Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADNIKA!

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

erminbeg70

#1 Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADNIKA!

Post by erminbeg70 »

Pozdrav svima!!!
Danas sam dozivio vrhunac klasicne prevare i omalovazavanja radnika i ne samo radnika vec omalovazavanje gradjana BiH.
Da krenem redom,mada nikakvog reda nema :x .
03.05.2012 sam nasao oglas na posao.ba (http://www.posao.ba/job.php?jobID=61596)-firma Celeritas BH Mostar trazi komecijalistu na terenu podrucje Sarajevo,fiksna zarada +stimulacija za rad....Odmah sam pozvao broj telefona firme gdje mi se javio GOSPODIN (nije vidjelo gospodina) Antun koji mi je odmah isti dan zakazao sastanak u 18 h u prostorijama firme koje se nalaze u poslovnoj zgradi Villa Park.Otisao sam na razgovor i GOSPODIN Antun mi je objasnio o kojoj je vrsti posla i o uslovima rada....O vrsti posla manje vise nebih pisao tj .radi se o prodaji Eronet kartica na terene..Najvise su me interesovali uslovi rada tj.plata,radno vrijeme i prijava(da napomenem meni je 42 godine i nisam bas,a i nemam vremena za neku avanturu).GOSPODIN Antun mi je objasnio da postoji fiksna plata,da je radno vrijeme 8h i da su radnici obavezno prijavljeni...Medjutim pri razgovoru sa doticnim GOSPODINOM sve mi je to nekako izgledalo med i mlijeko i iskreno nisam bas vjerovao u njegovu pricu,ali hajde reko nekosta me nista da probam posto mi je doticni GOSPODIN ponudio da dodjem danas tj u subotu u 7.30h u firmu i da od 08.00h krecu sve ekipe na teren pa da ja idem s njima da vidim kako to sve funkcionise i navodno ako budem ja zadovoljan da vec od ponedeljka 07.05.2012 starujem sa radom...Iskreno sve mi je to izgledalo malo cudno ali hajde reko nista me nekosta da probam.U subotu u 7.30h dolazim u prostorije firme i GOSPODIN Antun me docekuje i govori mi da sacekam malo jer trenutno ima sastanak sa zaposlenim..Tu cekam do 8.00h kad izlaze uposleni i krecu na teren,gdje i mene doticni GOSPODIN poziva da krenem snjima ..U hodu mi govori da ja idem sa njim i jos tri uposlena,koje je meni prestavio kao moje trenere, na lokalitet grada Visokog..Dolazimo u Visoko i GOSPODIN Antun na ISTRESA na jednu raskrsnicu u Visokom i odlazi bez ikakvog pozdrava i objasnjenja .U prvi momenat sam mislio da ide da se negdje parkira pa ce nam se pridruziti..medjutim nakon izvjesnog vremena upitao sam svoje TRENERE ;gdje vam ode ovo gazda???Odgovorili su mi da nas je on samo dovukao i da ce doci po nas na kraju radnog vremena.hajde krenuo sam sa svojim TRENERIMA na trenig :) posao ko posao nista nesto pametovanje samo ako imas smisla za suplju i da ljudima prodajes vazduh sto se moze vidjeti iz ovog clanka http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/4 ... djane.html..I tako lijep suncan dan u Visokom setnja gore dole ..i u prici sa zaposlenim