Posao u Brazilu???
-
Sociolog
#1 Posao u Brazilu???
Pozzdravljam, postovanje...mozda nije mjerodavno dio podforuma za ovakvu temu, ali nek traje kojih dana da odobre moderatori... Dobio sam posao, sve plaćeno, iz scoijalne sfere u Brazilu, grad Santarem.. unutrasnjost Brazila..moje je samo da promovišem ex Jugoslaviju..medju studenskom organizacijom i tamosnjim organizacijama..al' me strah Otici?
Da li bi ste vi, imali hrabrost otici tako daleko, na 6 mjeseci u Brazil??? Sigurno se dosta raje nasmijati, bice zeza i zaj...cije..al' ipak je to Brazil..i pomalo me strah??? Ako odem tamo, valjda ću izaći na klix-u??? Vaše mišljenje i slicno
p.s. plata simbolična, oko 400-500 eura netto
Da li bi ste vi, imali hrabrost otici tako daleko, na 6 mjeseci u Brazil??? Sigurno se dosta raje nasmijati, bice zeza i zaj...cije..al' ipak je to Brazil..i pomalo me strah??? Ako odem tamo, valjda ću izaći na klix-u??? Vaše mišljenje i slicno
- muminovic
#2 Re: Posao u Brazilu???
sto ce te biti strah, obuces se bezze, izvrni dzepove naopako, hodaj bez sata i kad vide na tebi da nemas nista, nece ti niko nista.
-
Bodkin
#3 Re: Posao u Brazilu???
Obuci se kao da nemas za kiflu, ostavi u bosni sve sto sija i put pod noge. Brazil je fascinantna zemlja. Ljudi su ljubazni i cure se vole druziti.
Ne znam gdje je taj grad, ali ako je na moru, tih 6 mjeseci ce ti biti vrhunsku iskustvo
Ne znam gdje je taj grad, ali ako je na moru, tih 6 mjeseci ce ti biti vrhunsku iskustvo
- O'zone
- Globalni moderator
#4 Re: Posao u Brazilu???
Jednom se živi. Skontaj sam kad bi ti se pružila prilika za nešto takvo da se sam organizuješ.
- muha_sa
#5 Re: Posao u Brazilu???
samo furaj i nek ti je sa srecom 
-
Sociolog
#6 Re: Posao u Brazilu???
Unutrasnjost zemlje... grad sa snaznom njemackom i poljskom manjinom... Nije na moru jbg..
evo, to je ovo mjesto https://en.wikipedia.org/wiki/Santar%C3%A9m,_Par%C3%A1
moje je samo da pricam o zanmenitostima, kulturi, mao o historiji ex Jugoslavije... na tamansnjim fakultetima, studenskim organizacijama, i nevladinim organizacijama
moje je samo da pricam o zanmenitostima, kulturi, mao o historiji ex Jugoslavije... na tamansnjim fakultetima, studenskim organizacijama, i nevladinim organizacijama
- Gojeni H
#7 Re: Posao u Brazilu???
Samo furaj. Vidi svijeta, upoznaj koke preplanulog tijela, izbjegavaj favele i likove koji nude bogacenje preko noci i ti si nakon 6 mjeseci daleko bogatiji covjek. Ne mislim na novac, naravno, ali to bogatstvo se ionako ne moze novcem platiti.
- Connaisseur Karlin
#8 Re: Posao u Brazilu???
Bitna je lokacija u kojoj ces spavati ,i ako imas povjerenja u organizaciju,defitivno posjeti Brazil. Setnja sigrunim djelovima grada. Za nocne izlaske ces se morati raspitati,jer izalsci nocu su opasniji. Raspitaj se za krace eksukrzije van grada.Sociolog wrote:Pozzdravljam, postovanje...mozda nije mjerodavno dio podforuma za ovakvu temu, ali nek traje kojih dana da odobre moderatori... Dobio sam posao, sve plaćeno, iz scoijalne sfere u Brazilu, grad Santarem.. unutrasnjost Brazila..moje je samo da promovišem ex Jugoslaviju..medju studenskom organizacijom i tamosnjim organizacijama..al' me strah Otici?
Cekamo fotke sa 6 mjesecnog boravka u Brazilu
-
Korisničkoime
#9 Re: Posao u Brazilu???
