Posao i rad u Italiji

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
BLADE8

#1 Posao i rad u Italiji

Post by BLADE8 »

Pozdrav svima,

Da li je i na koji način moguće zaposliti se bosancu u Italiji sa ovim našim najdražim pasošem sa zvjezdicama? :bih:

Naime, radit ću tromjesečnu praksu u jednoj banci u Milanu preko studentske vize pa bi probao dobiti zaposlenje i poslije završetka prakse.
Interesuju me procedure, način - boravišna dozvola, viza, etc. Sve što je neophodno da bi mogao ostati tamo - ako je uopšte moguće.

Svaki komentar osoba koje rade u Italiji ili su radile a i ljudi koji imaju znanja i iskustva o temi je dobrodošao!
muha_sa

#2 Re: Posao i rad u Italiji

Post by muha_sa »

BLADE8 wrote:Pozdrav svima,

Da li je i na koji način moguće zaposliti se bosancu u Italiji sa ovim našim najdražim pasošem sa zvjezdicama? :bih:

Naime, radit ću tromjesečnu praksu u jednoj banci u Milanu preko studentske vize pa bi probao dobiti zaposlenje i poslije završetka prakse.
Interesuju me procedure, način - boravišna dozvola, viza, etc. Sve što je neophodno da bi mogao ostati tamo - ako je uopšte moguće.

Svaki komentar osoba koje rade u Italiji ili su radile a i ljudi koji imaju znanja i iskustva o temi je dobrodošao!
-budi vrijedan i odgovoran i sve ce ti se samo kazat :)
-sa srecom :)
BLADE8

#3 Re: Posao i rad u Italiji

Post by BLADE8 »

muha_sa wrote:
BLADE8 wrote:Pozdrav svima,

-budi vrijedan i odgovoran i sve ce ti se samo kazat :)
-sa srecom :)
hvala :)
da li imaš neka iskustva vezano za temu?
muha_sa

#4 Re: Posao i rad u Italiji

Post by muha_sa »

-mala je vjerovatnoca da ceš na forumu nac odgovor na ovo pitanje :-)

- al jedno znam--ukazala ti se šansa :) ostalo je iskljucivo do tebe.
Post Reply