Posao u Grand hotelu BRISTOL
Moderator: anex
- SadaMeHuseine
#1 Posao u Grand hotelu BRISTOL
Eh, ovako... s obzirom da sam vidio par tema sa pitanjima "da li je neko pozvan na intervju...." i ja bih ovdje postavio pitanje koje glasi:
1. Koliko vas je apliciralo na radna mjesta u BRISTOL-u i da li je iko od vas dobio neki "išaret" ili još bolje, poziv za razgovor za posao u Bristolu???
Po nekim kuloraima se priča da su već uposleni ljudi, a ostali tvrde da bi tek sad trebali krenuti sa intervjuima...
Šta je istina???
Hvala unaprijed!
1. Koliko vas je apliciralo na radna mjesta u BRISTOL-u i da li je iko od vas dobio neki "išaret" ili još bolje, poziv za razgovor za posao u Bristolu???
Po nekim kuloraima se priča da su već uposleni ljudi, a ostali tvrde da bi tek sad trebali krenuti sa intervjuima...
Šta je istina???
Hvala unaprijed!
-
njonjica
#2 Re: Posao u Grand hotelu BRISTOL
I ja sam aplicirala na nekoliko radnih mjesta u Bristolu; jos uvijek nisam dobila nikakav odgovor.
-
maxell_sarajevo
#3 Re: Posao u Grand hotelu BRISTOL
I ja sam aplicirao za security, nikad nikakav odgovor nisam dobio.
- poznanik
#4 Re: Posao u Grand hotelu BRISTOL
maxell_sarajevo wrote:I ja sam aplicirao za security, nikad nikakav odgovor nisam dobio.
Traži li se moralna podobnost za poslove osiguranja imovine i ljudi?
-
strongwoman
#5 Re: Posao u Grand hotelu BRISTOL
Covjek postavi ozbiljnu temu, ozbiljno pitanje, a nekima je samo bitno da se dive svojoj "duhovitosti"poznanik wrote:maxell_sarajevo wrote:I ja sam aplicirao za security, nikad nikakav odgovor nisam dobio.
Maxell u roku od petnaest dana od dana zavrsetka prijema konkursa mozete ih slobodno nazvati ili licno otici i raspitati se sto se desava i u koja su doba sa razmatranjem itd....
To je vase zakonsko pravo kao jedno, a kao drugo time cete odati i utisak nekoga ko se brine i ne pusta da se stvari odvijaju tek onako...
- Comrad
#6 Re: Posao u Grand hotelu BRISTOL
Je ne kontam sta je problem poslodavcima, da jave kandidatima za posao neku informaciju. Je li problem odvojiti pet minuta i odgovoriti kandidatima i koji nece biti pozvani na razgovor.
Ja dok sam trazio posao, ne sjecam se, mozda sam jedan-dva odgovora dobio. Dakle, mislim na odgovor u smislu pronasli smo odgovarajuceg kandidata sretno u zivotu i dovidjenja.
A ne ovako 2-3 mjeseca poslije, niko nista ne zna. Mislim zna se, te su pozicije do sada sigurno popunjene, ali zar je problem obavijestiti ljude.
Ali ajd, s obzirom kakvi sve krkani drze firme, ne znaju kako treba upalit kompjuter...nije mi ni cudno.
Ja dok sam trazio posao, ne sjecam se, mozda sam jedan-dva odgovora dobio. Dakle, mislim na odgovor u smislu pronasli smo odgovarajuceg kandidata sretno u zivotu i dovidjenja.
A ne ovako 2-3 mjeseca poslije, niko nista ne zna. Mislim zna se, te su pozicije do sada sigurno popunjene, ali zar je problem obavijestiti ljude.
Ali ajd, s obzirom kakvi sve krkani drze firme, ne znaju kako treba upalit kompjuter...nije mi ni cudno.
- poznanik
#7 Re: Posao u Grand hotelu BRISTOL
Gdje li si ti vidjela "duhovitost"strongwoman wrote:Covjek postavi ozbiljnu temu, ozbiljno pitanje, a nekima je samo bitno da se dive svojoj "duhovitosti" ...poznanik wrote:maxell_sarajevo wrote:I ja sam aplicirao za security, nikad nikakav odgovor nisam dobio.
