wewa wrote:a ako spomenes da djecu drugacije gojis, onda si 'ljenguza' koja ocekuje da 'jadna djeca/muz sve sami urade'.lmo wrote:Čuj kuća trpi zato što žena radi...
Živi li još neko u toj kući![]()
Svake godine u prvom razredu ista tema...Podjela poslova u porodici... i uvijek isti odgovori..mater pere, čisti, pegla, kuha, pomaže u zadaći, a ćaća ponekad usisa i zakuca ekser..a djeci se kaže da su mala da bi sklonili iza sebe ili oprali tanjir, čašu..nešto...
invalid do invalida...mama sinu u IX razredu uvijek pegla i sprema opremu za tjelesni i on dobije nervni slom kada je jedno jutro otkrio da mu nije pripremljeno, a ima tjelesni..
najveci smo neprijatelji jedne drugima.
Posao ili kuća
- sheilak
#76 Re: Posao ili kuća
- HAVANA
#77 Re: Posao ili kuća
Jebo te kako dodjete do tih rasprava i podjela...
Zivot nosi i vodi.Jesam ja sad los,moja kuha,pere,cisti,pomaze oko zadace...? Ja to nista ne radim.Nikad mi nije to ni nabacivala nesta i zamjerala.Ne znam ni kad bi.A da mi ronda,jednostavno bi joj predlozio da se zamijenimo.Bujrum.
-
Opal_89
#78 Re: Posao ili kuća
Kod ove o kojoj ja pricam muz ne kuha, kupi sebi hljeba, salame, pastete ili ode negdje i najede se. Pa majka mu stara nije nuklearna fizika nauciti skuhati 2-3 jela, ne moras eto grah
Ali da se vratim na temu, ako zena se mora vratiti na posao, i ne moze ostati sa djetetom do 2-3 godine, po meni najbolja je opcija vrtic, iako ce se ciniti u pocetku da se prevarila zbog odvanjanja, zdravlja, itd. kasnije ce se ispostaviti bolje.
-
Opal_89
#79 Re: Posao ili kuća
Mozda smo otisli i predaleko, mislim da je zena nasla odgovor.
- Jack Be Nimble
#80 Re: Posao ili kuća
Vecina mama su mi rekle da je najteze prvih 6 mjeseci dati nekome drugome dijete da cuva. Pogotovo prvo dijete. Pa makar dala dijete svojoj majci da bi izasla sa muzem 2h u grad, jednostavno je to veliki korak za mame (a i za tate). A onda od 6 mjeseci pa do 18 godine samo gledas kako ces uvaliti svoju djecu nekome drugome na par dana. Obicno roditelji kazu, najgore vrijeme u godini je od 15. Juna - 15 Septembra. Kada nema skole i nemas mira u zivotu.
Vecina ih je ostala kod kuce prve 3-5 godina, a mnoge zale sto su to uradile. Prva godina je dosta, a onda nazad na posao.
Vecina ih je ostala kod kuce prve 3-5 godina, a mnoge zale sto su to uradile. Prva godina je dosta, a onda nazad na posao.
- Cherry-Cherry
#81 Re: Posao ili kuća
Jaslice i obdanište su zakon. Kakve tete čuvalice, bake, nane...
I povratak na posao nakon najduže godinu.
- superiska
#82 Re: Posao ili kuća
Cherry-Cherry wrote:Jaslice i obdanište su zakon. Kakve tete čuvalice, bake, nane...
Djeca brzo rastu, nevjerovatno! A ta faza razdvajanja jako tesko pada majkama, vise nego djeci. Uglavnom, nakon kraceg perioda nece htjeti da ide kuci kad dodjes po nju
Sto se tice prehlada i pada imuniteta, to svu djecu ceka kad tad. Ako ne u vrticu, onda kad krenu u skolu. Opet, bolje da se to desava u vrticu nego da izostaju sa nastave.
Sto se majki tice, koje su i prije dobijanja bebe bile poslovne zene, povratak na posao nista ne umanjuje ulogu dobre majke. Sve se moze uz dobru organizaciju, da ne trpi ni jedna strana.
Ta muka koju sad osjecas ce brzo proci
Ako se odlucis na povratak (sto je po mom misljenju ispravno) moj savjet je da prodjete zjedno fazu privikavanja na vrtic. Prvih dana po sat, dva a onda povecavati na duze.
I da, neka je/ga suprug ostavlja u vrtic, nemoj ti
- jedna tamo
#83 Re: Posao ili kuća
Meni je ovaj termin poslovna zena vise nego smijesan...
Mi smo samo sluge sistema kakvd crne poslovne zene...to se moze odnositi na Juliu Roberts i njoj slicne, nama preostaje da rintamo i na poslu i kod Kuca i opet cemo ostati zeljne djece
Ove pameti nikad ne bi zavrsila faks odmah bi sd udala mlada rodila...
Emancipacija je najgore zlo sto se moglo dogoditi...
Mi smo samo sluge sistema kakvd crne poslovne zene...to se moze odnositi na Juliu Roberts i njoj slicne, nama preostaje da rintamo i na poslu i kod Kuca i opet cemo ostati zeljne djece
- superiska
#84 Re: Posao ili kuća
Hm..jedna tamo wrote:Meni je ovaj termin poslovna zena vise nego smijesan...
I sve to tako da si uradila, ne bi se nista znacajno promijenilo. Istina je da sistem namece puno toga ali ono sto mozes da mijenjas - stisni pa promijeni. Uostalom, svi stimamo sebi zivot najpametnije sto znamo. Ne treba kukati samo na sistem.
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#85 Re: Posao ili kuća
Ljudima je teško prihvatiti, da jednostavno nisu svi sposobni za brak, za vožnju
, poslovnu karijeru, a pogotovo ne za roditeljstvo...ali, srlja se u sve..za sve se sposobno, sve se može i zna..
I onda krah...za krahom..
imaš propali brak, slupano auto, polomljene kosti, sagoriš na poslu, loše odgojiš dijete...
Samo malo više objektivnosti, malo više razmišljanja o tome u čemu si zaista dobar i u čemu možeš imati dobar rezultat...
Ponekad je potrebno samo sačekati pravo vrijeme, da dosegneš zrelost za nešto...ali jok...
I onda krah...za krahom..
imaš propali brak, slupano auto, polomljene kosti, sagoriš na poslu, loše odgojiš dijete...
Samo malo više objektivnosti, malo više razmišljanja o tome u čemu si zaista dobar i u čemu možeš imati dobar rezultat...
Ponekad je potrebno samo sačekati pravo vrijeme, da dosegneš zrelost za nešto...ali jok...