Problem je u tome sto mu smeta sto ga je nesudjeni poslodavac 'prevario' ali njemu nije problem bio da zaradjuje varajuci naivni narod..Edin H. wrote:Procitah citav uvodni post i ne skontah u cemu je problem.
Postavljac teme voli novac, ali ne voli da radi? Jesam li pogodio?
Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADNIKA!
Moderator: anex
-
neki
#26 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN
- Zox
#27 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN
Pa, objektivno, mislim da svi mi malo vise volimo pare nego sto volimo raditi
-
blesava
#28 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN
Pitanje je sta je podrazumjeva poslom u eronetu? Ono sto oni rade nije nikakav posao nego varanje ljudi!
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#29 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN
NisiEdin H. wrote:Procitah citav uvodni post i ne skontah u cemu je problem.
Postavljac teme voli novac, ali ne voli da radi? Jesam li pogodio?
procitaj opet
-
buba_corelli
#30 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN
Eh prijatelju moj, prije svega sry sto refresham staru temu.. al ovo nisam mogao presutiti ja trenutno radim u DiD Celeritasu msm ok je 10km od ugovora za mjesec sam uzeo 900, parom sam zadovoljan al i mene je slagao kao i ostatak firme i uskoro pravimo veliki lom
cjela poslovnica daje otkaz ako si zaintresovan da se cujemo na pp da se dog. da ga zajedno išibamo :DDD
-
tester33
#31 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN
erminbeg70 wrote:Pozdrav svima!!!
Danas sam dozivio vrhunac klasicne prevare i omalovazavanja radnika i ne samo radnika vec omalovazavanje gradjana BiH.
Da krenem redom,mada nikakvog reda nema.
03.05.2012 sam nasao oglas na posao.ba (http://www.posao.ba/job.php?jobID=61596)-firma Celeritas BH Mostar trazi komecijalistu na terenu podrucje Sarajevo,fiksna zarada +stimulacija za rad....Odmah sam pozvao broj telefona firme gdje mi se javio GOSPODIN (nije vidjelo gospodina) Antun koji mi je odmah isti dan zakazao sastanak u 18 h u prostorijama firme koje se nalaze u poslovnoj zgradi Villa Park.Otisao sam na razgovor i GOSPODIN Antun mi je objasnio o kojoj je vrsti posla i o uslovima rada....O vrsti posla manje vise nebih pisao tj .radi se o prodaji Eronet kartica na terene..Najvise su me interesovali uslovi rada tj.plata,radno vrijeme i prijava(da napomenem meni je 42 godine i nisam bas,a i nemam vremena za neku avanturu).GOSPODIN Antun mi je objasnio da postoji fiksna plata,da je radno vrijeme 8h i da su radnici obavezno prijavljeni...Medjutim pri razgovoru sa doticnim GOSPODINOM sve mi je to nekako izgledalo med i mlijeko i iskreno nisam bas vjerovao u njegovu pricu,ali hajde reko nekosta me nista da probam posto mi je doticni GOSPODIN ponudio da dodjem danas tj u subotu u 7.30h u firmu i da od 08.00h krecu sve ekipe na teren pa da ja idem s njima da vidim kako to sve funkcionise i navodno ako budem ja zadovoljan da vec od ponedeljka 07.05.2012 starujem sa radom...Iskreno sve mi je to izgledalo malo cudno ali hajde reko nista me nekosta da probam.U subotu u 7.30h dolazim u prostorije firme i GOSPODIN Antun me docekuje i govori mi da sacekam malo jer trenutno ima sastanak sa zaposlenim..Tu cekam do 8.00h kad izlaze uposleni i krecu na teren,gdje i mene doticni GOSPODIN poziva da krenem snjima ..U hodu mi govori da ja idem sa njim i jos tri