Posao na naplatnim kucicama

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Bo Bo

#1 Posao na naplatnim kucicama

Post by Bo Bo »

Pozdrav ljudi,nedavno sam cuo da ce se primati radnici za naplatne kucice na autoputu,pa me sad interesuje dali neko zna jeli izasao konkurs?
I naravno,kolika je plata(ovo samo onak' pitam) :D
ibizza

#2 Re: Posao na naplatnim kucicama

Post by ibizza »

milja plata :-D
Nakamichi

#3 Re: Posao na naplatnim kucicama

Post by Nakamichi »

Jest milja plata a cener zaposlenje, al eto isplati se, samo je kasno ja mislim.
ibizza

#4 Re: Posao na naplatnim kucicama

Post by ibizza »

Nakamichi wrote:Jest milja plata a cener zaposlenje, al eto isplati se, samo je kasno ja mislim.
pa ispšlati se covjeku dati....ostane mu za 12. mjeseci 2 milje ciste zarade... :D :D
ArmandoSA

#5 Re: Posao na naplatnim kucicama

Post by ArmandoSA »

Na naplatnim kucicama su plate jako dobre, mislim cak i preko milje, a uz to dodajte da vecina ljudi ostavi bakšiš na putarinu od 1,5 KM bruka raje ostavi po pola marke. Pricao mi jedan momak sto radi tamo. Samo je zeznuto zimi, kad puhne i kad snijeg padne a onaj ti prozorcic uvijek otvoren
Bo Bo

#6 Re: Posao na naplatnim kucicama

Post by Bo Bo »

ArmandoSA wrote:Na naplatnim kucicama su plate jako dobre, mislim cak i preko milje, a uz to dodajte da vecina ljudi ostavi bakšiš na putarinu od 1,5 KM bruka raje ostavi po pola marke. Pricao mi jedan momak sto radi tamo. Samo je zeznuto zimi, kad puhne i kad snijeg padne a onaj ti prozorcic uvijek otvoren
E hvala ti puno na odgovoru,sad cekti konkurs i moliti Boga da ne bude stela :)

pozz
ArmandoSA

#7 Re: Posao na naplatnim kucicama

Post by ArmandoSA »

Bo Bo wrote:
ArmandoSA wrote:Na naplatnim kucicama su plate jako dobre, mislim cak i preko milje, a uz to dodajte da vecina ljudi ostavi bakšiš na putarinu od 1,5 KM bruka raje ostavi po pola marke. Pricao mi jedan momak sto radi tamo. Samo je zeznuto zimi, kad puhne i kad snijeg padne a onaj ti prozorcic uvijek otvoren
E hvala ti puno na odgovoru,sad cekti konkurs i moliti Boga da ne bude stela :)

pozz
Ma tamo treba samo ganjati posao preko Direkcije za ceste FBIH :dance:
nadgledach

#8 Re: Posao na naplatnim kucicama

Post by nadgledach »

Ako vec moras...
imam ja jarana, i nije mu bas veselo ali radi se sto je najbitnije. Na baksis zaboravi jer su im dzepovi zasiveni i nema sanse da izneses eventualni baksis. Sve njima ide.
hedonism

#9 Re: Posao na naplatnim kucicama

Post by hedonism »

nadgledach wrote:Ako vec moras...
imam ja jarana, i nije mu bas veselo ali radi se sto je najbitnije. Na baksis zaboravi jer su im dzepovi zasiveni i nema sanse da izneses eventualni baksis. Sve njima ide.
:thumbup: o baksisu nema ni govora.
ja sam bila primljena na konkursu koji je izasao prije no su kucice u Jošanici pocele s radom. nisam prihvatila jer je receno da ce prvih pola godine biti neplaceno, samo topli obrok je bio osiguran. tak da kad sam sracunala-moj prijevoz, nema plate, valja radit nocne... :roll: odlucila sam nastavit s faxom :) i danas kad idem za Sa vidim momka koji je bio sa mnom na razgovoru-znaci da se isplatilo al et..
u svakom slucaju, mozda plata je dobra al mislim da je tezak posao, sto zbog zime sto zbog ljeta(kao u šibici), sto zbog prijevoza/nocnih...
toliko :)
ArmandoSA

#10 Re: Posao na naplatnim kucicama

Post by ArmandoSA »

Prosle godine su ih dosta otpustili sa naplatnih kucica, jer kad su bili primljeni svi koji nisu imali polozen drzavni ispit imali su rok godinu dana da poloze. Ko nije polozio dobio je nogu.
mayab

#11 Re: Posao na naplatnim kucicama

Post by mayab »

Neće biti potrebna nikakva štela, čuo sam da će sve biti pošteno i po zakonu!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hendrix

