posao u dom zdravlja
-
palamuda
#126 Re: posao u dom zdravlja
Neko lupa o stanovima, rekla kazala, a ti se primas.Ko fol na fakultetu pricala kako kupuje stanove jasta je, sve se bojim, ako je ovo rekla onda ih ima jos duplo toliko.
Moja snaha (bratova zena) je med. sestra, pa radi za privatnika i nije nam Trninic nista kriv.
Moja snaha (bratova zena) je med. sestra, pa radi za privatnika i nije nam Trninic nista kriv.
- and
#127 Re: posao u dom zdravlja
ne primam se samo sam priče čuo više puta,a evo i ovdje se priča,pa je za očekivati da to neko ko prima platu za to istraži i upozna nas da li je to tačno ili se u dom zdravlja prima regularno na konkurs.palamuda wrote:Neko lupa o stanovima, rekla kazala, a ti se primas.Ko fol na fakultetu pricala kako kupuje stanove jasta je, sve se bojim, ako je ovo rekla onda ih ima jos duplo toliko.
ako nije zadovoljna kod privatnika ovdje imaš koji uslovi trebaju za dz.
-
palamuda
#128 Re: posao u dom zdravlja
Evo još novost:
Trniniceva zena je ljekar.
On ko direktor ima garant platu oko 3500 km, zena ljekar oko 2000 km, mjesecno 5500km. Ćoro je kako neko rece direktor 8 godina ili ti 96 mjeseci.
96 X 5500 = 528 000 km ciste love (samo zadnjih osam godina, a rade po 30 najmanje) , jos po koji upravni, nadzorni, pa se napise knjige.
Sta ce ti revizija

On ko direktor ima garant platu oko 3500 km, zena ljekar oko 2000 km, mjesecno 5500km. Ćoro je kako neko rece direktor 8 godina ili ti 96 mjeseci.
96 X 5500 = 528 000 km ciste love (samo zadnjih osam godina, a rade po 30 najmanje) , jos po koji upravni, nadzorni, pa se napise knjige.
Sta ce ti revizija
- and
#129 Re: posao u dom zdravlja
ma ovo ti je za one teme što napisa Ko stoji iza pritisaka na nebosnjake u Federaciji i zasto?palamuda wrote:Evo još novost:
Sta ce ti revizija![]()
ono o čemu se ovdje priča ne ide preko platne liste
- valter.ba
#130 Re: posao u dom zdravlja
Palamuda je ovdje ocigledno na zadatku ili je i on platio ovoj mafiji za posao
. Ne boj se palamuda stize revizija pa ce ti onda mozda snaha dobiti priliku pobjeci od privatnicke tiranije a ti ces na biro
Ocigledno si na neki nacin upleten i u ove transakcije nekretninama i pokretninama Trninica jer te ovo posebno pogodilo. Sada nesto kontam mozda si i clan familije
. Halo neugrozeni Bosnjak otvori malo taj skuceni um
.
- valter.ba
#131 Re: posao u dom zdravlja
Krenulo je
Kantonalno tuzilastvo je zaprimilo tri prijave koje se
odnose na Javnu ustanovu „Dom zdravlja“ Sarajevo i to : zbog krivicnog djela zloupotrebe sluzbenog polozaja ili ovlasti, za nezakonitosti u postupku dodjele i otkupa stanova i trece za uhodanu praksu placanja radnih mjesta
Đavo je dosao po svoje gospodo vrijeme je podnesete zavrsni racun

odnose na Javnu ustanovu „Dom zdravlja“ Sarajevo i to : zbog krivicnog djela zloupotrebe sluzbenog polozaja ili ovlasti, za nezakonitosti u postupku dodjele i otkupa stanova i trece za uhodanu praksu placanja radnih mjesta
Đavo je dosao po svoje gospodo vrijeme je podnesete zavrsni racun
- aerosa
#132 Re: posao u dom zdravlja
Bolan palamuda jesi li ti normalan?
Iz kruga ljudi sa kojima se veoma često družim četvoro njih je preko ovih kriminalaca došlo do posla.
Cifre:
8 000 (prije par godina bilo pa je jeftinije prošao)
12 000
15 000
15 000
---------
50 000 km neoporezovane dobiti samo sa ove strane.
Imaš li pojma uopšta koliko se ljudi skoro svakodnevno prima u domove zdravlja ?