uposlena,koje je meni prestavio kao moje trenere, na lokalitet grada Visokog..Dolazimo u Visoko i GOSPODIN Antun na ISTRESA na jednu raskrsnicu u Visokom i odlazi bez ikakvog pozdrava i objasnjenja .U prvi momenat sam mislio da ide da se negdje parkira pa ce nam se pridruziti..medjutim nakon izvjesnog vremena upitao sam svoje TRENERE ;gdje vam ode ovo gazda???Odgovorili su mi da nas je on samo dovukao i da ce doci po nas na kraju radnog vremena.hajde krenuo sam sa svojim TRENERIMA na trenigposao ko posao nista nesto pametovanje samo ako imas smisla za suplju i da ljudima prodajes vazduh sto se moze vidjeti iz ovog clanka http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/4 ... djane.html..I tako lijep suncan dan u Visokom setnja gore dole ..i u prici sa zaposlenim dolazim do saznanja da uopste nemaju fiksnu platu i da uopste nemaju odredjeno radno vrijeme tj.ako skupe dovoljno ugovora mogu ici kuci..Lijepo sam naglasio GOSPODINU Antunu na razgovoru da sam ja ozbiljan covjek i da ja volim tacnost i odgovornost....Opet hajde reko nisam nesto izgubio vremena imamg ga na pretek ..i reko kad se vratimo u firmu objasnicu doticnom GOSPODINU da nisam ja za ovaj posao i boze moj...ALI
![]()
kad krene bas krene ...Tako setajuci nisam se puno obazirao na vrijeme i u jednom momentu zove GOSPODIN Antun jednog od mojih TRENERA i pita koliko su napravili ugovora i da provjeri sa ostalim ekipama koliko su oni napravili i da mu javi ukupan broj..Pogledam na sat vec je 16.30h!!!Jedan od mojih TRENERA sakuplja sve podatke i zove GOSPODINA Antuna i saopstava mu da je skupljeno 40 ugovora,sto je doticnom GOSPODINU izgleda bilo malo i saopstava da treba da ostanemo jos dok bar po ekipi se neskupi jos 5 ugovora ali slag na sve to je kad je rekao da se moramo vratiti autobusom posto se on nalazi na putu prema Banja Luci.U prvi momenat sam mislio da se momak koji je snjim razgovara sali.Nazvao sam GOSPODINA Antuna i pitao ga kakav je to nacin ostaviti nekoga u drugom gradu i ne doci po njega,kakav je to nacin obecati 8h radnog vremena a moj razgovor sa njim je bio oko 17 h..objasnio sam da cigani kad dovucu djecu da prose u Sarajevo na kraju dana dodju po njih...nasta je on samo prepotentnim glasom govorio da ce on nama platiti autobusku kartu i da mi necemo biti u nikakvom trosku...U tom momentu ne da bi ga udario vec bih ga pojeo zivog da mi je bio pri ruci...Ne mogu vam opisati kako sam se osjecao,jadno,bjedno....osjecao sam se ko posljednji levat da me izradi takav GOSPODIN-namjerno pisem ovo gospodin velikim slovima jer je to klasicni SELJAK (bez uvrede seljacima sa sela)koji je obukao kosulju ,okacio akreditaciju i koji nije moga da uspije u svojoj drzavi Hrvatskoj vec je dosao da prodaje i vara nas Bosance sa stavom da smo mi ovde neke ovce koje moze da obrlati kako hoce i da neprodje nekaznjeno.....Lijepo sam GOSPODINA nazva i rekao da ja necu iz principa ici na autobus tj.vraticu se taxijem a da ce on lijepo da mi to plati....Kasnije je zvao mog TRENERA i rekao mu da mi prenesa da dodjem kod njega u kancelariju u pon.07.05.2012 u 11h na neki razovor.....NEEEE rekao sam doci cu u 7.30h tj prije nego sto dodjem kod doticnog gospodina idem u policiju da im najavim da cu da ga prebijem a tek onda cu do njega...PA LJUDI JA NEMOGU DA VJERUJEM DA SVAKO MOZE DA NAM DODJE I DA NAS LEVATI I DA ODE NEKAZNJENO KODA NISTA NIJE BILO!!!!!! E NECE MOCI !!!!!!!
