pa to je takva vrsta djelatnosti u kojoj se zahtjeva ljubaznost, urednost, usluznost... poredane police, proizvodi koji su u okviru roka trajanja, uredno slozeni proizvodi, itd su stvari o kojima ovisi konkurentska prednost u odnosu na ostale igrace u bransi. na stranu kompletan koncept "rad bez rada" u kojem se idealnim radnim mjestom smatra ono na kojem se nista ili vrlo malo radi, a prima velika plata. na kraju krajeva, ako se neko primio posla, neka ga radi kako treba il nek pusti nekog drugog. jbg, kad podjem od sebe, ne bih volio imat firmu koja ovisi o prodaji, a da mi rade u njoj ljudi koji se izvlace od posla.irconbih wrote: U dm-u sjede, dok se radnice u Konzumu narade!Hau jes nou! Za tu "3 puta više" platu se itekako naradiš. Znam to, jer poznajem nekoga ko radi u dm-u u Sarajevu. Ako si prijavljena na 8 sati, a skoro sve dm-ove prodavnice se otvaraju u 9, ti moras biti na poslu u 8, u prometnijim prodavnicama i ranije. Vodi ti se da radis do 16 sati, ali kuci odlazis u 17. Tvoj dio radnje (koji zaduzis) mora biti "pod koncem". Znaci, svaki dezodorans, sampon ili sta vec mora biti poredan kako treba. Ako nesto ima rok trajanja, sve to moras pratiti. Ako radis kao prodavacica, a poslovotkinja je u kancelariji, obavlja svoj dio posla, moras, znaci, citavu radnju nadzirati. Pratiti da su svi proizvodi izvuceni na pocetak police, nadopuniti sta fali, gledati ima li ti koga na kasi, pratiti da ko sta ne ukrade, a uz sve to se moras nakeziti i biti ljubazna prema svim nadrkanim i nenadrkanim ljudima, koji su btw uvijek u pravu! A za platu je istina da je "nesto" veca, imas bozicnice, rad vikendom i praznicima ti se nadoknadi, imas sva prava koja radnik treba da ima. Ali zato, da izvines, otegnes ono sto zene nemaju
![]()
Vjeruj mi, da se i u BiH taj posao trazi!
Ako nije tajna, sta bi radila u dm-u u BiH? Prodavacica, poslovotkinja ili neka civija u centrali?
p.s. na prvom razgovoru se ne pita kolika je plata, amazonka je fino objasnila