Ne budi lud svega ti, ako te neko plaća za to onda ok, radi svoj posao ali ako nisi plaćen onda dođi sebi...
Kakav crni pritisak na nebošnjake, lik krede, pardon otima zajedno sa svojim kolegom Selmanovićem (koji je uzgred i zadužen za preuzimanje novca) ko da ih je ista majka rodila a ne vjera da ih dijeli.
Pusti se ovde vjere, ni ja nisam bošnjak pa kakve to sad veze ima sa ovom pričom?
Lopov je lopov pa da mi ga je majka rođena rodila...
Iz kruga ljudi sa kojima se veoma često družim četvoro njih je preko ovih kriminalaca došlo do posla.
Cifre:
8 000 (prije par godina bilo pa je jeftinije prošao)
12 000
15 000
15 000
---------
50 000 km neoporezovane dobiti samo sa ove strane.
Imaš li pojma uopšta koliko se ljudi skoro svakodnevno prima u domove zdravlja ?
Ne budi lud svega ti, ako te neko plaća za to onda ok, radi svoj posao ali ako nisi plaćen onda dođi sebi...
Kakav crni pritisak na nebošnjake, lik krede, pardon otima zajedno sa svojim kolegom Selmanovićem (koji je uzgred i zadužen za preuzimanje novca) ko da ih je ista majka rodila a ne vjera da ih dijeli.
Pusti se ovde vjere, ni ja nisam bošnjak pa kakve to sad veze ima sa ovom pričom?
Lopov je lopov pa da mi ga je majka rođena rodila...
- HAVANA
#133 Re: posao u dom zdravlja
palamuda wrote:A gdje je tema na forumu kako se zaposljava u GRAS, VIK, Toplane, BH Šume, Sarajevo gas, Zavod zdravstvenog osiguranja, JU Apoteke, razna ministarstva gdje su njihovi konkursi.
Kad citam ovaj forum reklo bi se sav jad u Kantonu dolazi od Trninića. On je samo kriv što svake godine medicinska škola izbaci po 200 novih medicinskih tehničara, pa ne može ih sve Trninić zaposlit, niti ih može Dom zdravlja absorbovat. E onda se uhvati foruma pa lupaj besposlen. Prijavite brate korupciju.
Neću sebi da priznam al se bojim da u ovoj prici ima elemenata za temu: Ko stoji iza pritisaka na nebošnjake u Federaciji i zasto?, zalosno bio sam borac i nisam se za ovo borio znam.
-
TheGodfather001
#134 Re: posao u dom zdravlja
Nekada se iznenadim kakva je kasaba ovo Sarajevo, koliko lose toliko i dobro...
Pa u zadnih 4 dana informacije: Trncek ima 3 stana i to jedan kupio kcerki (280.000,ooKM), kupio sinu stan u centru Sarajeva (250.000,ooKM), kupio apartman u centru Makarske velicine 100m2 (cijena po m2 je oko 2800€), naslijedio stan od roditelja u pasazu preko puta Centralne Banke (renovirao-ulozio oko 70.000,ooKM), kupio prosle godine 3 vozila i to: 2x tiguan (vrijednost po komadu 75.000,oo KM), Golf V (47.000,ooKM)... Ebga... Mahala sve zna... Ako laze mahala, laze i moja tastatura...
Pa u zadnih 4 dana informacije: Trncek ima 3 stana i to jedan kupio kcerki (280.000,ooKM), kupio sinu stan u centru Sarajeva (250.000,ooKM), kupio apartman u centru Makarske velicine 100m2 (cijena po m2 je oko 2800€), naslijedio stan od roditelja u pasazu preko puta Centralne Banke (renovirao-ulozio oko 70.000,ooKM), kupio prosle godine 3 vozila i to: 2x tiguan (vrijednost po komadu 75.000,oo KM), Golf V (47.000,ooKM)... Ebga... Mahala sve zna... Ako laze mahala, laze i moja tastatura...