Halalit cu kaznu ali cu ga prebiti!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mozda ima nekih gresaka u pisanju ali boze moj u kakvom stanju pisem i ovo je dobro![]()
ZAPAMTITE FIRMA „Celeritas BH Mostar“Sjediste u Sarajevo Villa Park I sprat Gospodin Antun
Sve su firme na www.posao.ba na ovaj nacin ... "prevarantske".....
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#32 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN
Firme koje su na posao.ba i agencijama za zapošljavanje tipa Spektar iz BL su uglavnom prevarantske ili đubrad od gazda od kojih raja bježi ko od kuge
Čuj mora otići u svoju zemlju
al kad je gur gujici
Inače imam regularni Eronet broj na račun al ne preko ovih tezgaroša i zadovoljan sam....čim to fataju na ulici i nude skoro džaba usluge zajebi
Čuj mora otići u svoju zemlju
Inače imam regularni Eronet broj na račun al ne preko ovih tezgaroša i zadovoljan sam....čim to fataju na ulici i nude skoro džaba usluge zajebi
-
kaporova
#33 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN
buba_corelli wrote:Eh prijatelju moj, prije svega sry sto refresham staru temu.. al ovo nisam mogao presutiti ja trenutno radim u DiD Celeritasu msm ok je 10km od ugovora za mjesec sam uzeo 900, parom sam zadovoljan al i mene je slagao kao i ostatak firme i uskoro pravimo veliki lomcjela poslovnica daje otkaz ako si zaintresovan da se cujemo na pp da se dog. da ga zajedno išibamo :DDD
Mozes mi reci koja je poslovnica u pitanju?Jeli Sarajevo?Ja bi o ovoj firmi mogla do sutra,to su smecari jedni kojo podcjenjuju Bosnu i sav narod u njoj,ja ih super dobro znam sve
-
kaporova
#34 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN
dobra luka wrote:Najlakse bi bilo reci "hebem i tebe i Antuna" jer se u ovoj prici ne zna ko je gori.Za njega je sve jasno, i mislim da nakon ovog tvog teksta najbolje da se obratis Edini Ustovic na broj +387(0)33 770-155,ona je divna jedna dama, a inace je glavni kantonalni inspektor rada, zaštite na radu, socijalne zaštite i obrazovanja.Sto se tice tebe, nemoj se ljutiti ,ali "organ" si ako ne odrzis obecanje.Znaci ocekujemo da Antunu das po nosu, a Antune kad budes citao, molim te ako ne dobijes po P javi svima nama ko pljuje po tebi bez osnova, jer momak ti je znan, sto se vidi iz price, pase i ti oglasi.