#12 Re: Posao na naplatnim kucicama

Post by Hendrix »

Mislim da u državi gdje je toliko nezaposlenih i ljudi na rubu siromaštva posao koji se sastoji od sjedenja u klimatiziranoj kućici za platu preko milje i regularnim uplaćenim doprinosima nije težak. Mnogima bi to bio raj ljudi moji, s obzirom kakva je situacija.
udrch

#13 Re: Posao na naplatnim kucicama

Post by udrch »

Hendrix wrote:Mislim da u državi gdje je toliko nezaposlenih i ljudi na rubu siromaštva posao koji se sastoji od sjedenja u klimatiziranoj kućici za platu preko milje i regularnim uplaćenim doprinosima nije težak. Mnogima bi to bio raj ljudi moji, s obzirom kakva je situacija.
Ma nama ništa ne valja..a ljudi po ovom kijametu rade na građevini..
burek_in_space

#14 Re: Posao na naplatnim kucicama

Post by burek_in_space »

Bo Bo wrote:Pozdrav ljudi,nedavno sam cuo da ce se primati radnici za naplatne kucice na autoputu,pa me sad interesuje dali neko zna jeli izasao konkurs?
I naravno,kolika je plata(ovo samo onak' pitam) :D
Plata 1300 KM.
Mrtva shtela ti treba da dobijesh ovaj posao.

Sretno!
titoze1

#15 Re: Posao na naplatnim kucicama

Post by titoze1 »

Pozz!
Poceo sam sa ganjanjem "stela" za taj posao pa me zivo interesuje kakvo je tamo radno vrijeme,u smjene znam da je, ali kako tacno to ide? Slobodni dani postoje ili...?
ibizza

#16 Re: Posao na naplatnim kucicama

Post by ibizza »

titoze1 wrote:Pozz!
Poceo sam sa ganjanjem "stela" za taj posao pa me zivo interesuje kakvo je tamo radno vrijeme,u smjene znam da je, ali kako tacno to ide? Slobodni dani postoje ili...?
Jeli izasao konkurs??
titoze1

#17 Re: Posao na naplatnim kucicama

Post by titoze1 »

jeste u ponedeljak u oslobodjenju,traje 15 dana
Gospoda Ministarka

#18 Re: Posao na naplatnim kucicama

Post by Gospoda Ministarka »

Tesko Boga mi, ako vec nemas stelu u samom vrhu DP.
Sad ti to ide, svako svoga pa ko je uticajni.
sinus

#19 Re: Posao na naplatnim kucicama

Post by sinus »

Hajmo istraživački novinari...evo posla za vas.

U ponedjeljak u Kakanj nije došao ni jedan jedini primjerak Oslobođenja. Zašto, po čijem nalogu, da li je u drugim gradovima u ponedjeljak izašlo Oslobođenje ?

Ima li neko skeniran konkurs da postavi na forum ?
ArmandoSA

#20 Re: Posao na naplatnim kucicama

Post by ArmandoSA »

Nisam siguran, ali mislim da se radi 12-24 i 12-48. Kad si smjena po danu onda si slobodan do sutra navecer, odnosno ak si radio nocnu imas slobodno 2 dana.
burek_in_space

#21 Re: Posao na naplatnim kucicama

Post by burek_in_space »

ArmandoSA wrote:
Nisam siguran, ali mislim da se radi 12-24 i 12-48. Kad si smjena po danu onda si slobodan do sutra navecer, odnosno ak si radio nocnu imas slobodno 2 dana.
Koliko ja znam, radi se u 3 smjene, koje se pomjeraju svakih 7 dana.
Od 6 do 14, 14 - 22 i 22 - 06, osim ako nisu neshto promijenili.
ibizza

#22 Re: Posao na naplatnim kucicama

Post by ibizza »

titoze1 wrote:jeste u ponedeljak u oslobodjenju,traje 15 dana
hvala!
Bo Bo

#23 Re: Posao na naplatnim kucicama

Post by Bo Bo »

sinus wrote:Hajmo istraživački novinari...evo posla za vas.

U ponedjeljak u Kakanj nije došao ni jedan jedini primjerak Oslobođenja. Zašto, po čijem nalogu, da li je u drugim gradovima u ponedjeljak izašlo Oslobođenje ?

I meni treba konkurs,ako neko ima,neka postavi
titoze1

#24 Re: Posao na naplatnim kucicama

Post by titoze1 »

Bo Bo wrote:

ni u zenicu nije stiglo oslobodjenje,nego su mi poslali iz sarajeva,pocelo je pocelo.....:)))
titoze1

#25 Re: Posao na naplatnim kucicama

Post by titoze1 »

Bo Bo wrote:

Post Reply