P.S.: dobra ti anketa @Her Flick
POSAO!!!
-
papacja
#1 Re: POSAO!!!
Trenutno radim ono za šta sam studirao, ali bih bio spreman raditi bilo šta da imam primanja, ne bih sjedio kući i čekao "da ispadne pravi posao", već bih radio bilo šta (da je pošteno naravno) i tako radeći "vrebao" priliku za nešto bolje. Dakle moj glas stavka 1
- suncica24
#2 Re: POSAO!!!
Ja radim posao za koji se nisam skolovala, ali koji mi je izazov, imam solidnu i redovnu platu, odlicno radno okruzenje, poslije posla radim projekte koji su vezani za struku i sveukupno ne pada mi na pamet da camim cekajuci i kukam okolo 
Last edited by suncica24 on 16/04/2009 11:50, edited 1 time in total.
- holowey
#3 Re: POSAO!!!
svi koji biraju kakav ce posao raditi da zarade platu, sigurno imaju neki drugi izvor prihoda ili im neko drugi pokriva troskove zivota... kada se pitas od cega ces da platis sljedeci mjesec kiriju za stan, od cega ces da platis rezijske troskove, od cega ces da napunis frizider, onda ne pitas kakav je posao, nego kazes daj bilo sta da radim...
- maybelline
#5 Re: POSAO!!!
Zavrsila fakultet, kratko radila u struci i evo sad saljem na sve moguce adrese, iz struke i van nje pa me opet niko nece
Al eto, ne gubim nadu...Da bih radila sad bukvalno bilo sta, ne bi, ali doduse, nisam bila u situaciji da moram raditi bilo sta.
-
cagi
#6 Re: POSAO!!!
Ja sam misljenja da covjek treba raditi sve sto mu se ponudi (ako je nezaposlen) dok ne nadje nesto bolje, jer od sjedenja u kuci i 6 kafa u gradu nema nista,a na tom nekom "jadnom" poslu mu se moze ukazati prilika da napreduje, ili da upozna neke ljude koji ce mu pomoci i slicno...
Ali vala kada je rijec o volontiranju, imam potpuno suprotno misljenje... bolje dzaba lezati nego dzaba raditi, i nemojte pricati da se volontiranjem stice iskustvo kad vam to niko ne uzima u obzir(ne *ebe) prilikom zaposljavanja... i realno da sam ja poslodavac ne bih volio imati u firmi covjeka za kojeg znam da je svojevoljno radio bez naknade.. to je za mene debil
(izuzeci su rijetki bogatasi koji se bave humanitarnim radom ali takvih nema ni 0,01%)
Ali vala kada je rijec o volontiranju, imam potpuno suprotno misljenje... bolje dzaba lezati nego dzaba raditi, i nemojte pricati da se volontiranjem stice iskustvo kad vam to niko ne uzima u obzir(ne *ebe) prilikom zaposljavanja... i realno da sam ja poslodavac ne bih volio imati u firmi covjeka za kojeg znam da je svojevoljno radio bez naknade.. to je za mene debil
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7 Re: POSAO!!!
Volontir'o, stan, sikjuriti oko stana, kućni pomoćnik/pomoćnica, hrana, prevoz, topli obrok, odvojeni votaŽi = cirkaoko USA$ 3000. Slao kući 2 000, a onih tisuću bilo dovoljno za sve pobrojano.
http://www.unv.org/en/about-us/employme ... nit-1.html
- holowey
#8 Re: POSAO!!!
Costs and arrangements for travel, visa, accommodation and living expenses are the responsibility of the intern.PipiDugaDevetka wrote:Volontir'o, stan, sikjuriti oko stana, kućni pomoćnik/pomoćnica, hrana, prevoz, topli obrok, odvojeni votaŽi = cirkaoko USA$ 3000. Slao kući 2 000, a onih tisuću bilo dovoljno za sve pobrojano.
ne zvuci bas privlacno...