Obojica ste "deputati" al samo takvi jer niti se tebi radi, a niti Antun zna (ocigledno) kako se "jarac odere" na parkingu Sabixa.Mnogo ljudi je izvarano zadnjih mjeseci sa tom firmom gdje nalazu razne stvari samo da bi utrpali kartice Eroneta na period od godinu.To sto ta djeca nemaju prijave zarad, paceno zdravstvo, pa cak ni platu ne dobiju, to je vrijeme da neko malo bolje pogleda u knjigama.U istom uredu saEdinom je i teta Raza.Ona tije za urbanizam, a siguran sam da Antun nema ni urbansticku dozvolu za rad, a i to ti je stavka gdje ako se zainatis, Antuna mozes iz grada u grad iz naselja u naselje u crno zaviti.Prijavu mozes izvesti i anonimno, a mozes i telefonski sa zahtjevom da te obavjeste o rezultatima.Antune, bogami osim nokauta (evo pomogosmo ti Erminbeze, nemoj sad izraditi) u ponedjeljak, ako ti na rep stane Erminbeg, mislim da ces imati problem finansijske prirode.Ermine, mozda dase jos obratis nekom od medija, recimo TV1 ili Klixu pa da snimis nokautiranje, tu mozes uzeti love.Ja sam skromni student iz Zavidovica, ali evo dajem dzeparac za ovaj mjesec (100KM) za snimak nokauta, samo da pogledam prvi.Javi beze kako zavrsi, sad necu mogi spavati do ponedeljka od radoznalosti.Pozdrav
Vidis,ovo ti je najbolji savjet,mi smo to prosle sedmice uradili u Banja Luci,prijavili ovu firmu,isti se slucaj desio sa istom GOSPODOM
- strong69
#35 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN
A kako si natjerao ljude da potpisu te ugovore? To ti ne smeta? Hebo te, toliko ste agresivni da mi je muka od vas.buba_corelli wrote:Eh prijatelju moj, prije svega sry sto refresham staru temu.. al ovo nisam mogao presutiti ja trenutno radim u DiD Celeritasu msm ok je 10km od ugovora za mjesec sam uzeo 900, parom sam zadovoljan al i mene je slagao kao i ostatak firme i uskoro pravimo veliki lomcjela poslovnica daje otkaz ako si zaintresovan da se cujemo na pp da se dog. da ga zajedno išibamo :DDD
-
buba_corelli
#36 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN
drug ne tjeram ja nikog da potpise... ja im kazem sve od a do žnj hoce hoce, nece nemora.. jer pretezno ljudi ne znaju sta je pretplata ili shvate da za 9km mogu pricat kolko hoce pa im dodje veliki racun
a najjaci su mi oni sto besplatne minute i smsove trose za hotline i bingo i pita kako mu dodje veliki racun.. inace pretplata ko pretplata je ok za nase prostore... sam posjedujem optimum 25 gdje imam mjesecno 19 sati besplatnog razgovora.. 1000 minuta vikendom unutar eroneta i 100 prema ostalim mrezama.. cjenama sam zadovoljan obracunska jedinica 10 sekundi
tako da mi nikad nije racun doso 200-300km kosto se prica 
al inace najbolji u BiH iskreno je MTEL s ovim novim frend paketom.. 3 broja pricas dzaba (ko halo ono) i obracunska jedinica je tek 60+1
a najjaci su mi oni sto besplatne minute i smsove trose za hotline i bingo i pita kako mu dodje veliki racun.. inace pretplata ko pretplata je ok za nase prostore... sam posjedujem optimum 25 gdje imam mjesecno 19 sati besplatnog razgovora.. 1000 minuta vikendom unutar eroneta i 100 prema ostalim mrezama.. cjenama sam zadovoljan obracunska jedinica 10 sekundi
al inace najbolji u BiH iskreno je MTEL s ovim novim frend paketom.. 3 broja pricas dzaba (ko halo ono) i obracunska jedinica je tek 60+1
-
jose92
#37 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN
Javno to niko nece reci,ali na zapadu onoga koji na privatne telefonske razgovore mjesecno potrosi vise os 3% svoje netto place smatraju blentom,neznalicom i budalom za deranje.Pa ti sad vidi.Nikakve veze nema to sto su "nasi"operateri bezobrazno skupi.Sve je do tebe.Cao.
-
the_fire
#38 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN
Eto, dragi moji... samo da Vas svih obavijestim i upozorim - u Hrvatskoj isto DidCeleritas hara.... 
-
el_pistolero071
#39 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN
Na osnovu čega, pa ne nose pištolje pa da te prisile da uzmeš karticu... To što ima levata što padnu na tu priču je druga stvar... 