- vjesticanametli
#8 Re: Posao u Grand hotelu BRISTOL
konkurisala sam i ja ali nista do danas ..........i zaboravila sam na to dok ne vidjeh temu....ĐŽ
-
nino90
#9 Re: Posao u Grand hotelu BRISTOL
mozda imaju toliko prijavljenih da im je mrsko svakome javljati
dokle je bristol? ne znam dokle su unutra sa radom ali mislim da se nece do ljeta otvoriti
dokle je bristol? ne znam dokle su unutra sa radom ali mislim da se nece do ljeta otvoriti
- SadaMeHuseine
#10 Re: Posao u Grand hotelu BRISTOL
Oni rade li rade....7/24 ....ja mislim kako sam čuo da bi se trebao otvoriti do 01.04.2011 godine...al' onako me interesovalo,jeli ko pozvan i slično....
- Lucazode
#11 Re: Posao u Grand hotelu BRISTOL
Niko neće biti pozvan niti će biti informisan o predatoj aplikaciji.
Sve pozicije koje su oglašavali su povučene iz opticaja.
Zapošljavat će ljude bez ikakvog iskustva i preko regrutera koji već ubacuju bližu rodbinu i poznanike.
Imam prijatelja koji je "regrutovan"
Inače investitor je iz Ženeve.
Zapošljavat će ljude bez ikakvog iskustva i preko regrutera koji već ubacuju bližu rodbinu i poznanike.
Imam prijatelja koji je "regrutovan"
-
Gospoda Ministarka
#12 Re: Posao u Grand hotelu BRISTOL
Poslovi u Bristolu su poceli sa "djeljenjem" prije 2-3 god.Lucazode wrote:Niko neće biti pozvan niti će biti informisan o predatoj aplikaciji.
Imam prijatelja koji je "regrutovan"![]()
- drndalo
#13 Re: Posao u Grand hotelu BRISTOL
Zar nije "investitor" za Bristol isti kao za novi Kongresni centar na M.Dvoru, oni neki Arapi, Al-Shiddi ili tako nesto ? Cini mi se da je Bristol bio "kusur" koji su im isto dali, samo da sve uzmu...???
Doduse, to ne znaci da ovi to nisu prodali dalje nekom drugom, s nasim uslovima pisanja ugovora, sigurno je neko "zaboravio" staviti clan da je prodaja zabranjena npr. 5 godina...
Doduse, to ne znaci da ovi to nisu prodali dalje nekom drugom, s nasim uslovima pisanja ugovora, sigurno je neko "zaboravio" staviti clan da je prodaja zabranjena npr. 5 godina...
- SsTtEeLlAa
#14 Re: Posao u Grand hotelu BRISTOL
@lucazode ... ovo sto si napisao apsolutno nije istina ... zvali i obavljali razgovore za prijem na posao... istina da se hotel otvara pocetkom aprila i uslovi koje nude nisu ni malo za odbaciti ....Lucazode wrote:Niko neće biti pozvan niti će biti informisan o predatoj aplikaciji.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#15 Re: Posao u Grand hotelu BRISTOL
Mene su zvali povodom moje aplikacije prije nekih mjesec dana! Ja doduše već radim ali bih volio promijeniti posao i aplicirao sam na više radnih pozicija, no rekli su mi da su navodno dobili samo aplikaciju po kojoj konkurišem za mjesto stjuarda u hotelu. To bi otprilike bilo čišćenje kuhinje i uopšte briga o higijeni prostorija i glatko sam odbio ponudu budući da je moj trenutni posao u poređenju s tim ipak dar s neba! 
-
njonjica
#16 Re: Posao u Grand hotelu BRISTOL
ja sam konkurisala za nekoliko pozicija, nisu me pozvali.SsTtEeLlAa wrote:@lucazode ... ovo sto si napisao apsolutno nije istina ... zvali i obavljali razgovore za prijem na posao... istina da se hotel otvara pocetkom aprila i uslovi koje nude nisu ni malo za odbaciti ....Lucazode wrote:Niko neće biti pozvan niti će biti informisan o predatoj aplikaciji.
a o uslovima niko nema pojma....