-
trinitrotoluol
#135 Re: posao u dom zdravlja
Nadam se da su ovi iz policije i tuzilastva sposobni prikupiti barem pola ovih informacija i dokazati to na sudu. Ipak mislim da je jos dug put pred nama dok ne sankcionisemo ovu bagru. Od srca im samo zelim da im ispitaju porijeklo imovine i istu oduzmu, ne ukoliko nego kada se dokaze da je nelegalno stecena. Iako sam pravni laik koliko znam na tuzilastvu je da dokazuje da je neko stekao imovinu nelegalno umjesto da ovi lopovi dokazuju porijeklo imovine i da li su platili porez na istu. Nakaradan li je sistem kod nas kao i sve ostalo. Sretno policiji i tuzilastvu 
-
homar
#136 Re: posao u dom zdravlja
Trninić je personifikacija kriminala i korupcije u zdrastvu, on to sa svojim pajdašima maltene radi otvoreno. Došao vrag po svoje. Međutim, kompletno zdrastvo je u ovom halu i belaju, kada će doći red na UKC Koševo? Ne mislim prije promjene ove vlasti, strpimo se do oktobra 2010.godine.
- chuchumbamayumbe
#137 Re: posao u dom zdravlja
Sve i ako mu presude, odlezace mozda koju godinu i izaci kao slobodan covjek, pun para i nekretnina.
Ja bih se sada odrekao nekoliko godina slobode za nekoliko miliona, sto da ne!?
Sve dok se ne pocne oduzimati imovina, dok ih ne budu skidali do golih gacha, uvjek ce se desavati iste stvari.
Ja bih se sada odrekao nekoliko godina slobode za nekoliko miliona, sto da ne!?
Sve dok se ne pocne oduzimati imovina, dok ih ne budu skidali do golih gacha, uvjek ce se desavati iste stvari.
-
trinitrotoluol
#138 Re: posao u dom zdravlja
Nece ovaj nista odlezati u to sam siguran jer ce postici nagodbu ali bi mu mogli koju tesko zaradjenu kintu oduzeti
Nekada je samo saznanje u drustvu da je neko pocinio kriminal ili nesto nemoralno bio strasna kazna. Ovi se medjutim ne osvrcu na stub srama i ne crvene im se obrazi. Sto je jos gore ni djeca im se ne stide vec uzivaju u blagodetima stanova i auta koji su kao pali s neba. Pozdravio bih ovom prilikom i one o kojima pisemo jer sam siguran da nas citaju onom starom jevrejskom : Da Bog da imali pa nemali
Nekada je samo saznanje u drustvu da je neko pocinio kriminal ili nesto nemoralno bio strasna kazna. Ovi se medjutim ne osvrcu na stub srama i ne crvene im se obrazi. Sto je jos gore ni djeca im se ne stide vec uzivaju u blagodetima stanova i auta koji su kao pali s neba. Pozdravio bih ovom prilikom i one o kojima pisemo jer sam siguran da nas citaju onom starom jevrejskom : Da Bog da imali pa nemali
-
trinitrotoluol
#139 Re: posao u dom zdravlja
Zelio bih jos samo dodati jedan savjet tuziocima i policijskim inspektorima jer znam da nas i oni citaju
Precesljajte ove koji su do zaposlenja dosli pod sumnjivim okolnostima i otpustite nekoliko takvih.
E onda ce klupko poceti da se odmotava, pricace i kome su dali, i koliko su dali, i sta im je obecano za te novce... Pjevace oni kao slavuji jer ostadose bez posla koji su debelo platili a rate kredita se jos trebaju godinama otplacivati.
Gospodo imacete neoborive dokaze na sudu i nemojte poslije pricati kako je bilo tesko dokazati i kako niste znali...
Tuziocima Sretno
Trninicu Nesretno
Precesljajte ove koji su do zaposlenja dosli pod sumnjivim okolnostima i otpustite nekoliko takvih.
E onda ce klupko poceti da se odmotava, pricace i kome su dali, i koliko su dali, i sta im je obecano za te novce... Pjevace oni kao slavuji jer ostadose bez posla koji su debelo platili a rate kredita se jos trebaju godinama otplacivati.
Gospodo imacete neoborive dokaze na sudu i nemojte poslije pricati kako je bilo tesko dokazati i kako niste znali...
