Posao u Al Jazeeri
Moderator: anex
-
Richard Peti
- BarbaDue
#27 Re: Posao u Al Jazeeri
da ali dizajneri osmisle kompletan vizualni identitet za određeni proizvod, ne kažem ima i fušeraja većinom, ali ima ljudi koji su u vrhu svog posla. prema tome jedino sto sam htio reci jeste da i u BiH ima kvalitetnih radnika i stručnjaka koji bi mogli zadovoljiti kriterije Al Jezzere.Toto wrote:ambalazu na prozvodima ne prave dizajneri - vec proizvodjaci i stamparijebullmastiff wrote:ov oo dizajnerima se vidi na ambalazam mnogih proizvodaBarbaDue wrote:nije bitna diploma koliko su bitne reference koje imaju oni koji posalju svoj CV. znate li koliko je novinara iz bih izvjestavalo za cnn ili neku drugu mega televiziju, ima ih par, ako i takvi budu mogli doci u obzir bice za uhar. o tehnici i dizajnerima prica je sasvim drugacija, u bih ima takvih kapaciteta.
a gospoda arapi nek izaberu najbolje sretno im
-
bullmastiff
#28 Re: Posao u Al Jazeeri
hvala vam sto ste mu odgovorili...
nece se slika sama od sebe nacrtat..al
sta je bilo sa poslom je li neko vec primljen?
nece se slika sama od sebe nacrtat..al
sta je bilo sa poslom je li neko vec primljen?
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#29 Re: Posao u Al Jazeeri
pa nije bas da sve znam, ali jako dobro znam da za 90% BiH proizvoda ambalzu rade sekretarice i djeca proizvodjaca ili stampari a ne dizajneri.dzemmo wrote:Toto wrote: ambalazu na prozvodima ne prave dizajneri - vec proizvodjaci i stamparije![]()
![]()
![]()
ti bas hoces da sve znasko dizajnira ambalazu i ko pravi idejno rjesenje?
primjer: http://www.fabrika.ba/ba/?id=1&j=191&m=646&media=video
Vecina stamparija zaposljava "informaticare" koji razvaljuju "corel" i oni su mahom ti koji crtaju ambalaze. gazda ugovri tezgu donese "informaticaru" koji nadje nesto na netu, "podvuce" to pod corel -jos marke 12- i eto bih dizajna. Isti slucaj je i sa web designom. U Bih Se ne moze provest nagrada za Top 10 web sajtova jer bi ih svega uspjelo da zadovovolji
-
Richard Peti
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#31 Re: Posao u Al Jazeeri
Kakva je situacija sa montazerima i ostalim ,,tehnicarima''?? Jel se tu ko raspitivao? 
- SadaMeHuseine
#32 Re: Posao u Al Jazeeri
Nisam novinar, niti tehničko lice koje bi zadovoljilo kriterije Al Jazeera-e,ali sam ipak posalo aplikaciju sa nznakom da svojim iskustvom mogu pomoći u organizaciji nabavke, logistike i ostalih stvari.
Nisam nikakav odgovor dobio, mada sam čuo da se spremaju oglasi za te pozicije....
Nisam ni optimista,a ni montažer...

Nisam nikakav odgovor dobio, mada sam čuo da se spremaju oglasi za te pozicije....
Nisam ni optimista,a ni montažer...
-
The 51st State
#33 Re: Posao u Al Jazeeri
u pravu je toto, dizajneri rade po uputama proizvodjaca, mislim kada govorimo o ozbiljnom poslu.dzemmo wrote:Toto wrote: ambalazu na prozvodima ne prave dizajneri - vec proizvodjaci i stamparije![]()
![]()
![]()
ti bas hoces da sve znasko dizajnira ambalazu i ko pravi idejno rjesenje?
primjer: http://www.fabrika.ba/ba/?id=1&j=191&m=646&media=video
- Murat Sabanovic
#34 Re: Posao u Al Jazeeri
nista od al jazeere ako ne budu radili oliver mlakar,minja subota i sabahudin topalbecirevic . 
- psydelija
#35 Re: Posao u Al Jazeeri
opasan trio! a minja subota, taj je lik mene u osnovnoj live zabavljao.Murat Sabanovic wrote:nista od al jazeere ako ne budu radili oliver mlakar,minja subota i sabahudin topalbecirevic .
- Better Man
#36 Re: Posao u Al Jazeeri
Minja Subota je živ i zdrav!
-
detroit-mercy
#37 Re: Posao u Al Jazeeri
Radi na BN, na sta je spao da vodi emisije na vasarskoj tvpsydelija wrote:opasan trio! a minja subota, taj je lik mene u osnovnoj live zabavljao.Murat Sabanovic wrote:nista od al jazeere ako ne budu radili oliver mlakar,minja subota i sabahudin topalbecirevic .radi li gde? odavno o njemu nista nisam cuo...ko zna je li ziv uopste?
-
detroit-mercy
#38 Re: Posao u Al Jazeeri
To da li ima ili nema ce na kraju HR Al Jezzere da odluciBarbaDue wrote:da ali dizajneri osmisle kompletan vizualni identitet za određeni proizvod, ne kažem ima i fušeraja većinom, ali ima ljudi koji su u vrhu svog posla. prema tome jedino sto sam htio reci jeste da i u BiH ima kvalitetnih radnika i stručnjaka koji bi mogli zadovoljiti kriterije Al Jezzere.Toto wrote:ambalazu na prozvodima ne prave dizajneri - vec proizvodjaci i stamparijebullmastiff wrote:[nije bitna diploma koliko su bitne reference koje imaju oni koji posalju svoj CV. znate li koliko je novinara iz bih izvjestavalo za cnn ili neku drugu mega televiziju, ima ih par, ako i takvi budu mogli doci u obzir bice za uhar. o tehnici i dizajnerima prica je sasvim drugacija, u bih ima takvih kapaciteta.
-
Oportunista
#39 Re: Posao u Al Jazeeri
I ja se isto pitam da li je neko dobio bilo kakav odgovor, pozetivan ili negativan....
Ne vidim zasto oni koji su dobili poziv za intervju (ako je ikome jos upucen) ili oni koji su dobili odbijenice nebi podjelili svoja ikustva...
Ne vidim zasto oni koji su dobili poziv za intervju (ako je ikome jos upucen) ili oni koji su dobili odbijenice nebi podjelili svoja ikustva...
- psydelija
#40 Re: Posao u Al Jazeeri
treba li im vozac trandze /tramvajdzija/?! 
@detroit-mercy, e stvarno je minja daleko dogurao (bn).
a tako sam mu se radovao kada sam bio mali, posle kockice mi je bio najdrazi lik.
@detroit-mercy, e stvarno je minja daleko dogurao (bn).
a tako sam mu se radovao kada sam bio mali, posle kockice mi je bio najdrazi lik.
- dami
#41 Re: Posao u Al Jazeeri
Zvali su jednog lika koji je radio na OBN-u sa dodje na razgovor,ali je on odbio jer ne zeli vise da radi na televiziji,a ima dobar posao. Nije aplicirao nego je nekada postavio svoj CV na posao.ba i pozvali su ga na osnovu toga...
Eto opet sa OBN-a zna se sta je kvalitetno....
Ali ima zavrsen fakulteti nekoliko godina rada na televiziji...
Eto opet sa OBN-a zna se sta je kvalitetno....
Ali ima zavrsen fakulteti nekoliko godina rada na televiziji...
-
Richard Peti
-
Richard Peti
-
flag
-
Richard Peti