Ljudi misle da je Brazil sav u favelama i da je stanje svugdje kao u Riu i velikim gradovima. Vidim grad ima oko 300.000 stanovnika sumnjam da je tu koncentracija kriminala nalik na favele u Riju. Lupam sada ali npr.koncentracija kriminala u Sarajevu u Srebreniku nije ista iako belaja možeš naći u oba grada ako budeš tražio.Sociolog wrote:Pozzdravljam, postovanje...mozda nije mjerodavno dio podforuma za ovakvu temu, ali nek traje kojih dana da odobre moderatori... Dobio sam posao, sve plaćeno, iz scoijalne sfere u Brazilu, grad Santarem.. unutrasnjost Brazila..moje je samo da promovišem ex Jugoslaviju..medju studenskom organizacijom i tamosnjim organizacijama..al' me strah Otici?
-
Love_MJ
#10 Re: Posao u Brazilu???
Mislim da je to super ako odradiš sve. Isplaniraj sebi u glavi kako bi želio, ako se približno provedeš, možeš biti zadovoljan. Divna zemlja sa divnim ljudima, bar ćeš 6 mjeseci biti daleko od ovog sranja. Ako je grad blizu mora, plaža, sunce, cure, kako ono kažu kod nas 'TA HOŠ VIŠE 
Sretno !
Sretno !
- pirmin
#11 Re: Posao u Brazilu???
Imam osjecaj da ces otici i ostati.
Zaljubiti se, osnovati familiju i zivjeti srecno do kraja zivota.
A onda tamo negdje u 70tim dati intervju za neki od beha-portala.
Sudbina

Zaljubiti se, osnovati familiju i zivjeti srecno do kraja zivota.
A onda tamo negdje u 70tim dati intervju za neki od beha-portala.
Sudbina
- insomnia78
#12 Re: Posao u Brazilu???
Samo, "plata" ti je jaka, nema govora
Idi, jasta ces. Znam da ja na tvojoj poziciji bih
Idi, jasta ces. Znam da ja na tvojoj poziciji bih
-
Seyfo
#13 Re: Posao u Brazilu???
Prihvati i ne razmisljaj... Sto vise budes razmisljao,imaces vise upitnika oko sebe. Nemas sta izgubiti a puno ces dobiti
- medjutim
#14 Re: Posao u Brazilu???
Ja ne znam da li bih isao na tvom mjestu, a ti vidi kako hoces.
-
Bodkin
#15 Re: Posao u Brazilu???
Brazilski real je u kurcu sad svakako pa ti euri vrijede malo vise.Sociolog wrote:Unutrasnjost zemlje... grad sa snaznom njemackom i poljskom manjinom... Nije na moru jbg..
To ce ti biti fin odmor. Upoznas tamo nekoga da te odvede da vidis rio ili SP. jos bolje, nek te odvedu da vidis florianopolis
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#16 Re: Posao u Brazilu???
Samo ti dobro vidi da to nije neka prevara.
- N.N.
#17 Re: Posao u Brazilu???
Javi mi se u PP, pa ti posaljem link FB-a momka iz Ze koji je vec tamo i predaje jezike u skoli
Ako nista, moze te u sve uputiti
Ako nista, moze te u sve uputiti
- Ajatolah_
#18 Re: Posao u Brazilu???
Provjeri da l' će ti to što ćeš tamo imati biti dovoljno za neki normalan život, inače do 6 mjeseci je taman mjera... Nema nikakvog pritiska, ne ideš počinjati novi život, već ideš po jedno zanimljivo iskustvo u skroz drugu kulturu; pa ako ti se i ne svidi, eto te uskoro nazad, brzo proleti 6 mjeseci, novu godinu k'o jučer da smo slavili.Sociolog wrote:
-
oridjidji
#19 Re: Posao u Brazilu???
Pici i ne beri brigu. Meni je drug spucao u Maleziju na volontiranje jer u BiH nije imao nista iako je akademski gradjanin. Drugi je spucao kao zlatna znacka preko Bare, da je cekao ovdje nafaku, nigdje je nebi dobio. Veze i politika uzurpirase sve...
- Logovan
#20 Re: Posao u Brazilu???
Idi, furaj, bježi.
Nećeš ništa izgubiti, samo će ti se isplatiti.
Nećeš ništa izgubiti, samo će ti se isplatiti.
- Saian
#21 Re: Posao u Brazilu???