dolazim do saznanja da uopste nemaju fiksnu platu i da uopste nemaju odredjeno radno vrijeme tj.ako skupe dovoljno ugovora mogu ici kuci..Lijepo sam naglasio GOSPODINU Antunu na razgovoru da sam ja ozbiljan covjek i da ja volim tacnost i odgovornost....Opet hajde reko nisam nesto izgubio vremena imamg ga na pretek ..i reko kad se vratimo u firmu objasnicu doticnom GOSPODINU da nisam ja za ovaj posao i boze moj...ALI :x :x kad krene bas krene ...Tako setajuci nisam se puno obazirao na vrijeme i u jednom momentu zove GOSPODIN Antun jednog od mojih TRENERA i pita koliko su napravili ugovora i da provjeri sa ostalim ekipama koliko su oni napravili i da mu javi ukupan broj..Pogledam na sat vec je 16.30h!!!Jedan od mojih TRENERA sakuplja sve podatke i zove GOSPODINA Antuna i saopstava mu da je skupljeno 40 ugovora,sto je doticnom GOSPODINU izgleda bilo malo i saopstava da treba da ostanemo jos dok bar po ekipi se neskupi jos 5 ugovora ali slag na sve to je kad je rekao da se moramo vratiti autobusom posto se on nalazi na putu prema Banja Luci.U prvi momenat sam mislio da se momak koji je snjim razgovara sali.Nazvao sam GOSPODINA Antuna i pitao ga kakav je to nacin ostaviti nekoga u drugom gradu i ne doci po njega,kakav je to nacin obecati 8h radnog vremena a moj razgovor sa njim je bio oko 17 h..objasnio sam da cigani kad dovucu djecu da prose u Sarajevo na kraju dana dodju po njih...nasta je on samo prepotentnim glasom govorio da ce on nama platiti autobusku kartu i da mi necemo biti u nikakvom trosku...U tom momentu ne da bi ga udario vec bih ga pojeo zivog da mi je bio pri ruci...Ne mogu vam opisati kako sam se osjecao,jadno,bjedno....osjecao sam se ko posljednji levat da me izradi takav GOSPODIN-namjerno pisem ovo gospodin velikim slovima jer je to klasicni SELJAK (bez uvrede seljacima sa sela)koji je obukao kosulju ,okacio akreditaciju i koji nije moga da uspije u svojoj drzavi Hrvatskoj vec je dosao da prodaje i vara nas Bosance sa stavom da smo mi ovde neke ovce koje moze da obrlati kako hoce i da neprodje nekaznjeno.....Lijepo sam GOSPODINA nazva i rekao da ja necu iz principa ici na autobus tj.vraticu se taxijem a da ce on lijepo da mi to plati....Kasnije je zvao mog TRENERA i rekao mu da mi prenesa da dodjem kod njega u kancelariju u pon.07.05.2012 u 11h na neki razovor.....NEEEE rekao sam doci cu u 7.30h tj prije nego sto dodjem kod doticnog gospodina idem u policiju da im najavim da cu da ga prebijem a tek onda cu do njega...PA LJUDI JA NEMOGU DA VJERUJEM DA SVAKO MOZE DA NAM DODJE I DA NAS LEVATI I DA ODE NEKAZNJENO KODA NISTA NIJE BILO!!!!!! E NECE MOCI !!!!!!!
Halalit cu kaznu ali cu ga prebiti!!! :x :x :x :x :x :x
Mozda ima nekih gresaka u pisanju ali boze moj u kakvom stanju pisem i ovo je dobro :-D
ZAPAMTITE FIRMA „Celeritas BH Mostar“Sjediste u Sarajevo Villa Park I sprat Gospodin Antun
amko76