Tuziocima Sretno
Trninicu Nesretno
- and
#140 Re: posao u dom zdravlja
mislim da se ništa neće desiti,eventualno ako se baš prevelika frka digne neće mu dati novi mandat u dz,pa će ga za kaznu postaviti za ministra zdravlja ili će biti negdje ambasador.
ako ne bude frke upozoriće ga da vrati cijenu na 10000,recesija je, kriza.
kod nas to otprilike tako ide
ako ne bude frke upozoriće ga da vrati cijenu na 10000,recesija je, kriza.
kod nas to otprilike tako ide
- valter.ba
#141 Re: posao u dom zdravlja
Ne vjerujem da ce tuzilastvo propustiti priliku da poentira na ovako ociglednom slucaju ali sto kazes ovdje je sve moguce
Ipak kada se klupko pocne odmotavati mislim da ce biti tesko to sve zataskati, jos ako mediji budu drzali fokus na ovoj megakorupcijskoj aferi onda ce im prisjesti svaka markica koju su uzeli
A na.ebace i oni sto su davali
Glupani su dizali kredite na 5,10 godina i sa kamatama to zadovoljstvo ih je kostalo 20-25.000 KM. Sada bi bilo sexi vidjeti ih na birou gdje im na tablu treba zalijepiti trninicevu sliku i slike njegove djece naravno
, onda kopije saobracajnih dozvola, potom kopije ZK izvadaka stanova i apartmana, kopije turistickih aranzmana koji su placeni njihovim novcem itd... Neka ih podsjeca prigodom svakog javljanja koliki su magarci bili. Joj da mi je samo 5 min vlasti

A na.ebace i oni sto su davali
-
trinitrotoluol
#142 Re: posao u dom zdravlja
Zaboravio si ovaj apartman u Makarskoj od 280.000 Eura

-
Bellica
#143 Re: posao u dom zdravlja
E pa onda neka mu je sa srecom, neka zaradi penziju u domu zdravlja ili neka bar uspije vratiti tih 10.000 kojim je kupio posao ako ih je posudio, ko zna mozda ih je i ustedio jer je znao da posao toliko kostatrinitrotoluol wrote:E taj jeaerosa wrote:Da nije slučajno Selmanovič:)
O njemu je već i teme bila ovde , i ja znam 4 osobe koje su njemu dale pare da počnu raditi.
Đubre obično....Selmanovic
Bellice ovaj vec radi u "dom zdravlja"garant,davno je trazio savjet
-
trinitrotoluol
#144 Re: posao u dom zdravlja
Evo choro kriminalac se poziva na nacionalnu ugrozenost i trazi podrsku brace iz borackih udruzenja
Brat Svrakic hladno izjavi sljedece:
Trninić je zaposlio više od 50 članova šehidskih porodica samo iz "Zelenih beretki". Mi smo s molbom urgirali za četrdesetak osoba od kojih nisu tražene pare, a primljeni su - tvrdi Švrakić.
Valjda po defaultu se ocekuje da se traze pare a ovi su dobro prosli
Ovaj Cuplov moralna olupina od ministra i dalje gura choru jer su vjerovatno u talu. Iako se protiv doticnog vodi istraga u tuzilastvu Cuplov je na njegovoj strani tamnoj strani mjeseca. Treba nama definitivno USKOK da raz.ebe ovu "halku" jednom za sva vremena
.
Trninić tražio podršku i od boračkih organizacija!
Konkurirao za treći mandat, u čemu ga podržava SDA
Autor: E. HALAĆ10.02.2010. 12:45
Cuplov: Odluka je na Vladi
Foto: ArhivKonkurs za izbor novog direktora Javne ustanove "Dom zdravlja" Kantona Sarajevo je okončan. Osim dosadašnjeg direktora Slobodana Trninića, kojem je drugi mandat istekao početkom februara, konkurirala su još tri kandidata. Nezvanično saznajemo da Upravni odbor ove zdravstvene ustanove najveću podršku daje upravo Trniniću.
Obrada materijala
- Dokumentacija o kandidatima predata je Vladi KS. Ne znam kada će Vlada donijeti odluku o izboru. Moj posao bio je da materijal bude obrađen i predat Vladi - kaže za "Avaz" ministar zdravstva KS Mustafa Cuplov.
Ostaje da se vidi hoće li izbor sačekati daljnju odluku Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, koje je dobilo tri prijave u vezi s radom "Doma zdravlja". Tužilaštvo je na osnovu jedne od prijava naložilo Inspekciji rada KS da provjeri tvrdnje da se u ovoj ustanovi plaća radno mjesto. Cuplov misli da Vlada KS neće čekati odluku Tužilaštva kako bi imenovala novog direktora.
