Posao u Austriji, Švicarskoj...
-
Adox
#1 Posao u Austriji, Švicarskoj...
Potreban mi je posao , a čitao sam na netu da Austrija prima ogroman broj građevinaca iz BiH...Pa bi vas zamolio da mi pomognete, kako da se zaposlim tj. da mi date kakve stranice od Austrijskih agencija gdje bih se mogao prijaviti....inače odlično mi ide ovaj posao, imam puno iskustva s građevinom, radio sam dugi niz godina ovaj posao. Odlično poznajem jezik 
- Paranoid
#2 Re: Posao u Austriji, Švicarskoj...
http://www.willhaben.at/jobs/#Search:k= ... Main&ps=30Adox wrote:Potreban mi je posao , a čitao sam na netu da Austrija prima ogroman broj građevinaca iz BiH...Pa bi vas zamolio da mi pomognete, kako da se zaposlim tj. da mi date kakve stranice od Austrijskih agencija gdje bih se mogao prijaviti....inače odlično mi ide ovaj posao, imam puno iskustva s građevinom, radio sam dugi niz godina ovaj posao. Odlično poznajem jezik
Uspostavi kontakt sa nekom od firmi i pokušaj ih ubijediti to sto kažeš...ako ih uspiješ ubijediti da si dobar gradjevinac dobiceš šansu u vidu termina za razgovor..nakon toga firma ti može pomoći oko dobijanja radne dozvole i takodje će ti reći koji ti papiri trebaju za radnu i boravišnu dozvolu (na forumu takodje imaš podatke šta ti sve treba)..
Moj savjet ti je da se obratiš direktno i da ako je ikako moguće zaobidješ agencije..
Sretno..
-
Adox
#3 Re: Posao u Austriji, Švicarskoj...
hvala ti puno jarane....pokušati ću, hvala ti još jednom