takav poso
Sta mislis sta oni rade tamo?