Iz Inspekcije rada KS nisu nam željeli otkriti rezultate nedavne kontrole u JU "Dom zdravlja". Kazali su nam da su njihovi inspektori informacije o prijemu uposlenika prikupljali od 22. do 26. januara ove godine. Izvještaj je poslan Tužilaštvu.
Jasmina Iftić, portparol Tužilaštva, potvrdila je za naš list da tužilac još pregleda tu dokumentaciju. Budući da se radi o obimnoj dokumentaciji, trebat će vremena da se izvrši uvid, istakla je ona.
I dok traju provjere Tužilaštva, u našu redakciju stiglo je više pisama od radnika "Doma zdravlja", koji su, prije svega, izrazili ogorčenje ocjenom ministra Cuplova da je stanje u zdravstvu dobro.
Nemaju ni sapuna
- To nije tačno. Kolektivni ugovor se ne poštuje, rad za praznike i nedjeljom još nikada nisu plaćeni, a plaće nam nisu povećane tri-četiri godine. Pitamo ministra zna li on kakvo je stanje u domovima zdravlja? Nemamo sredstava za dezinfekciju, sapuna za pranje i papira za brisanje ruku, flastera za previjanje. Pojedini ljekari od svog novca kupuju zavoje, a da ne govorimo o plaćanju radnih mjesta, pa čak i od šehidskih porodica, doduše za manje svote novca - pišu radnici.
Prema njihovim tvrdnjama, nedavno je od boračkih organizacija zatraženo da daju podršku Trniniću. Ovo nam je jučer potvrdila i Bahrija Kituša, predsjednica Organizacije porodica šehida i poginulih boraca KS, kazavši da je podrška zatražena na koordinaciji boračkih udruženja. Dodala je da od nje to nije traženo, niti je dala podršku. Koliko se mogla sjetiti, ali uz naznaku da je "ne držimo za riječ", to su predložile "Zelene beretke".
Muhamed Švrakić, predsjednik "Zelenih beretki", na naš upit da li je ova organizacija tražila podršku za Trninića, odgovorio je da "ne zna", jer nije bio na posljednjoj koordinaciji.
- Trninić je zaposlio više od 50 članova šehidskih porodica samo iz "Zelenih beretki". Mi smo s molbom urgirali za četrdesetak osoba od kojih nisu tražene pare, a primljeni su - tvrdi Švrakić.
Igra na nacionalnu kartu
- Kada je osjetio da mu se ljulja tlo pod nogama, onda je potegao adut iz rukava i rekao da se protiv njega vodi haranga zato što je pripadnik ove ili one nacionalnosti, ove ili one stranke. Oprobani recept koji je do sada puno puta korišten. I na taj recept igre na nacionalnu kartu nasjeli su novinari "60 minuta" - kaže se u jednom od pisama pristiglih u našu redakciju.
Radnici podsjećaju da je Trninić do fotelje došao mijenjajući stranačke dresove, a sada je član SDA, koja ga podržava. Ističu da uposlenici koji su platili radno mjesto ne smiju govoriti o tome, jer bi dobili otkaz, te da im je ovih dana naređeno da potpišu izjavu da nisu dali mito.
Kolike su cijene
Radnici tvrde da nedostatak osnovne medicinske opreme Uprava pravda besparicom. U isto vrijeme, u jednom od domova zdravlja prošle godine primljeno je dvadesetak uposlenika, čije se plaće izdvajaju nauštrb nabavke opreme.
- Cijene za posao kretale su se od 8.000 KM za nižu stručnu spremu, 10.000 za srednju, do 15.000 KM za pojedine ljekare i čak do 20.000 KM za stomatologe - tvrde radnici.
Brat Svrakic hladno izjavi sljedece:
Trninić je zaposlio više od 50 članova šehidskih porodica samo iz "Zelenih beretki". Mi smo s molbom urgirali za četrdesetak osoba od kojih nisu tražene pare, a primljeni su - tvrdi Švrakić.
Valjda po defaultu se ocekuje da se traze pare a ovi su dobro prosli
Ovaj Cuplov moralna olupina od ministra i dalje gura choru jer su vjerovatno u talu. Iako se protiv doticnog vodi istraga u tuzilastvu Cuplov je na njegovoj strani tamnoj strani mjeseca. Treba nama definitivno USKOK da raz.ebe ovu "halku" jednom za sva vremena
Trninić tražio podršku i od boračkih organizacija!
