posao njegovateljice u Njemackoj

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
cleaSa20

#1 posao njegovateljice u Njemackoj

Post by cleaSa20 »

pozz svima, da li neko zna da li je pocelo apliciranje za posao njegovateljica iz BiH za Njemacku, gdje, kako, sta, kakvi su uslovi i sl..... bilo sta ako neko zna nek mi odgovori.... hvala
zikeaki

#2 Re: posao njegovateljice u Njemackoj

Post by zikeaki »

Detaljnije informacije predstaviti će se na press konferenciji Agencije za rad i zapošljavanje BiH u petak, 5.4.2013. godine.

ja bih cisto nako volila da znam .... sta vi mislite o ovome sveme i koliko ""nas ima koji ce da apliciraju na konkrs ... :)
Take-Two

#3 Re: posao njegovateljice u Njemackoj

Post by Take-Two »

Dizem temu iz mrtvih,da ne otvaram novu! Ovako od jedne poznanice sam cuo,da se lahko moze doci do posla nevedenog u noslovu teme,samo je potrebno zavrsiti kurs u Njemackoj koji kosta negdje oko 400 eura,naci poslodavca,i onda se radna dozvola dobija bez problema.

Ima nas par zaintersovanih mladih,koji bi probali,njemacki znamo,ali da li to ide tako glatko,posto sam cito da to ide preko Agencije za rad i zapošljavanje BiH.Moje pitanje je da li je moguce, tek tako zaobici Agenciju i tako rec na svoju ruku zavrsiti taj kurs,naci poslodavca itd.
graue_maus

#4 Re: posao njegovateljice u Njemackoj

Post by graue_maus »

Take-Two wrote:Dizem temu iz mrtvih,da ne otvaram novu! Ovako od jedne poznanice sam cuo,da se lahko moze doci do posla nevedenog u noslovu teme,samo je potrebno zavrsiti kurs u Njemackoj koji kosta negdje oko 400 eura,naci poslodavca,i onda se radna dozvola dobija bez problema.

Ima nas par zaintersovanih mladih,koji bi probali,njemacki znamo,ali da li to ide tako glatko,posto sam cito da to ide preko Agencije za rad i zapošljavanje BiH.Moje pitanje je da li je moguce, tek tako zaobici Agenciju i tako rec na svoju ruku zavrsiti taj kurs,naci poslodavca itd.
moguce je , ali puno posla , i ako negdje u papirima pogrijesis vec si selektiran .........
Take-Two

#5 Re: posao njegovateljice u Njemackoj

Post by Take-Two »

Ako neko ima vise informacija,slobodno neka podjeli sa nama :-D

Taj kurs pocinje 8 juna,do tada imamo vremena da se odlucimo,kurs traje 3 sedmice.Smjestaj imamo osiguran, kod poznanika u Berlinu.
Take-Two

#6 Re: posao njegovateljice u Njemackoj

Post by Take-Two »

Take-Two wrote:Ako neko ima vise informacija,slobodno neka podjeli sa nama :-D

Taj kurs pocinje 8 juna,do tada imamo vremena da se odlucimo,kurs traje 3 sedmice.Smjestaj imamo osiguran, kod poznanika u Berlinu.
zikeaki

#7 Re: posao njegovateljice u Njemackoj

Post by zikeaki »

@TAKE -TWO ima li nesto novo .... ?! .... ja sam pronasla poslodavca "SAMA" u Njemackoj ... ali Senat koji treba nesto tamo da odobri ... pravo sporo radi .... lol ... :)
Post Reply