Posao u Sarajevu

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
shadow_sunrise

#1 Posao u Sarajevu

Post by shadow_sunrise »

Pozdrav forumaši,

Trenutno studiram i radim (van struke) u Mostaru, ali mi se ukazala prilika da se preselim u Sarajevo gdje bih nekoliko mjeseci pohađala training program, nakon čega bih imala priliku i za zaposlenje u istoj firmi.

Konkretno me zanima da li je moguće naći bilo koji privremeni posao u Sarajevu za vrijeme pohađanja spomenutog training programa, uzevši u obzir da bih taj posao vjerovatno mogla raditi isključivo drugu smjenu (poslijepodnevni sati).

Hvala najljepša na svim odgovorima!
drndalo

#2 Re: Posao u Sarajevu

Post by drndalo »

Trening program nije placen?
shadow_sunrise

#3 Re: Posao u Sarajevu

Post by shadow_sunrise »

Nažalost, ne.
manki

#4 Re: Posao u Sarajevu

Post by manki »

Kontam da ima u Sarajevu dosta prilika za priviremeni posao, najvise u supermarketima i trgovinama i sl? Dosta mojih prijatelja je u hotelima privremena radilo prije Corona, ne znam kad ti je trening i kad planiras da se preselis u Sarajevo, ali ako uskoro podju hoteli otvarati (od proljeca mozda), vjerovatno i tu da pogledas? Sretno :)
shadow_sunrise

#5 Re: Posao u Sarajevu

Post by shadow_sunrise »

manki wrote: 10/02/2021 10:43 Kontam da ima u Sarajevu dosta prilika za priviremeni posao, najvise u supermarketima i trgovinama i sl? Dosta mojih prijatelja je u hotelima privremena radilo prije Corona, ne znam kad ti je trening i kad planiras da se preselis u Sarajevo, ali ako uskoro podju hoteli otvarati (od proljeca mozda), vjerovatno i tu da pogledas? Sretno :)
Vrlo koristan savjet, hoteli mi čak nisu ni pali na pamet. Trebala bih polovinom narednog mjeseca otputovati u Sarajevo jer krajem trećeg mjeseca počinje taj training program.

Radila bih bilo šta, razmišljala sam ponajviše o konobarisanju, ali me brine da li bi me poslodavac htio zaposliti ako mogu samo u poslijepodnevnim satima raditi. Trenutno radim kao kasirka u velikom trgovačkom centru i ne postoji mogućnost da neko radi konstantno u jednoj smjeni. Zbog toga se i brinem kad su u pitanju takve vrste poslova...
Post Reply