#2 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN

Post by amko76 »

Oki s nestrpljenjem iščekujem crnu hroniku u novinama u utorak :D
automatic

#3 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN

Post by automatic »

E čuj Antun :-) Zar nije na dalmatinskom Antonije :D
zambaklija

#4 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN

Post by zambaklija »

od sutra počinjem kupovati havaz da to pročitam...nemoj da kupujem džaba :D
neki

#5 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN

Post by neki »

cuj za jedan dan uspjeli navuc 40 ljudi, e jesmo blentav narod :-)
bavi

#6 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN

Post by bavi »

Ma ti si se još i izvukao. Žali Bože ovih 40 jadnika što potpisaše ugovor sa Eronetom. :( :cry: :(
erminbeg70

#7 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN

Post by erminbeg70 »

Ma iskreno dobro sam i prosao zamisli da sam radio mjesec dana a para nigdje a tad bi gospodin bio gospodja :x :x :x :x :x
automatic

#8 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN

Post by automatic »

e jesu mi se više mobiteli popeli na neku stvar, ovaj žuti garant ih ima barem tri komada :oops:

Image
bavi

#9 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN

Post by bavi »

neki wrote:cuj za jedan dan uspjeli navuc 40 ljudi, e jesmo blentav narod :-)
Meni je ovo za plakati kako nemamo normalne države koja štiti gradjane. Eronet je postao pravi cigoš-telekom, samo da mu je šta isprositi, izvuci sebi korist. Na Socijalnom ispred robota je bila ekipa koja je tako fatala raju. Znam da je jedan od muških bukvalno vukao za ruke ljude i vodio ih pema štandu. :x
plejka2

#10 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN

Post by plejka2 »

Polako dok ga neko ne napenali nogom u dupe :razz:
Nema ba to dje te neko na cesti ganja,preko telefona slucajnim odabirom odabere i sl. je nista drugo nego prevara.
Treba ih ignorisat ako krenu na grublji nacin spucas mu-joj samarcinu i nabijes nogom u dupe. :razz:
erminbeg70

#11 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN

Post by erminbeg70 »

Ma zalosno je to sto rade djeca naseg grada(kazem djeca jer su to god.92,93,94)koji nemaju nikakvu perspektivu...i bog zna hoce li im isplatiti.dok ceribase sjede sa strane i ubiru pare . :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
plejka2

#12 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN

Post by plejka2 »

Pa jest sto je najgore fataju djecu posto se covjek da kazem "sazali"....
Meni je tako jednom pred robotom neka djevojka kaze moze li jedno pitanje?Reko moze i produzim kaze ali gospodine niste dozvolili da vam postavim pitanje reko postavili ste kolko ste rekli jedno,dobili odgovor i to je to :D
Da ste pitali mogu li dva pitanja ili vise to bi bila druga stvar....i da... nisam gospodin... :razz:
jahh

#13 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN

Post by jahh »

Meni su na vratima zadnje ljeto htjeli prodati Galaxy S III, a ja svo vrijeme govorio da taj izlazi dogodine. Al oni i dalje po svom, pa tek nakon što sam im na laptopu pokazao, oni rekoše "a to je vjerovatno neki drugi Samsung." Vjerovatno na taj način levate starije i neupućene.

Ja ne kontam ko kupuje telefon preko njih, sve osim najskupljeg paketa telefon 50% skuplje izađe nego nov u radnji.

I išao sam u Augustu na razgovor u Celeritas za posao, kad sam rekao Antunu da studiram on reče "al ovo je stalni posao, ako hoćeš da radiš pređi u vanredne", i ja samo izašao :).
erminbeg70

#14 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN

Post by erminbeg70 »

jahh wrote:Meni su na vratima zadnje ljeto htjeli prodati Galaxy S III, a ja svo vrijeme govorio da taj izlazi dogodine. Al oni i dalje po svom, pa tek nakon što sam im na laptopu pokazao, oni rekoše "a to je vjerovatno neki drugi Samsung." Vjerovatno na taj način levate starije i neupućene.

Ja ne kontam ko kupuje telefon preko njih, sve osim najskupljeg paketa telefon 50% skuplje izađe nego nov u radnji.

I išao sam u Augustu na razgovor u Celeritas za posao, kad sam rekao Antunu da studiram on reče "al ovo je stalni posao, ako hoćeš da radiš pređi u vanredne", i ja samo izašao :).
Ma prodaju vazduh danas sam bio sa tom ekipom na terenu pa ljudi covjek uzme onaj ugovor za telefon koji mu stize na kucnu adresu za 7 dana i karticu koja je tek aktivna za 3 dana i jos plati 19 KM ....pa da samo vidite face tih ljudi on nezna jeli dosao ili posao.. zalosnoo :x :x :x :x
dobra luka

#15 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN

Post by dobra luka »

