Posao u Libiji
-
cubanka
#1 Posao u Libiji
Aplicirala sam za posao u Tripoliju, Libija, u toku je procedura oko pribavljanja dokumentacije....bila bih zahvalna ako neko podijeli svoje iskustvo sa mnom, da znam u šta se upuštam
tnx
- smurf
#2 Re: Posao u Libiji
cubanka wrote:Aplicirala sam za posao u Tripoliju, Libija, u toku je procedura oko pribavljanja dokumentacije....bila bih zahvalna ako neko podijeli svoje iskustvo sa mnom, da znam u šta se upuštamtnx
Ko? Sta? Gdje? Kako?
Ja recimo imam jarana koji je vec dvije godine bas u Tripoliju i prezadovoljan je, svako dva-tri mjeseca doleti u Sarajevo, kaze da mu je super i vjerujem mu.
E sad, uvijek ima nekih NN firmi koje ti obecavaju kule i gradove, zatrpavaju te nekakvim upitnicima sa pecatima a u pozadini se krije cavrlama koja ce ti izmusti 50-100 ili vise ka-em-cica/eurica...
Ako si aplicirala preko neke nase "stare" firme koja uredno posluje to bi trebalo biti OK, al' ako je neki Oglas i pogotovo dzabni dobro to provjeri.
Pozz
-
jashim
#3 Re: Posao u Libiji
neka gradjevina ili medicina pretpostvljam???
tripoli je veliki i stari mediteranski grad sa slojevitom i zanimljivom istorijom. super je to sto nije daleko, svega nekih 2.5 sata leta ako se ne varam...ljudi koji su radili dole a koje poznajem kazu mi da je zanimljivo iskustvo. postoji stvari koje su potpuno drugacije pa se na to treba odmah priviknuti...recimo izlazili su po restoranima/ kafei u nasem obliku kazu ne postoje.hrana je odlicna ali alkohola nema, osim na crnom trzistu.
posto si djevojka bilo bi zgodno da se ne zavlacis sama po budzacima istrazujuci vec da imas neku musku ekipu...
tripoli je veliki i stari mediteranski grad sa slojevitom i zanimljivom istorijom. super je to sto nije daleko, svega nekih 2.5 sata leta ako se ne varam...ljudi koji su radili dole a koje poznajem kazu mi da je zanimljivo iskustvo. postoji stvari koje su potpuno drugacije pa se na to treba odmah priviknuti...recimo izlazili su po restoranima/ kafei u nasem obliku kazu ne postoje.hrana je odlicna ali alkohola nema, osim na crnom trzistu.
- muha_sa
#4 Re: Posao u Libiji
Sretan put i uživaj
Tripoli velegrad--kad prvu lovu dobiješ drito u zlataru--nema šta nema a pojeftino a kvalitetno--srebro takodjer
--još se cjenjkaš
slobodno izlazi i šetaj--niko ti nic nece
nema Coca Cole vec Pepsi i Mirinda
ako kad odeš na plažu vidjet ceš žene u dugim haljinama kako ulaze do pasa u vodu i tako se kupaju--bar na onoj plaži na kojoj sam ja bio
muškarci pod suncobranom piju" Pepsi " i u neka doba svi pjani ko mejtovi
slobodno izlazi i šetaj--niko ti nic nece
nema Coca Cole vec Pepsi i Mirinda
- South Blue Mama
#5 Re: Posao u Libiji
mozes li nam otkriti za koju si firmu Haplicirala?
-
backclocker
#6 Re: Posao u Libiji
Jbg sve je to tacno al i moja sestra nedavno kao i dobila posao imao sam pare da je posaljem ali frajo trazio 1500 eura da joj se "srede papiri" Safet Shubo neki tip. Dok ona ushtedi tu lovu radije cu joj ja dat svoju da drzi vrapca u rukama.muha_sa wrote:Sretan put i uživajTripoli velegrad--kad prvu lovu dobiješ drito u zlataru--nema šta nema a pojeftino a kvalitetno--srebro takodjer
--još se cjenjkaš
![]()
slobodno izlazi i šetaj--niko ti nic nece![]()
nema Coca Cole vec Pepsi i Mirindaako kad odeš na plažu vidjet ceš žene u dugim haljinama kako ulaze do pasa u vodu i tako se kupaju--bar na onoj plaži na kojoj sam ja bio
![]()
Trablus kao Trablus svega u njemu ima. A za zensko je prilicno yebeno. Ja licno sam uzivao i u plazama i u cistom moru.
