POSAO!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Radio bi ali, ...

Poll ended at 26/04/2009 10:26

Radio bi bilo sta samo da imam vlastite prihode
19
42%
Ih, pa nisam gulio fax 4 godine da kopam kanal, cekat cu priliku za posao za koji sam se skolovao
2
4%
Ne zelim da radim za male pare
3
7%
Zelio bi solidan posao, struka nije bitna, tek toliko da se ne patim
21
47%

Total votes: 45

papacja

#1 Re: POSAO!!!

Post by papacja »

Trenutno radim ono za šta sam studirao, ali bih bio spreman raditi bilo šta da imam primanja, ne bih sjedio kući i čekao "da ispadne pravi posao", već bih radio bilo šta (da je pošteno naravno) i tako radeći "vrebao" priliku za nešto bolje. Dakle moj glas stavka 1 :thumbup:
P.S.: dobra ti anketa @Her Flick
suncica24

#2 Re: POSAO!!!

Post by suncica24 »

Ja radim posao za koji se nisam skolovala, ali koji mi je izazov, imam solidnu i redovnu platu, odlicno radno okruzenje, poslije posla radim projekte koji su vezani za struku i sveukupno ne pada mi na pamet da camim cekajuci i kukam okolo :D
Last edited by suncica24 on 16/04/2009 11:50, edited 1 time in total.
holowey

#3 Re: POSAO!!!

Post by holowey »

svi koji biraju kakav ce posao raditi da zarade platu, sigurno imaju neki drugi izvor prihoda ili im neko drugi pokriva troskove zivota... kada se pitas od cega ces da platis sljedeci mjesec kiriju za stan, od cega ces da platis rezijske troskove, od cega ces da napunis frizider, onda ne pitas kakav je posao, nego kazes daj bilo sta da radim...
*mima*

#4 Re: POSAO!!!

Post by *mima* »

Ja i tako ne radim posao za koji sam zavrsila osnovnu skolu.
maybelline

#5 Re: POSAO!!!

Post by maybelline »

Zavrsila fakultet, kratko radila u struci i evo sad saljem na sve moguce adrese, iz struke i van nje pa me opet niko nece :( Al eto, ne gubim nadu...Da bih radila sad bukvalno bilo sta, ne bi, ali doduse, nisam bila u situaciji da moram raditi bilo sta.
cagi

#6 Re: POSAO!!!

Post by cagi »

Ja sam misljenja da covjek treba raditi sve sto mu se ponudi (ako je nezaposlen) dok ne nadje nesto bolje, jer od sjedenja u kuci i 6 kafa u gradu nema nista,a na tom nekom "jadnom" poslu mu se moze ukazati prilika da napreduje, ili da upozna neke ljude koji ce mu pomoci i slicno...

Ali vala kada je rijec o volontiranju, imam potpuno suprotno misljenje... bolje dzaba lezati nego dzaba raditi, i nemojte pricati da se volontiranjem stice iskustvo kad vam to niko ne uzima u obzir(ne *ebe) prilikom zaposljavanja... i realno da sam ja poslodavac ne bih volio imati u firmi covjeka za kojeg znam da je svojevoljno radio bez naknade.. to je za mene debil :D (izuzeci su rijetki bogatasi koji se bave humanitarnim radom ali takvih nema ni 0,01%)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7 Re: POSAO!!!

Post by PipiDugaDevetka »

Volontir'o, stan, sikjuriti oko stana, kućni pomoćnik/pomoćnica, hrana, prevoz, topli obrok, odvojeni votaŽi = cirkaoko USA$ 3000. Slao kući 2 000, a onih tisuću bilo dovoljno za sve pobrojano.

http://www.unv.org/en/about-us/employme ... nit-1.html
holowey

#8 Re: POSAO!!!

Post by holowey »

PipiDugaDevetka wrote:Volontir'o, stan, sikjuriti oko stana, kućni pomoćnik/pomoćnica, hrana, prevoz, topli obrok, odvojeni votaŽi = cirkaoko USA$ 3000. Slao kući 2 000, a onih tisuću bilo dovoljno za sve pobrojano.

http://www.unv.org/en/about-us/employme ... nit-1.html
Costs and arrangements for travel, visa, accommodation and living expenses are the responsibility of the intern.

ne zvuci bas privlacno...
Post Reply