- SsTtEeLlAa
#17 Re: Posao u Grand hotelu BRISTOL
Ja ne znam uslove koje nude u drugim sektorima, reci cu za recepciju posto to znamnjonjica wrote: a o uslovima niko nema pojma....
-
Gospoda Ministarka
#18 Re: Posao u Grand hotelu BRISTOL
SsTtEeLlAa wrote:Ja ne znam uslove koje nude u drugim sektorima, reci cu za recepciju posto to znamnjonjica wrote: a o uslovima niko nema pojma....
... Dakle, plata za obicnog recepcionera ce biti 850,00 KM, za sefa smjene na recepciji ( pozicija na koju sam ja konkurisala ) 950,00 KM , 2 dana slobodna, 24 dana godisnjeg odmora .... biti ce jedan obrok u toku radnog vremena, s tim da ako ti se ne svidja hotelska hrana taj dan, bit ce i kantina u kojoj ce cijene biti prihvatljive, te ce svaki uposlenik moci da jede i tamo ako zeli ..... Radi se 9 sati s tim da ima 1h pauze tj. 2 x po pola sata pauze dnevno ....
Daj zezas?
Pa ja mislim da nema hotelijera koji daje takve uslove u Sarajevu.
- SsTtEeLlAa
#19 Re: Posao u Grand hotelu BRISTOL
Nemam razloga da te zezam
.... rekla sam samo ono sto su meni ponudili .. medjutim,iskreno ovo za 2 dana slobodno mi je po malo sumnjivo .. . sto je previse, previse je 
-
Gospoda Ministarka
#20 Re: Posao u Grand hotelu BRISTOL
Otkud znas, jedino kod nas ovdje treba "gazdi" da ljubis ruke sto je milostiv pa ti je dao slobodan dan.SsTtEeLlAa wrote:Nemam razloga da te zezam.... rekla sam samo ono sto su meni ponudili .. medjutim,iskreno ovo za 2 dana slobodno mi je po malo sumnjivo .. . sto je previse, previse je
Nadam se da si prihvatila ponudeno radno mjesto.
- SsTtEeLlAa
#21 Re: Posao u Grand hotelu BRISTOL
nisam .. dvoumim seGospoda Ministarka wrote: Nadam se da si prihvatila ponudeno radno mjesto.
- Latinka
#22 Re: Posao u Grand hotelu BRISTOL
I ja sam aplicirala, i još nikakvog habera
-
zbunjena2010
#23 Re: Posao u Grand hotelu BRISTOL
Izvini, ako mogu pitati. Jesi li ti u radnom odnosu vec pa se dvoumis ili ti ipak nesto ne ogdovara u njihovoj ponudi?SsTtEeLlAa wrote:nisam .. dvoumim seGospoda Ministarka wrote: Nadam se da si prihvatila ponudeno radno mjesto.
Mislim, je li ti nesto sumnjivo po pitanju njihovih uslova? Ako me razumijes.
- JAL
#24 Re: Posao u Grand hotelu BRISTOL
gdje se to aplicira da se i ja uvalim, il sam zakasnio kao i uvijek. 
- SsTtEeLlAa
#25 Re: Posao u Grand hotelu BRISTOL
Da .. u stalnom radnom odnosu sam i u ovoj firmi u kojoj radim vec sam par godina tu, kao kod kuce sam ... sad bih se u Bristolu ponovo morala dokazivati, a ne znam da li imam vise zivaca i volje za tim. .... ni plata mi nije losa..... osim toga, dvoumim se zbog nocne smjene jer postoji velika mogucnost da je u Bristolu budem radila, sto ne bih prihvatila nikako .... i nekako mi ovo sve zvuci " to good to be truth "zbunjena2010 wrote:
Izvini, ako mogu pitati. Jesi li ti u radnom odnosu vec pa se dvoumis ili ti ipak nesto ne ogdovara u njihovoj ponudi?
Mislim, je li ti nesto sumnjivo po pitanju njihovih uslova? Ako me razumijes.