Interesuje me da li neko ima iskustva sa radom u mikrokreditnoj organizaciji? Kakvi su uslovi? Konkretno kao kreditni sluzbenik? Kakva je plata, radno vrijeme?
I da , kakav je razgovor prije zaposlenja, nesto formalno ili testiranje? Hvala vam ...

Moderator: O'zone
Drinski wrote:pa curo, zavisi od fondacije do fondacije. Mikrofin je recimo vrlo bio korektan, ostale ne znam. plata je cca 1000 Km kod svih plus bonusi itd.,
rimano wrote:To sve zavisi koja mko je u pitanju, nisu kod svih isti uslovi.
Ne radim u mko ali imam blisku osobu koja radi. Plate su dobre ali variraju od broja izdatih kredita. Radno vrijeme se uglavnom postuje 8-16:30, ali nekada se zna i produziti.
Zna biti stresno jer ukoliko nekoliko puta za redom ne ispunis zadani cilj dobijas nogu.
statixx wrote:Ja sam radio prije nekih 6-7 godina, jedva sam izdrzao godinu dana. Vrlo stresan posao, jer kako ti raste portfolio, tako sve vise imas rizicnih kredita i klijenata koje moras svakodnevno ganjati i "pritiskati" da uplate ratu. Nosas pismene opomene, ides ljudima na vrata, zivkas ih itd. To ti ostavlja i manje vremena za plasman novih kredita, a mjesecni target konstantno ti raste. Meni je drustvo bilo ok i to me drzalo na poslu. Mozes ti tu i luftati, buduci da zaduzis auto i mobitel, tako da na terenu niko ne zna sta radis, ali malo je bilo toga. Od ekipe s kojom sam radio niko vise nije tamo.
Testiranje je lagano, osnove excela, a razgovor kao i svi drugi. Plata je nakon probnog rada bila oko 950 KM plus bonus 100-300 KM.
Mala_djevojcica wrote: Mene interesuju Mikra i Eki