Posao na moru ?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
siimee

#1 Posao na moru ?

Post by siimee »

Pozdrav svima. Ovdje jedan student željan informisanja o poslu na moru tokom sezone. Zanima me da li ima ovdje nekoga ko je malo više informisan što se tiče toga. Tačnije, u pitanju je posao šankera u nekom kafiću ili klubu.
Interesuje me iduće :
-da li ima veze to što ne posjedujem hrvatsku putovnicu
-da li se može ubaciti na crno da se radi (čuo sam da dole oko Dubrovnika su kontrole jako česte), dok u Splitsko-Dalmatinskoj skoro da ih i nema;također da su otoci više plaćeni od rivijere dole)
-šta mi obezbjeđuje poslodavac (smještaj,hrana, visina plate i sl.?)
-da li imate kontakt neki koji bih mogao kontaktirati u svrhu pronalaska ?

Što se tiče mene, imam iskustva rada par godina i u kafiću i u noćnom klubu. Također, pričam engleski tečno, njemački osrednje, i itekako sam upoznat sa kompjuterima (student kompjuterskih nauka).

Hvala unaprijed svima na odgovorima. Lijep pozdrav
Last edited by siimee on 25/06/2012 20:28, edited 1 time in total.
scorpion7

#2 Re: Posao na moru ?

Post by scorpion7 »

Samo da ti bude sretno i uspjesno i da se navaljas strankinja do iznemoglosti :D
Sancho_de_Sancho

#3 Re: Posao na moru ?

Post by Sancho_de_Sancho »

Netreba ti HR pasoš jer ipak si Bosanac koji ide raditi na crno :D to je tamo uobičajno, meni je brat proslo ljeto radio u Makarskoj i imao smjestaj sa placom od nekih 800 eura s tim da je crnčio 12 sahata (radio u poznatoj diskoteci koja prima 10.000 ljudi, sve ti je jasno :) , zavisi sve kakvog gazdu nadjes bilo je slucajeva da raja rade mjesec dana i dobije nogu bez place bez icega i kome ces se zaliti !? :-)
sve u svemu imas po oglasima sad masovno traze sezone je pocela negdje sredinom juna, prije nego prihvatis nesto dobro pogledaj malo po netu kakvu reputaciju objekat ima i slicno Sretno ti !! valjaj Čehinje, Poljakinje, Mađarice i sl. ima ih na bacanje :D
siimee

#4 Re: Posao na moru ?

Post by siimee »

Sancho_de_Sancho wrote:Netreba ti HR pasoš jer ipak si Bosanac koji ide raditi na crno :D to je tamo uobičajno, meni je brat proslo ljeto radio u Makarskoj i imao smjestaj sa placom od nekih 800 eura s tim da je crnčio 12 sahata (radio u poznatoj diskoteci koja prima 10.000 ljudi, sve ti je jasno :) , zavisi sve kakvog gazdu nadjes bilo je slucajeva da raja rade mjesec dana i dobije nogu bez place bez icega i kome ces se zaliti !? :-)
sve u svemu imas po oglasima sad masovno traze sezone je pocela negdje sredinom juna, prije nego prihvatis nesto dobro pogledaj malo po netu kakvu reputaciju objekat ima i slicno Sretno ti !! valjaj Čehinje, Poljakinje, Mađarice i sl. ima ih na bacanje :D
Nego me interesuje po kakvim oglasima da tražim, je li kasno, i da li ću moći upasti kao nepoznato lice kod nekog gazde ?

p.s jel brat radio u Deep-u ili Petar Pan-u ? hh
Post Reply