Konkurirao za treći mandat, u čemu ga podržava SDA
Autor: E. HALAĆ10.02.2010. 12:45
Cuplov: Odluka je na Vladi
Foto: ArhivKonkurs za izbor novog direktora Javne ustanove "Dom zdravlja" Kantona Sarajevo je okončan. Osim dosadašnjeg direktora Slobodana Trninića, kojem je drugi mandat istekao početkom februara, konkurirala su još tri kandidata. Nezvanično saznajemo da Upravni odbor ove zdravstvene ustanove najveću podršku daje upravo Trniniću.
Obrada materijala
- Dokumentacija o kandidatima predata je Vladi KS. Ne znam kada će Vlada donijeti odluku o izboru. Moj posao bio je da materijal bude obrađen i predat Vladi - kaže za "Avaz" ministar zdravstva KS Mustafa Cuplov.
Ostaje da se vidi hoće li izbor sačekati daljnju odluku Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, koje je dobilo tri prijave u vezi s radom "Doma zdravlja". Tužilaštvo je na osnovu jedne od prijava naložilo Inspekciji rada KS da provjeri tvrdnje da se u ovoj ustanovi plaća radno mjesto. Cuplov misli da Vlada KS neće čekati odluku Tužilaštva kako bi imenovala novog direktora.
Iz Inspekcije rada KS nisu nam željeli otkriti rezultate nedavne kontrole u JU "Dom zdravlja". Kazali su nam da su njihovi inspektori informacije o prijemu uposlenika prikupljali od 22. do 26. januara ove godine. Izvještaj je poslan Tužilaštvu.
Jasmina Iftić, portparol Tužilaštva, potvrdila je za naš list da tužilac još pregleda tu dokumentaciju. Budući da se radi o obimnoj dokumentaciji, trebat će vremena da se izvrši uvid, istakla je ona.
I dok traju provjere Tužilaštva, u našu redakciju stiglo je više pisama od radnika "Doma zdravlja", koji su, prije svega, izrazili ogorčenje ocjenom ministra Cuplova da je stanje u zdravstvu dobro.
Nemaju ni sapuna
- To nije tačno. Kolektivni ugovor se ne poštuje, rad za praznike i nedjeljom još nikada nisu plaćeni, a plaće nam nisu povećane tri-četiri godine. Pitamo ministra zna li on kakvo je stanje u domovima zdravlja? Nemamo sredstava za dezinfekciju, sapuna za pranje i papira za brisanje ruku, flastera za previjanje. Pojedini ljekari od svog novca kupuju zavoje, a da ne govorimo o plaćanju radnih mjesta, pa čak i od šehidskih porodica, doduše za manje svote novca - pišu radnici.
Prema njihovim tvrdnjama, nedavno je od boračkih organizacija zatraženo da daju podršku Trniniću. Ovo nam je jučer potvrdila i Bahrija Kituša, predsjednica Organizacije porodica šehida i poginulih boraca KS, kazavši da je podrška zatražena na koordinaciji boračkih udruženja. Dodala je da od nje to nije traženo, niti je dala podršku. Koliko se mogla sjetiti, ali uz naznaku da je "ne držimo za riječ", to su predložile "Zelene beretke".
Muhamed Švrakić, predsjednik "Zelenih beretki", na naš upit da li je ova organizacija tražila podršku za Trninića, odgovorio je da "ne zna", jer nije bio na posljednjoj koordinaciji.
- Trninić je zaposlio više od 50 članova šehidskih porodica samo iz "Zelenih beretki". Mi smo s molbom urgirali za četrdesetak osoba od kojih nisu tražene pare, a primljeni su - tvrdi Švrakić.
Igra na nacionalnu kartu
- Kada je osjetio da mu se ljulja tlo pod nogama, onda je potegao adut iz rukava i rekao da se protiv njega vodi haranga zato što je pripadnik ove ili one nacionalnosti, ove ili one stranke. Oprobani recept koji je do sada puno puta korišten. I na taj recept igre na nacionalnu kartu nasjeli su novinari "60 minuta" - kaže se u jednom od pisama pristiglih u našu redakciju.
