Posao u engleskoj
Moderator: anex
-
sarajevo999999
#1 Posao u engleskoj
Zna li iko,ako nadjem posao u Engleskoj sa VSS kakva je procedura da bih i mogao tamo otici,da li ce priznati diplomu i sl.
Unaprijed zahvalan
Unaprijed zahvalan
- drndalo
#2 Re: Posao u engleskoj
AKo nadjes posao u Engleskoj, onda su ti priznali diplomu... Onda su ti dali papire za radnu vizu... NAravno pricam o poslu u struci...
-
detroit-mercy
#3 Re: Posao u engleskoj
Hebena drzava za zivotsarajevo999999 wrote:Zna li iko,ako nadjem posao u Engleskoj sa VSS kakva je procedura da bih i mogao tamo otici,da li ce priznati diplomu i sl.
Unaprijed zahvalan
-
sarajevo999999
#4 Re: Posao u engleskoj
Cuo sam i ja nesto slicno tomu,da je pohebena.Kontam se patiti i gladan i zedan 
Zelim konkurisati na poslove iz moje struke.Sad recimo,javi se firma kojoj treba strucnjak iz moje oblasti sta da kazem ljudima?
Uglavnom,da li je tako jednostavno da odem,zatrazim radnu dozvolu i to je to. Bitno mi je ovo,pa ako neko zna bilo sta neka javi.
p.s. slao sam mail i onoj nasoj ambasadi,bez odgovora mada nisam nista ni ocekivao od njih
Zelim konkurisati na poslove iz moje struke.Sad recimo,javi se firma kojoj treba strucnjak iz moje oblasti sta da kazem ljudima?
Uglavnom,da li je tako jednostavno da odem,zatrazim radnu dozvolu i to je to. Bitno mi je ovo,pa ako neko zna bilo sta neka javi.
p.s. slao sam mail i onoj nasoj ambasadi,bez odgovora mada nisam nista ni ocekivao od njih
-
Gray
#5 Re: Posao u engleskoj
sarajevo999999 wrote:Cuo sam i ja nesto slicno tomu,da je pohebena.Kontam se patiti i gladan i zedan
Prvo moraš naći posao pa tek onda tražiti radnu dozvolu.
otiđi na stranicu ministarstva vanjskih poslova velike britanije i možeš sigurno pročitati sve šta treba.
- drndalo
#6 Re: Posao u engleskoj
Obicno traze ljude koji mogu tamo raditi, tj. vec sa dozvolom, tj. vizom, ili iz EU...
Izuzetak je ako im bas trebas, onda se i oni mogu potruditi da ti to nabave...
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
-
Inspirit
#8 Re: Posao u engleskoj
Ovo je tacno... A ako ti ponude posao (a ti iz BiH), onda ce ta firma srediti sve papire za tebe. Problem je kako ih natjerati da te prime, to mozes ako si strucnjak u polju, doktor, hirurg, istrazivac... U sustini bez radnog iskustva tesko, jednostavno moras biti unikat kojeg je tamo (ili u EU) tesko naci.drndalo wrote:Obicno traze ljude koji mogu tamo raditi, tj. vec sa dozvolom, tj. vizom, ili iz EU...
- desperate housewife
#10 Re: Posao u engleskoj
ma to ti je donekle mrtvi krug ko i sa drugim EU zemljama...ako ćeš aplicirat za posao moraš imat papire..a ako nemaš papire, ne možeš aplicirat regularno za posao. S druge strane kažu ti da ima mogućnost da apliciraš ako te kompanija primi i garantuje za tebe, tj. obezbijedi ti papire.. Međutim, većina kompanija nema želju to da radi, s obzirom da ima dosta domaćih sa kojima ne mora imat tu zafrkanciju.. Dakle teoretski moguće, a u praksi zafrkano...
-
sarajevo999999
#11 Re: Posao u engleskoj
dakle,suma sumarum:bez papira ne mozes dobiti posao a bez posla ne mozes dobiti papire.
Aplicirajuci za neke poslove uvidio sam da BiH ne samo sto nije u EU vec i u nekakvoj uniji evropskih ekonomskih zemalja a i to je u nekim slucajevima vazno.
Osjecam se kao zivotinja u kavezu
Aplicirajuci za neke poslove uvidio sam da BiH ne samo sto nije u EU vec i u nekakvoj uniji evropskih ekonomskih zemalja a i to je u nekim slucajevima vazno.
Osjecam se kao zivotinja u kavezu
-
Jecajecaa
#12 Re: Posao u engleskoj
Pored papira mislim i da treba tvoja visa skola koju si zavrsio da bude priznata u Engleskoj. Retko koje vise skole su priznate van granica, tako da se dobro raspitaj. I treba da nadjes preko interneta ili na neki drugi nacin neku firmu ili agenciju koja bi ti poslala papire. Najbolje bi bilo da nemas posrednika nego da ti direktno nadjes firmu u kojoj bi radio, da ih kontaktiras i da preko njih dobijes papire. Pitanje je da li ce da garantuju za tebe kada te ne poznaju, to je vec tesko znati i tesko postici zato mi svi sedimo kod kuce i ne radimo u inostranstvu, nije lako uspeti otici preko tek tako.
-
adohp
#13 Re: Posao u engleskoj
ne znam jeste li čuli, ali englezi ozbiljno misle da izadju iz EU uskoro. Dali će u tom slučaju biti išta lakše doči do posla u engleskoj?