Posao u MCD-u
Moderator: anex
-
Slideslide
#1 Posao u MCD-u
Na Posao. ba je nedavno izasao konkurs za rad u MCD.
Zanima me kakav je proces zaposljavanja? Kakav je razgovor? Uslovi rada?
Zanima me kakav je proces zaposljavanja? Kakav je razgovor? Uslovi rada?
- newlevel
#2 Re: Posao u MCD-u
Ja sam cuo da je tamo rijec "plata" manje poznata rijec. Kazu da im kasni po tri mjeseca, friska informacija od jedne zrtve koja je radila nedavno
i napustila, nisu joj marke platili. Uglavnom uslovi su robovlasnicki.
Gesendet von meinem C1605 mit Tapatalk
-
Slideslide
#3 Re: Posao u MCD-u
newlevel wrote:Ja sam cuo da je tamo rijec "plata" manje poznata rijec. Kazu da im kasni po tri mjeseca, friska informacija od jedne zrtve koja je radila nedavnoi napustila, nisu joj marke platili. Uglavnom uslovi su robovlasnicki.
Svasta. Bas citam po netu, plata tacna u datum.
- ElRe
-
Slideslide
#5 Re: Posao u MCD-u
Stari godinu dana, vjerovatno se nesto mjenjalo, razlicita iskustva i td. Ali u svakom slucaju hvala lijepa.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6 Re: Posao u MCD-u
može samo gore biti 
- newlevel
#7 Re: Posao u MCD-u
Ja bi ti preporucio da ne ides tamo raditi, da ne gubis vrijme uzalud.
Ali ako nemas sta pametnije, nema tu nista lose otici im i (raditi/volontirati) dan dva, dok ti buduce kolege ne kazu kakva je situacija.
Ja ti samo prenosim iskustvo od kolegice koja je isla i vidjela situaciju.
Ali ako nemas sta pametnije, nema tu nista lose otici im i (raditi/volontirati) dan dva, dok ti buduce kolege ne kazu kakva je situacija.
-
Slideslide
#8 Re: Posao u MCD-u
Hahahah realno skrozBlack swan wrote:može samo gore biti
-
Slideslide
#9 Re: Posao u MCD-u
newlevel wrote:Ja bi ti preporucio da ne ides tamo raditi, da ne gubis vrijme uzalud.
Bas kriza znaci... e majku mu, nista normalno .. hajde robovlasnistvo, to je haman svugdje, ali po 2-3 mjeseca da kasnije plata, e to je suvisno.
- newlevel
#10 Re: Posao u MCD-u
Ako nemas sta drugo, vrijedi pokusati. Mozda tebi bude bolja sreca.
- Armadilo
#11 Re: Posao u MCD-u
Ja nesto kontam, traze sad radnike pred godisnje odmore, probni rad mjesec dana taman dok im ovi koji su na "neodredjeno" i "odredjeno" ispucaju godisnje i noga.. Poslao sam cv bas da vidim da li ce me pozvati i da vidim sta imaju za reci..
- Truba
#12 Re: Posao u MCD-u
vidi fakat... koja je to stoka
-
moke_017
#13 Re: Posao u MCD-u
Zvali su me na razgovor sutra
, ako neko može pomoći sa savjetima, kako da postupim na razgovoru

-
Slideslide
#14 Re: Posao u MCD-u
Ja sam dobio poziv sutra da je informativni razgovor, pa se prekontavam sta cu. Kad bi sto vise misljenja bilo da se skontam sta cu i kako. Ja sam prekršio jedan kriterij, prekvalifikovan sam, imam VSS hhahaArmadilo wrote:Ja nesto kontam, traze sad radnike pred godisnje odmore, probni rad mjesec dana taman dok im ovi koji su na "neodredjeno" i "odredjeno" ispucaju godisnje i noga.. Poslao sam cv bas da vidim da li ce me pozvati i da vidim sta imaju za reci..
-
Slideslide
#15 Re: Posao u MCD-u
moke_017 wrote:Zvali su me na razgovor sutra, ako neko može pomoći sa savjetima, kako da postupim na razgovoru
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Cim pocne razgovor, narucis big mac
- Truba
#16 Re: Posao u MCD-u
i probni rad se plaća
tj trebao bi
tj trebao bi
-
Slideslide
#17 Re: Posao u MCD-u
Placa se probni rad, osim ako MCD nema drugaciju politiku.Black swan wrote:i probni rad se plaća
tj trebao bi
-
miss dior
#18 Re: Posao u MCD-u
Zanima me da li je ko isao na ovaj informativni razgovor, ijasam predala i dobila sam da trebam doći.
, pa da znam sta me čeka i isplati li mi se uopće otići? Hvala unaprijed
, pa da znam sta me čeka i isplati li mi se uopće otići? Hvala unaprijed
- Truba
#19 Re: Posao u MCD-u
kad mene ne bi plaćali ja bih im jeo hranu i povraćo
došao bih gladan
došao bih gladan
-
Leptirich
#20 Re: Posao u MCD-u
Ja sam jutros bila na informativnom razgovoru u Mostaru. Uglavnom plata je oko 500 KM do u vrh glave 600 što mi se ne bi isplatilo dok bih platila stan, režije, hranu. Rekli su mi da nije problem što imam fakultet, ali kao ja mogu nakon mjesec dana otići ako nađem bolji posao. Govorim ja da neću kad nisam već u ovih godinu dana našla nikakav posao.
Radi se u 3 smjene, s tim da se u 3.smjeni samo čisti, komplet kuhinja. I priča je ono baš se radi. Pitaju da li bi meni zato što imam fakultet bio problem što moram čistiti WC-ove. Govorim nije mi ništa problem, treba mi posao. Ne vjerujem da će me dalje zvati jer mi nisu baš djelovali zainteresirano. Kolegici su mi rekli da plate znaju kasniti po 15-ak dana.
U subotu sam pozvana u Sarajevo, jer sam se prijavila i za Mostar i Sarajevo, ali ne vjerujem da ću ići sad kad znam uvjete da ne bih samo troškove bezze sebi nabijala, a na kraju ništa od toga.
U subotu sam pozvana u Sarajevo, jer sam se prijavila i za Mostar i Sarajevo, ali ne vjerujem da ću ići sad kad znam uvjete da ne bih samo troškove bezze sebi nabijala, a na kraju ništa od toga.
-
miss dior
#21 Re: Posao u MCD-u
Aham, i ja sutra imam informativni razgovor u Sarajevu, otići cu da vidim sta i kako, isto imam fakultet, al Bože moj sta da se radi da je svoj dinar, a od nečeg se mora početi 
-
Leptirich
#22 Re: Posao u MCD-u
Sretno sutra.
Ma i ja bih vjerovatno prihvatila da su mi ponudili posao, pa bih se nekako skucala za stan, našla bih cimerku, bila bih kod prijateljice par dana dok se ne snađem jer mi je ovako stvarno dosadilo. Kao rekli su mi javiti ako se odluče za mene, ali imaju puno prijava. A u Mostaru ima fale samo dva radnika. Kao dosta su ih primili u zadnje vrijeme. I da još da ti kažem da će ti na početku dati neki formular od 3 str.da popuniš, lični podaci, radno iskustvo, zašto želiš taj posao i sl.
-
Leptirich
#24 Re: Posao u MCD-u
Kako je prošlo? Nadam se da si imala više sreće od mene. 
-
miss dior
#25 Re: Posao u MCD-u
Nećeš vjerovati isto kao ti
kao zvati će kad završe razgovore sa svim kandidatima
batalila sam već