Radnici podsjećaju da je Trninić do fotelje došao mijenjajući stranačke dresove, a sada je član SDA, koja ga podržava. Ističu da uposlenici koji su platili radno mjesto ne smiju govoriti o tome, jer bi dobili otkaz, te da im je ovih dana naređeno da potpišu izjavu da nisu dali mito.
Kolike su cijene
Radnici tvrde da nedostatak osnovne medicinske opreme Uprava pravda besparicom. U isto vrijeme, u jednom od domova zdravlja prošle godine primljeno je dvadesetak uposlenika, čije se plaće izdvajaju nauštrb nabavke opreme.
- Cijene za posao kretale su se od 8.000 KM za nižu stručnu spremu, 10.000 za srednju, do 15.000 KM za pojedine ljekare i čak do 20.000 KM za stomatologe - tvrde radnici.
- valter.ba
#145 Re: posao u dom zdravlja
TheGodfather001 wrote:Nekada se iznenadim kakva je kasaba ovo Sarajevo, koliko lose toliko i dobro...
Evo odakle pare. Sve to treba pozatvarati i Trninica i Cuplova i svu bagru lopovskuCijene za posao kretale su se od 8.000 KM za nižu stručnu spremu, 10.000 za srednju, do 15.000 KM za pojedine ljekare i čak do 20.000 KM za stomatologe - tvrde radnici.
I ova pobjegulja Svrakic i on se nasao da koju progovori. Fuuuujjjj
- aerosa
#146 Re: posao u dom zdravlja
Lažu svega mi, ja znam barem troje koje je platilo sa srednjom školom 12 000 i 15 000 preko ovog njegovog ahbaba Selmanovića.Cijene za posao kretale su se od 8.000 KM za nižu stručnu spremu, 10.000 za srednju, do 15.000 KM za pojedine ljekare i čak do 20.000 KM za stomatologe - tvrde radnici.
-
Ramzess
#147 Re: posao u dom zdravlja
Pa zar ne vidite da svaki dan na prijemnom je neka nova medicinska sestra koja bas i nezna svoj posao.Trnic je vise primio radnika od kako je ministar zdravstva *STAP* zabranio da se vise ne prima nego prije.Ali zar ne vidite da i skpstina kantona to podrzava oni ko fol raspravljaju i na kraju dignu ruku da su za.Pa ko nebi onda krao kad ti skupstina kantona to legalizuje a ti postavis dir.V.D.po domovima zdravlja i samo mu saljes oni koji daju pare za radno mjesto pa neka mu trazi posao ili ce ga smijeniti sve je to uigrano pa 8 god je iza njega. da su mu srbi u skupstini davno bi ga smijenili ali tu su balije izdajnicke duse mora da im da neku crkavicu mozda im donese sljive sa sela pa ih pocasti.Ne mozemo mi naprijed kad su ga podrzala i boracka udruzenja koja nikog nisu pitala jer su nama i boracke udruge D.J.L pa moze da nikog ne pitaju ih da mogu gdje ovo stvarno nemogu vise da gledam a oni se trude"VLAST" da uzmu sirotinji socijalu jer koja god revizija bila opet oni najslabiji i koji su stvarno ranjeni ili bolesni ne prodju a dir. moze sta hoce a skupstina ce mu to legalizovati e moja BOSNO I HERCEGOVINO da znas ko te vodi urusila bi se sama u sebe.
- valter.ba
#148 Re: posao u dom zdravlja
Trninicu we are watching you
! ! !
Nadam se samo da i ova istraga nece dozivjeti fijasko na sudu kao i sve ostale koje je o glavesinama vodilo Kantonalno tuzilastvo

Tužilaštvo počelo saslušavanje zaposlenih u "Domovima zdravlja"
Uzeta izjava od šefa Pravne službe.
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... a-zdravlja
Nadam se samo da i ova istraga nece dozivjeti fijasko na sudu kao i sve ostale koje je o glavesinama vodilo Kantonalno tuzilastvo
Tužilaštvo počelo saslušavanje zaposlenih u "Domovima zdravlja"
Uzeta izjava od šefa Pravne službe.
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... a-zdravlja
-
trinitrotoluol
#149 Re: posao u dom zdravlja
Ima li iko novih informacija o ovoj istrazi ili se ceka da se slegne prashina 
- valter.ba
#150 Re: posao u dom zdravlja
More bit bidne, more bit ne bidne