- ranger
#40 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN
hahh
otisao ja 5 dana nakon diplomiranja na razgovor, isto u vila park, kad tamo neka buca zagrebcanka sjedi...
vako nako, ona meni cestita na diplomi, oni bas vole takve ambiciozne osobe bla bla bla...
dodje prica do plate, al ona nikako da izusti
dok ja izmedju redova ne procitah da je to u sustini sranje 
naravno nisam ni pokusao radit tu.. jesam negdje drugo al to druga je to prica...
otisao ja 5 dana nakon diplomiranja na razgovor, isto u vila park, kad tamo neka buca zagrebcanka sjedi...
vako nako, ona meni cestita na diplomi, oni bas vole takve ambiciozne osobe bla bla bla...
dodje prica do plate, al ona nikako da izusti
naravno nisam ni pokusao radit tu.. jesam negdje drugo al to druga je to prica...
-
nino90
- snaga_znanja
#42 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN
Ako se hvalis da imas muda (mislim na postavljaca teme) onda je korisnije da ga prijavis inspekciji jer ocigledno krsi vise zakona u ovoj drzavi. Fino pod punim imenom i prezimenom.
Ako ga prebijes ti punis budzet, ako ga prijavis on...
eto toliko..
Ako ga prebijes ti punis budzet, ako ga prijavis on...
eto toliko..
- omađijaj me
#43 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN
Dakle, šta si ti očekivao za takav posao? Da ćeš imati doktorske uvjete, zdrastveno, osiguranje, besplatne zubarske preglede...? Ovo je KAPITALIZAM...erminbeg70 wrote:Pozdrav svima!!!
Danas sam dozivio vrhunac klasicne prevare i omalovazavanja radnika i ne samo radnika vec omalovazavanje gradjana BiH.
Da krenem redom,mada nikakvog reda nema.
03.05.2012 sam nasao oglas na posao.ba (http://www.posao.ba/job.php?jobID=61596)-firma Celeritas BH Mostar trazi komecijalistu na terenu podrucje Sarajevo,fiksna zarada +stimulacija za rad....Odmah sam pozvao broj telefona firme gdje mi se javio GOSPODIN (nije vidjelo gospodina) Antun koji mi je odmah isti dan zakazao sastanak u 18 h u prostorijama firme koje se nalaze u poslovnoj zgradi Villa Park.Otisao sam na razgovor i GOSPODIN Antun mi je objasnio o kojoj je vrsti posla i o uslovima rada....O vrsti posla manje vise nebih pisao tj .radi se o prodaji Eronet kartica na terene..Najvise su me interesovali uslovi rada tj.plata,radno vrijeme i prijava(da napomenem meni je 42 godine i nisam bas,a i nemam vremena za neku avanturu).GOSPODIN Antun mi je objasnio da postoji fiksna plata,da je radno vrijeme 8h i da su radnici obavezno prijavljeni...Medjutim pri razgovoru sa doticnim GOSPODINOM sve mi je to nekako izgledalo med i mlijeko i iskreno nisam bas vjerovao u njegovu pricu,ali hajde reko nekosta me nista da probam posto mi je doticni GOSPODIN ponudio da dodjem danas tj u subotu u 7.30h u firmu i da od 08.00h krecu sve ekipe na teren pa da ja idem s njima da vidim kako to sve funkcionise i navodno ako budem ja zadovoljan da vec od ponedeljka 07.05.2012 starujem sa radom...Iskreno sve mi je to izgledalo malo cudno ali hajde reko nista me nekosta da probam.U subotu u 7.30h dolazim u prostorije firme i GOSPODIN Antun me docekuje i govori mi da sacekam malo jer trenutno ima sastanak sa zaposlenim..Tu cekam do 8.00h kad izlaze uposleni i krecu na teren,gdje i mene doticni GOSPODIN poziva da krenem snjima ..U hodu mi govori da ja idem sa njim i jos tri uposlena,koje je meni prestavio kao moje trenere, na lokalitet