Najlakse bi bilo reci "hebem i tebe i Antuna" jer se u ovoj prici ne zna ko je gori.Za njega je sve jasno, i mislim da nakon ovog tvog teksta najbolje da se obratis Edini Ustovic na broj +387(0)33 770-155,ona je divna jedna dama, a inace je glavni kantonalni inspektor rada, zaštite na radu, socijalne zaštite i obrazovanja.Sto se tice tebe, nemoj se ljutiti ,ali "organ" si ako ne odrzis obecanje.Znaci ocekujemo da Antunu das po nosu, a Antune kad budes citao, molim te ako ne dobijes po P javi svima nama ko pljuje po tebi bez osnova, jer momak ti je znan, sto se vidi iz price, pase i ti oglasi.
Obojica ste "deputati" al samo takvi jer niti se tebi radi, a niti Antun zna (ocigledno) kako se "jarac odere" na parkingu Sabixa.Mnogo ljudi je izvarano zadnjih mjeseci sa tom firmom gdje nalazu razne stvari samo da bi utrpali kartice Eroneta na period od godinu.To sto ta djeca nemaju prijave zarad, paceno zdravstvo, pa cak ni platu ne dobiju, to je vrijeme da neko malo bolje pogleda u knjigama.U istom uredu saEdinom je i teta Raza.Ona tije za urbanizam, a siguran sam da Antun nema ni urbansticku dozvolu za rad, a i to ti je stavka gdje ako se zainatis, Antuna mozes iz grada u grad iz naselja u naselje u crno zaviti.Prijavu mozes izvesti i anonimno, a mozes i telefonski sa zahtjevom da te obavjeste o rezultatima.Antune, bogami osim nokauta (evo pomogosmo ti Erminbeze, nemoj sad izraditi) u ponedjeljak, ako ti na rep stane Erminbeg, mislim da ces imati problem finansijske prirode.Ermine, mozda dase jos obratis nekom od medija, recimo TV1 ili Klixu pa da snimis nokautiranje, tu mozes uzeti love.Ja sam skromni student iz Zavidovica, ali evo dajem dzeparac za ovaj mjesec (100KM) za snimak nokauta, samo da pogledam prvi.Javi beze kako zavrsi, sad necu mogi spavati do ponedeljka od radoznalosti.Pozdrav
insomnia78

#16 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN

Post by insomnia78 »

E moj student

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
erminbeg70

#17 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN

Post by erminbeg70 »

Eto danas nema gospodina Antuna na posao ,otisao je sluzbeno u Zagreb :x :x :x :x :x
jedna tamo

#18 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN

Post by jedna tamo »

katastrofa stvarno :roll:
erminbeg70

#19 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN

Post by erminbeg70 »

A poslao sam emal-ove u Zagreb u poslovnici u Mostaru ...niko mi nije nista odgovorio :x :x :x :x
erminbeg70

#20 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN

Post by erminbeg70 »

Ajjjj nemogu da vjerujem jos mi njegova radnica u kancelariji na pitanje "kako je otisao u Zagreb kad je meni rekao da dodjem u 11h" odgovara "pa gospodine !!! Antun je strani drzavljanin valjda smije da ide u svoju drzavu"Cuj starni drzavljanin!!!! sigurno nema ni radnu dozvolu!!!! Na kraju ces se ispostaviti da nisam snjim ni pricao ........
Henry Chinaski

#21 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN

Post by Henry Chinaski »

Najbolji je prijedlog ovaj sa inspekcijom.
Miki123

#22 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN

Post by Miki123 »

Henry Chinaski wrote:Najbolji je prijedlog ovaj sa inspekcijom.
Meni bolje izgleda ovaj koji uključuje batine :D
blesava

#23 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN

Post by blesava »

ma ono sa eronetom sto te vuku za rukav i na prevaru navedu da sklopis ugovor treba zabranit i sve ih pohapsit.
Henry Chinaski

#24 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN

Post by Henry Chinaski »

blesava wrote:ma ono sa eronetom sto te vuku za rukav i na prevaru navedu da sklopis ugovor treba zabranit i sve ih pohapsit.
Nisi ni ti tako "blesava" ko' što izgledaš... :mrgreen:
Edin H.

#25 Re: Posao u firmi-Celeritas BH-PREVARA I OMALOVAZAVANJE RADN

Post by Edin H. »

Procitah citav uvodni post i ne skontah u cemu je problem.

Postavljac teme voli novac, ali ne voli da radi? Jesam li pogodio?
Post Reply