Medjutim ljudi idu trbuhom za kruhom a ne turizmom. Tako da i to uvazis
- Ma.Le.Na
#7 Re: Posao u Libiji
razmisljam i ja o dolasku u neku egzoticnu zemlju
ne radi avanture...cisto radi para..
al iskreno..ono sto sa cula za placanje me ne samo obeshrabrilo nego i sokiralo..
radis posao sa VSS ...u nekoj pustinji gdje su uslovi katastrofa..i dobijes platu..mjesecnu...od nekih 3000KM..MAX
meni je to malo...jer ipak se radi o tezim uslovima rada...
ako nije tajna..koliku placu ti nude?
ne radi avanture...cisto radi para..
al iskreno..ono sto sa cula za placanje me ne samo obeshrabrilo nego i sokiralo..
radis posao sa VSS ...u nekoj pustinji gdje su uslovi katastrofa..i dobijes platu..mjesecnu...od nekih 3000KM..MAX
meni je to malo...jer ipak se radi o tezim uslovima rada...
ako nije tajna..koliku placu ti nude?
-
cubanka
#8 Re: Posao u Libiji
Sorry ybog nejavljanja nekoliko dana, busy, pakovala se, Mirinda Cola i tako to
Šalu na stranu, o životu mi se radi, jesam avanturista li mi se baš ne udara glavom u zid. Dakle i dalje skupljam informacije, hvala svima na comments. Neki su mi pomogli, ali istražujemo dalje. Firma je ECOU nešto kao naš Federalni zavod za izgradnju , kako mi je to prezentovala žena sa kojom ide korespondencija. Lik iz Sa koji je takođe pozvan je odustao, nesigurno. Ja tragam i dalje dok čekam da kompanija izganja garanciju u nekoj njihovoj ustanovi, Ambasadi valjda, traje 2 sedmice, a potom šalje taj broj Libijskoj ambasadi u B&H, i kada to stigne ja ganjam vizu, a onda oni šalju avionsku kartu, Sa-Tripoli -Sa i tako sve to.
Hajde ako neko ima još neku info pls proslijedi ili ima kontakt nekoga ko je već tamo, da mi provjeri adresu makar.
Hvala !
Šalu na stranu, o životu mi se radi, jesam avanturista li mi se baš ne udara glavom u zid. Dakle i dalje skupljam informacije, hvala svima na comments. Neki su mi pomogli, ali istražujemo dalje. Firma je ECOU nešto kao naš Federalni zavod za izgradnju , kako mi je to prezentovala žena sa kojom ide korespondencija. Lik iz Sa koji je takođe pozvan je odustao, nesigurno. Ja tragam i dalje dok čekam da kompanija izganja garanciju u nekoj njihovoj ustanovi, Ambasadi valjda, traje 2 sedmice, a potom šalje taj broj Libijskoj ambasadi u B&H, i kada to stigne ja ganjam vizu, a onda oni šalju avionsku kartu, Sa-Tripoli -Sa i tako sve to.
Hajde ako neko ima još neku info pls proslijedi ili ima kontakt nekoga ko je već tamo, da mi provjeri adresu makar.
Hvala !
-
pirke982
#9 Re: Posao u Libiji
i jas sam isto aplicirao za taj posao u tripoliju u toj firmi ECOU ... pa bih volio znati ima li kakvih novih informacija u vezi tog posla ... moj mail je [email protected] ... dobio sam neko pismo i cekaju na moj odgovor ... 
- drag_gost
#10 Re: Posao u Libiji
Jedan prijateljski savjet:
Dobro pazite "preko koga" idete dolje.. Imam neka ne bas lijepa iskustva, sa ovim lokalnim fukarama.
Dobro pazite "preko koga" idete dolje.. Imam neka ne bas lijepa iskustva, sa ovim lokalnim fukarama.