Da li imate kakvih iskustava ili ste čuli komentare prijatelja kako je raditi u firmama koje se bave outsourcing-om, pošto su oglasi za posao na npr. posao.ba uglavnom od takvih firmi ?
Komentari do kojih sam ja došao su ti da su tu male plate i da se puno radi, prekovremeno, što nije dodatno plaćeno - da li je ovo tačno ?
Authority Partners, DevLogic, a|NET, Atlant BH, Ping, Hermes ...
Posao - IT outsourcing companies
Moderator: anex
-
hipisizik
#2 Re: Posao - IT outsourcing companies
Zanimljivo..ja sam cuo upravo suprotno kada su plate u pitanju. Moze li neko upuceniji dati jos neku informaciju? Prednosti i mane rada u ovakvim firmama? Ja kontam da se zbog dinamike tu moze dosta nauciti, a nakon nekog vremena i ucenja, i zaraditi..ili se varam?
-
Forsaken
#3 Re: Posao - IT outsourcing companies
Pa problem je u tome sto ovakve kompanije traze znanje. Projekti koje dobijate da uradite imaju dosta kratke vremenske rokove, ako ne znate da radite ostajacete prekovremeno (i vjerovatno burn-out ce bit brzo nakon toga). Prekovremeno se ne napalacuje koliko ja znam.
Dodatni je problem ako vam narucitelj posalje zahtjev ili neki urgent bug koji je iskocio bas prije "praznika" i onda se moze desiti da ostanete te praznike radeci.
Uglavnom, po mom misljenju ove kompanije se isplate ako imate "what it takes" - znanje. Tada cete i zaradjivati dobro i raditi u ovkirima radnog vremena. Naravno, postavlja se pitanje ako vec imate tolko znanje sto ne odete vani i radite za jos vece pare
Dodatni je problem ako vam narucitelj posalje zahtjev ili neki urgent bug koji je iskocio bas prije "praznika" i onda se moze desiti da ostanete te praznike radeci.
Uglavnom, po mom misljenju ove kompanije se isplate ako imate "what it takes" - znanje. Tada cete i zaradjivati dobro i raditi u ovkirima radnog vremena. Naravno, postavlja se pitanje ako vec imate tolko znanje sto ne odete vani i radite za jos vece pare
-
hipisizik
#4 Re: Posao - IT outsourcing companies
Hvala na odgovoru. Bas me zanima kako funkcionise posao u tim firmama, posebno taj problem zahtijevanog znanja, a ne 'znanja'
S jedne strane, jasno mi je da nema zezancije sa uglavnom stranim naruciocima posla u smislu rokova i kavlitete, ali opet kad skontam.. i tu ima momaka i djevojaka koji rade, a nisu bas svi (i ne mogu biti svi) neki hakeri, da tako kazem.. 
-
hipisizik
#5 Re: Posao - IT outsourcing companies
Mozda da admin temu prebaci na ekonomija ili racunari i tehnologija?