Mislila sam da apliciram, medjutim treca sam godina vanredno faksa (sasvim nebitno nesto, jezik) i trebam diplomirati u septembru (kontala sam dva ispita za 9. ostaviti, a ostale u roku ocistiti). Sem toga, primam stipendiju za koju moram cistiti semestre, ako ne ocistim moram je vratiti natrag. Upisala sam isto prvu godinu ekonomije redovno (dok sam treca jezika vanredno) kako bih skupila 60 ECTS s kojim bih mogla dalje u inostranstvu studirati, ali u ovom slucaju bih mogla skupiti samo 30 ECTS.
Da ste na mom mjestu, da li biste aplicirali? To znaci, ako dobijem posao upitno je hocu li diplomirati u septembru te morat cu vratiti stipendiju firmi koja me stipendira na mjesecnoj bazi (sta je blam jer sam jedva preko stele dobila stipendiju, ali eto). Samo diplomiranje mi nece donijeti posao jer studiram nesto znj nebitno, drustvene nauke, ali mi femili ocekuje da ga zavrsim. Ta firma sto me stipendira isto ocekuje da kod njih volontiram ljeti te nakon faksa da ostanem raditi (sto mi se ne svidja jer je rintanje u nekom selu u pm, ali ako je to jedina prilika onda daj sta das, jel).
Znam da nisam ni dobila posao, ali kontam ako nisam spremna u martu vec (ili cak i ranije) da se selim vani i pocnem raditi, nema svrhe ni aplicirati i prolazti kroz sve moguce intervjue (pogotovo ne ako budu trazili da osobno dodjem). Pocela sam malo guglati o poslovma i evo ne znam ni ja da cekam dok ne diplomiram ili da vec pocnem aplicirati na sve moguce pa ako ista bude, bude.
Malo sam all over the place s mislima i nemam pojma sta hocu, pa bih voljela da me neko prosvijetli