Eh moje pitanje je kako najlakse rijesiti stambeno pitanje
Naravno, rijec je o Sarajevu.
Moderator: anex
obzirom da nisi propustio priliku da se pofalis (i to dvostruko) svojom vanrednom pamecu - covjek bi najmanje ocekivao da ces takav pametan na forumu traziti savjet za jednu tako trivijalnu stvar kakva je kupovina stana (u pitanju je prosta matematika)un1ted wrote:Evo, mlada osoba sa 22 godine ima stalni posao, primanja oko 800KM mjescno u firmi (nije drzavna), privatno jos zaradim oko 1.000KM putem pametnog ulaganja u pametne ideje. Trenutno iznajmljujem stan, posto ne zivim u nekom elitnom dijelu, imam jednosoban stan, te me uz sve rezije izadje oko 180KM.
Eh moje pitanje je kako najlakse rijesiti stambeno pitanjeDa li skupljati na kamaru godinu,dvije ili tri, pa ostatak uzeti uz kredit ili sta vec !? Kakve su mogucnosti mladih povodom toga !?
Da, u pitanju je kuca, prvi spratkaranana wrote:samo te 180 sve zajedno izadje?
dje to ima?
ako je to koliko toliko uvjetno za zivot, sto mi se po cijeni ne cini da jeste, ali ako jeste, ostaj tu i kamaraj lovu.
Nista mi ne fali, sem sto sam morao sam uloziti na pocetku nesto novca u frizider,dio kuhinje, pec pa je tu otisao jedan dio novca. Sve imam, od interneta, grijanja, TV-a, kablovske, kupatila...ukratko, sve sto je potrebno za normalan, dostojan zivot.ako je to koliko toliko uvjetno za zivot, sto mi se po cijeni ne cini da jeste, ali ako jeste, ostaj tu i kamaraj lovu.
zippoo87 wrote:nisi naveo lokaciju gdje bi kupovao stan ali vidim svi bjeze od kuca...zasto??
pa puno je lagodnije zivjeti u kuci,nego u stanu a kuca se moze naci puno jeftinijih nego stanovi,uradi se restauracija (obicno to ne kosta puno) a uz kuce se vecinom dobije i okucnica,pa se ima garaza,vrt,kod nekog i neke zemlje za posaditi malo povrca i jos mnogo drugih stvari,plus 2 sprata,dupla kvadratura i automatski imas sredjeno pitanje stanovanja i za dijete
druga je stvar ako neko vec ima stan/kucu i kupuje stan u studentskom gradu,cisto radi iznajmljivanja (to ce mu na kraju i otplatiti stan)
jeftinih kuca ima puno u manjim sredinama i ja licno ne bi stan nikada kao jedino mjesto stanovanja...kod mene kuca,pored kuce jos jedna,koja mi je trenutno garaza i ostava za drva,sprat prazan,travnjak,rostilj,cvijetnjak,okolo jagode,grozdje,bude i paradajz,salata,krastavice ,i jos puno toga a sta od svega ovoga mozete imati u stanu ??
jedino ljute papricice na balkonu
a diretno na temu...ja bi stedio,nikada se ne treba zalijetati a danas kad imas kes,mozes sa njim sve,danas je kes skoro dupla vrijednost ...kamari ti to,mozes kada skupis 10ak milja i orociti,pa ce ti se i na taj nacin povecavati
samo jedan od minusa u odnosu stan-kucamali_balon wrote:zippoo87 wrote:nisi naveo lokaciju gdje bi kupovao stan ali vidim svi bjeze od kuca...zasto??
pa puno je lagodnije zivjeti u kuci,nego u stanu a kuca se moze naci puno jeftinijih nego stanovi,uradi se restauracija (obicno to ne kosta puno) a uz kuce se vecinom dobije i okucnica,pa se ima garaza,vrt,kod nekog i neke zemlje za posaditi malo povrca i jos mnogo drugih stvari,plus 2 sprata,dupla kvadratura i automatski imas sredjeno pitanje stanovanja i za dijete
druga je stvar ako neko vec ima stan/kucu i kupuje stan u studentskom gradu,cisto radi iznajmljivanja (to ce mu na kraju i otplatiti stan)
jeftinih kuca ima puno u manjim sredinama i ja licno ne bi stan nikada kao jedino mjesto stanovanja...kod mene kuca,pored kuce jos jedna,koja mi je trenutno garaza i ostava za drva,sprat prazan,travnjak,rostilj,cvijetnjak,okolo jagode,grozdje,bude i paradajz,salata,krastavice ,i jos puno toga a sta od svega ovoga mozete imati u stanu ??
jedino ljute papricice na balkonu
a diretno na temu...ja bi stedio,nikada se ne treba zalijetati a danas kad imas kes,mozes sa njim sve,danas je kes skoro dupla vrijednost ...kamari ti to,mozes kada skupis 10ak milja i orociti,pa ce ti se i na taj nacin povecavati
Ta ti znas ja komsiju "rasturaca zene"ne bi dao za 6 tvojih kuca
betametazon wrote:obzirom da nisi propustio priliku da se pofalis (i to dvostruko) svojom vanrednom pamecu - covjek bi najmanje ocekivao da ces takav pametan na forumu traziti savjet za jednu tako trivijalnu stvar kakva je kupovina stana (u pitanju je prosta matematika)un1ted wrote:Evo, mlada osoba sa 22 godine ima stalni posao, primanja oko 800KM mjescno u firmi (nije drzavna), privatno jos zaradim oko 1.000KM putem pametnog ulaganja u pametne ideje. Trenutno iznajmljujem stan, posto ne zivim u nekom elitnom dijelu, imam jednosoban stan, te me uz sve rezije izadje oko 180KM.
Eh moje pitanje je kako najlakse rijesiti stambeno pitanjeDa li skupljati na kamaru godinu,dvije ili tri, pa ostatak uzeti uz kredit ili sta vec !? Kakve su mogucnosti mladih povodom toga !?
Cuj "pofalio se"....ovo samo bekan moze reci, i to ne obicni bekan vec turbo bekan. Izgleda da u nasem drustvu samo valja kada se covjek zali i kuka, a cim i pomisli da kaze da ima posao (ne daj boze dva), da je zadovoljan i sl. odmah se hvali, odmah je lopov, odmah ja ako nista a ono .... peder.betametazon wrote:obzirom da nisi propustio priliku da se pofalis (i to dvostruko) svojom vanrednom pamecu - covjek bi najmanje ocekivao da ces takav pametan na forumu traziti savjet za jednu tako trivijalnu stvar kakva je kupovina stana (u pitanju je prosta matematika)un1ted wrote:Evo, mlada osoba sa 22 godine ima stalni posao, primanja oko 800KM mjescno u firmi (nije drzavna), privatno jos zaradim oko 1.000KM putem pametnog ulaganja u pametne ideje. Trenutno iznajmljujem stan, posto ne zivim u nekom elitnom dijelu, imam jednosoban stan, te me uz sve rezije izadje oko 180KM.
hoće al za jedno 15 godina, a godine ga gaze lagano. Uvijek se više para potroši, nije samo trošak ovo što je naveo-režije. Mlad je momak, izađe se uvijek sa rajom na pivu, pa i valja trebu(e) nekad izvesti ili šta privesti kućimuminovic wrote:Moj ti je savjet sa sebi ustedis jedno 80.000 KM pa onda kupis stan za kesh