Posao u Kataru, Austriji, Pomozite!
-
Adox
#1 Posao u Kataru, Austriji, Pomozite!
Potreban mi je posao , a čitao sam na netu da Austrija, Katar prima ogroman broj građevinaca iz BiH...Pa bi vas zamolio da mi pomognete, kako da se zaposlim..gdje, kako da se prijavim, imaju li kakve stranice na netu ili negdje da idem da se prijvaim?..inače odlično mi ide ovaj posao, imam puno iskustva s građevinom, radio sam dugi niz godina ovaj posao.... znači bilo gdje Austrija, Katar, Švicarska....
-
Selverr
#2 Re: Posao u Kataru, Austriji, Pomozite!
potreban mi je posao,a čitao sa na netu da Austrija i Katar prima radnika iz BiH ,radio sam kao moler , takodje gradjevina, a zadnjih 11 god sam bio vozac teretnog vozila. Pa vas molim,,da mi pomognete ..bilo gdje ..takodje vas molim da mi objasnite ,dali ima neka stranica na netu da se prijavim?? unaprijed hvala !!
- hrle1976
#3 Re: Posao u Kataru, Austriji, Pomozite!
Za Katar nemam pojma ali za Austriju ili Svicarsku znam da ide dosta slovenaca na zadatke ali to ide tako da neki austrijski ili svcarski poduzetnik naruic od njihove firme koja se bavi specificnim poslom pa tako rade na kraci period u Austriji ili Svicarskoj preko svoje firme. Konkretno receno poznam sefa firme koja prima narudjeb iz te dvije zemlje.
- hrle1976
#4 Re: Posao u Kataru, Austriji, Pomozite!
Koga zanima mogu kontank prosljediti. Ko zna mozda im treba radne snage. Pisite na PP.
- ivan_ch
#5 Re: Posao u Kataru, Austriji, Pomozite!
Kontaktiraj poznanika, ako mu treba radna snaga, kasnije stavi na ovom postu kontakt pa nek kontaktira svako tko je volan da radi i da sebi zaradi....
- hrle1976
#6 Re: Posao u Kataru, Austriji, Pomozite!
Kaze da treba ali ne svak, jer nije bas rijec o golom fizikaneru. Uvjeti: da poznas za svakodnevnu komunikaciju njemacki i slovenacki jezik. Iskustva sa varenjem i tokarstvom. Da nemas porodicu, jer se zali da dosta radnika u zadnji momenat odbije prihvatiti posao zbog porodice. Te da imas racun na koji moze da uplati platu, jer nema nista na ruke, u pismu ili kako vec. Isto vazno: ako neko zeli da zivi u Sloveniji na osnovu radne dozvole mora sam da se pobrine - on se samo brine za smjestaj, transport i hranu tokom boravka van Slovenije. I naravno da ste zivotno osigurani, jer firmino osiguranje nije na produzeno na slobodno i van radno vrijeme.ivan_ch wrote:Kontaktiraj poznanika, ako mu treba radna snaga, kasnije stavi na ovom postu kontakt pa nek kontaktira svako tko je volan da radi i da sebi zaradi....
- Gojeni H
#7 Re: Posao u Kataru, Austriji, Pomozite!
U Kataru ima dosta posla na gradjevini.
Treba procackat po ovom sajtu
http://constructionjobs.com/
Onaj ko ocekuje dobre pare a ne zna ni engleski niti ima neku diplomu, a pogotovo radno iskustvo, bolje da ne pokusava. Katar je pun Indijaca i Pakistanaca i oni ce raditi obicne gradjevinske poslove za daleko manje pare nego sto bi bilo koji nas covjek prihvatio.
Dakle, gradjevinski tehnicar/inzenjer, moler, bigeras, s radnim iskustvom i znanjem, i uz to malo engleskog i moze se lijepa para dignut'. Nece se niko obogatit' ali moze se fino zaradit'.
Takodje, kad sam bio dole zadnji put bila je firma Konstruktor (cini mi se Hrvati) i sreo sam dvojicu ljudi iz Bosne. Tada su radili petlju u Dohi u glavnom gradu. Ne znam imaju li neki web sajt.
Treba procackat po ovom sajtu
http://constructionjobs.com/
Onaj ko ocekuje dobre pare a ne zna ni engleski niti ima neku diplomu, a pogotovo radno iskustvo, bolje da ne pokusava. Katar je pun Indijaca i Pakistanaca i oni ce raditi obicne gradjevinske poslove za daleko manje pare nego sto bi bilo koji nas covjek prihvatio.
Dakle, gradjevinski tehnicar/inzenjer, moler, bigeras, s radnim iskustvom i znanjem, i uz to malo engleskog i moze se lijepa para dignut'. Nece se niko obogatit' ali moze se fino zaradit'.
Takodje, kad sam bio dole zadnji put bila je firma Konstruktor (cini mi se Hrvati) i sreo sam dvojicu ljudi iz Bosne. Tada su radili petlju u Dohi u glavnom gradu. Ne znam imaju li neki web sajt.