grada Visokog..Dolazimo u Visoko i GOSPODIN Antun na ISTRESA na jednu raskrsnicu u Visokom i odlazi bez ikakvog pozdrava i objasnjenja .U prvi momenat sam mislio da ide da se negdje parkira pa ce nam se pridruziti..medjutim nakon izvjesnog vremena upitao sam svoje TRENERE ;gdje vam ode ovo gazda???Odgovorili su mi da nas je on samo dovukao i da ce doci po nas na kraju radnog vremena.hajde krenuo sam sa svojim TRENERIMA na trenigposao ko posao nista nesto pametovanje samo ako imas smisla za suplju i da ljudima prodajes vazduh sto se moze vidjeti iz ovog clanka http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/4 ... djane.html..I tako lijep suncan dan u Visokom setnja gore dole ..i u prici sa zaposlenim dolazim do saznanja da uopste nemaju fiksnu platu i da uopste nemaju odredjeno radno vrijeme tj.ako skupe dovoljno ugovora mogu ici kuci..Lijepo sam naglasio GOSPODINU Antunu na razgovoru da sam ja ozbiljan covjek i da ja volim tacnost i odgovornost....Opet hajde reko nisam nesto izgubio vremena imamg ga na pretek ..i reko kad se vratimo u firmu objasnicu doticnom GOSPODINU da nisam ja za ovaj posao i boze moj...ALI
![]()
kad krene bas krene ...Tako setajuci nisam se puno obazirao na vrijeme i u jednom momentu zove GOSPODIN Antun jednog od mojih TRENERA i pita koliko su napravili ugovora i da provjeri sa ostalim ekipama koliko su oni napravili i da mu javi ukupan broj..Pogledam na sat vec je 16.30h!!!Jedan od mojih TRENERA sakuplja sve podatke i zove GOSPODINA Antuna i saopstava mu da je skupljeno 40 ugovora,sto je doticnom GOSPODINU izgleda bilo malo i saopstava da treba da ostanemo jos dok bar po ekipi se neskupi jos 5 ugovora ali slag na sve to je kad je rekao da se moramo vratiti autobusom posto se on nalazi na putu prema Banja Luci.U prvi momenat sam mislio da se momak koji je snjim razgovara sali.Nazvao sam GOSPODINA Antuna i pitao ga kakav je to nacin ostaviti nekoga u drugom gradu i ne doci po njega,kakav je to nacin obecati 8h radnog vremena a moj razgovor sa njim je bio oko 17 h..objasnio sam da cigani kad dovucu djecu da prose u Sarajevo na kraju dana dodju po njih...nasta je on samo prepotentnim glasom govorio da ce on nama platiti autobusku kartu i da mi necemo biti u nikakvom trosku...U tom momentu ne da bi ga udario vec bih ga pojeo zivog da mi je bio pri ruci...Ne mogu vam opisati kako sam se osjecao,jadno,bjedno....osjecao sam se ko posljednji levat da me izradi takav GOSPODIN-namjerno pisem ovo gospodin velikim slovima jer je to klasicni SELJAK (bez uvrede seljacima sa sela)koji je obukao kosulju ,okacio akreditaciju i koji nije moga da uspije u svojoj drzavi Hrvatskoj vec je dosao da prodaje i vara nas Bosance sa stavom da smo mi ovde neke ovce koje moze da obrlati kako hoce i da neprodje nekaznjeno.....Lijepo sam GOSPODINA nazva i rekao da ja necu iz principa ici na autobus tj.vraticu se taxijem a da ce on lijepo da mi to plati....Kasnije je zvao mog TRENERA i rekao mu da mi prenesa da dodjem kod njega u kancelariju u pon.07.05.2012 u 11h na neki razovor.....NEEEE rekao sam doci cu u 7.30h tj prije nego sto dodjem kod doticnog gospodina idem u policiju da im najavim da cu da ga prebijem a tek onda cu do njega...PA LJUDI JA NEMOGU DA VJERUJEM DA SVAKO MOZE DA NAM DODJE I DA NAS LEVATI I DA ODE NEKAZNJENO KODA NISTA NIJE BILO!!!!!! E NECE MOCI !!!!!!!
