Posao sa ETF

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hiimfedja

#1 Posao sa ETF

Post by hiimfedja »

pozzdrav ekipo :)

zanima me kakve su sanse za nekog ko zavrsi informatiku na etf u sarajevu sa 7 i vise da nadje posao ovdje,i koliko placen ili da nadje posao vani,koliko placen i u kojem vremenskom periodu ?
MrShadow

#2 Re: Posao sa ETF

Post by MrShadow »

To 7 okaci macku o rep, ako znas radit niko te ne pita za ocjenu.
Ako tek zavrsis faks racunaj oko 900-1000 da ces imati, za neke 2 godine 1500, za 4-5 godina 2000, to je neki prosjek inzinjera s tim fakultetom.
Sve zavisi koliko ces se truditi, koliko znas, a i u kakvim firmama radis.

Posla ima-ne kao vani, ali ima, evo u mojoj firmi upravo traze juniora sa fakulteta da ga uce, jedino uslov je volja i nesto teoretskog znanja iz oblasti tehnologija.
Upgrayed

#3 Re: Posao sa ETF

Post by Upgrayed »

Skoro nikakve ako ne znaš barem neki programski jezik (C#, Java, PHP,...) i ako ne znas neku od baza podataka (MSSQL, Oracle, MySQL,MongoDB).
Što se tiče poslova bi ti preporučio prvo da uzmeš ponovo knjigu u ruke i nauciš barem jedan programski jezik i jednu bazu podataka kako treba pa onda da tražiš.
Za inostranstvo (konkretno Njemačka) se plaće kreću od 40000 € - 120000 € pri čemu većinom počinješ sa ovom prvom a realni prosjek da ćeš imati konačno je možda nekih 60000 € bruto godišnje nakon barem 3 - 5 godine rada tj. sa nekim boljim iskustvom. Za ove veće već moraš imati puno sreće i puno znanja. Ocjene ti ništa ne znače (ni za inostranstvo, samo gledaju da li je u roku završen fakultet i da znaš raditi):).

Za lokalno tržište ti je početna ako imas srece mozda 1200 sa toplim obrokom a maksimalna možda nekih 3500 ako si baš dobar.

Nadam se da sam ti odgovorio na pitanje.
numizmatic

#4 Re: Posao sa ETF

Post by numizmatic »

.
U-zap

#5 Re: Posao sa ETF

Post by U-zap »

Za vani ti gledaju da imas diplomu, da je priznata i da znas jezik. Sto se toce znanja za neke poslove traze vise dok za druge manje. Ako trazis poslove na junior poziciji onda naravno da ocekuju manje znanja.
Post Reply