Bracika, ja bih na 6 mjeseci otisao na granicu GIneJe BiSao i BiMao (uzeo sam namjerno ovaj konfliktni dio Gineje), ono sto zelim reci je da je 6 mjeseci dim vulkana Punani, da prostis, pogotovo, ako imas malo neke logistichke zaledjine, a zvuci kao da imas. Koliko skontah, stan i moRebitno neka marenda muKte i jos 400, 500 keKa? Ti pretpostavljam u nekim ranim dvadesetim', deverly godine, bas, eh kad se sjetim
, shest mjeseci Brazil, bas da se co'ek zaduma, doooooooooooooooobro odvazhe i promisli
koje kupace ponijet'
.
Evo ideja, neka ti daju skype-imena jednog ili vise kontakt osoba, onih o kojima ce tvoja logisticka zaledjina i dobro ovisiti tamo, pa se uganjate kroz vremenske zone, i fino sjednes, naspes ti sebi kafu, on/ona sebi kafu (njegova/njena ce bit bolja, vidjet ces kad odes
) i prodivanite. Kontaj da ces moci s 90-postotnom sigurnoshcu procijeniti nakon tog razgovora da li je to neki lik koji ispod avlije ima vec pe', shes' takvih ex-Ju prosvjetitelja skupa s padobranom i da li mu ti trebas da tetris-style napravi mjesta za iduce. Docim, u onih ostalih 10 posto stane citav zivot
koje kupace ponijet'
Evo ideja, neka ti daju skype-imena jednog ili vise kontakt osoba, onih o kojima ce tvoja logisticka zaledjina i dobro ovisiti tamo, pa se uganjate kroz vremenske zone, i fino sjednes, naspes ti sebi kafu, on/ona sebi kafu (njegova/njena ce bit bolja, vidjet ces kad odes
Last edited by Saian on 04/05/2016 04:55, edited 1 time in total.
- Saian
#22 Re: Posao u Brazilu???
ja koliko vidim, plata je u skladu s "radom" koji ce tamo obavljatiinsomnia78 wrote:Samo, "plata" ti je jaka, nema govora![]()
- KB9
#23 Re: Posao u Brazilu???
preko pola svijeta za manje od hiljadu maraka
pa to je skoro jednako los plan ko oni sto sjede i rade ankete na internetu za fening
pa to je skoro jednako los plan ko oni sto sjede i rade ankete na internetu za fening
-
mali_balon
#24 Re: Posao u Brazilu???
PLata mala da bi presao pola svijeta, nesigurno, daleko, nepoznato blablabalbla na drugim temam serete kao bi radil za marku i kitu u supku...
SIan ti dobro rece pofatas nekoliko kontakata napravis skype sijelo i jos surfanja i valjda ces moc odluciti.
Ako nemas porodice, ako si mlad, ako je jos tvoja struka (a ne mora bit) udri se nogom u guzicu...guzca vidi puta, guzica vidi drugu zemlju, kulturu, nacin zivota, amazon, samba plesacice (doduse imamo jednu na obnu tako da one nisu prioritet), naucis o drugima nesta, iskustvo u tom poslu, upoznas nove ljude, nemas pojma gdje ce te taj posao odvesti....itd itd itd....mali milion razloga da odes cak i da volontiras.......IDI I NE VRACAJ SE ako ikako mozes...a mi cemo za tobom lavor vode pljuhnut
SIan ti dobro rece pofatas nekoliko kontakata napravis skype sijelo i jos surfanja i valjda ces moc odluciti.
Ako nemas porodice, ako si mlad, ako je jos tvoja struka (a ne mora bit) udri se nogom u guzicu...guzca vidi puta, guzica vidi drugu zemlju, kulturu, nacin zivota, amazon, samba plesacice (doduse imamo jednu na obnu tako da one nisu prioritet), naucis o drugima nesta, iskustvo u tom poslu, upoznas nove ljude, nemas pojma gdje ce te taj posao odvesti....itd itd itd....mali milion razloga da odes cak i da volontiras.......IDI I NE VRACAJ SE ako ikako mozes...a mi cemo za tobom lavor vode pljuhnut
- Thorgerson
#25 Re: Posao u Brazilu???
Pa nije sve u plati, koliko vidim covjek ni ne pita zbog para, niti ide da zaradi.KB9 wrote:preko pola svijeta za manje od hiljadu maraka![]()
Otkud znas kakve mu se poslovne prilike mogu otvoriti...