Halalit cu kaznu ali cu ga prebiti!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mozda ima nekih gresaka u pisanju ali boze moj u kakvom stanju pisem i ovo je dobro![]()
ZAPAMTITE FIRMA „Celeritas BH Mostar“Sjediste u Sarajevo Villa Park I sprat Gospodin Antun
Ako nećeš raditi takav posao, naravno možeš dati otkaz, prijaviti ga ako ima šta nelegalno i tražit drugi koji ti paše.
U ovoj zemlji je 500 hiljada nezaposlenih ljudi sigurno će se naći neko ko će ga raditi pa i za minimalne uvjete. A posebno mi je zasmetalo to što naglašavaš da je ANTUN iz Hrvatske, seljo neki, hercegovac vjerojatno koji je obukao odijelo i došao u tvoj šeher grad da vara poštene Bošnjake.. Bježi ba, ako ti neodgovara tuži ga, blati ga preko koga hoćeš i daj otkaz ali nemoj nacionalne predznake naglašavati što se vidi po tvojem topicu. Još bi ga i tukao, malog šokca iz hercegovine koji vodi firmu.. Ako ti neodgovara slobodno taj posao proslijedi drugome opet ti kažem. Ja ću sigurno raditi bilo šta samo dok je u skladu sa mojim moralom i da primam bilokakve novce da mogu platiti jebene račune. Nije ovo država za zaštićenog radnika već brutalnog kapitalizma ako smo i do toga sretni da se ne daje posao po nacionalnoj i rođačkoj pripadnosti. Toliko do mene
- Domaci izdajnik
#44 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN
Za moral ne bih znao, al da ćeš od ovih gorepomeutih dobiti pare na kraju mjeseca...dream onomađijaj me wrote:ko ti neodgovara slobodno taj posao proslijedi drugome opet ti kažem. Ja ću sigurno raditi bilo šta samo dok je u skladu sa mojim moralom i da primam bilokakve novce da mogu platiti jebene račune.
Ni prva a nažalost ni poslednja MLM navlakuša, od koje samo GOSPODIN ima zaradu na kraju mjeseca...razmisli zašto to ne radi Eronet sa svojim marketing sektorom
-
apgang
#45 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN
sta je sa Did Celeritasom u Avazu? Nesto je spominjano fixna plata 600 km
- Domaci izdajnik
#46 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN
O tome je cijeli post ispisan - navlakuša i naguz 
- mayab
#47 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN
Samo da dodam da uposlenici te firme, "hvataju" naivne, slabe i neuke
, i uvaljuju im "besplatni mobitel", a onda im uzmu 19 KM
, i uvale u dvogorisnju pretplatu.
Mislim, ti koji se upecaju su , prije svega ipak sami sebi krivi, ali ipak vidi boldirano iznad
Mislim, ti koji se upecaju su , prije svega ipak sami sebi krivi, ali ipak vidi boldirano iznad
- Mario_Modricha
#48 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN
Danas vidio oglas, sutra planirao okrenuti kontakt broj.
Hvala na upozorenju!!!

Hvala na upozorenju!!!
- Mario_Modricha
#49 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN
Jos nesto? Ima li iko, bar iko, pozitivno iskustvo sa ovom firmom? Po net-u je samo blato, bilo da je rijec o HR ili BiH teritoriji...
Sent from my GT-B5330 using Tapatalk
Sent from my GT-B5330 using Tapatalk
-
barby02
#50 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN
Nema ! U Mostaru su u prostoru jedne kuce , ulaz je iza i tesko je pronaci. . Kad sta treba, oni nisu Eronet a salju racune Eroneta. . ma luda kuca treba ih zbrisat a to nedonosce Antun ( mlad lik) ima li iko da ga "uljepsa" ??