Posao Fest 9. april
Moderator: anex
-
KYLIE
#1 Posao Fest 9. april
ima li kakve fajde ici sutra i potruditi se? kakva su iskustva?
- maybelline
#2 Re: Posao Fest 9. april
Ja idem u svakom slucaju, you never know.... Iskopiraj vise primjeraka CV-ja. skockaj se lijepo i uredno i otidji
I, mnogo srece!
- Alhemicarkaa
#4 Re: Posao Fest 9. april
Bila. Petnaest standova od toga 8 mikrokrediti, a sedam prodaja 
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#5 Re: Posao Fest 9. april
Eh eto, sad barem zanas sta se trazi na marketuAlhemicarkaa wrote:Bila. Petnaest standova od toga 8 mikrokrediti, a sedam prodaja
Racunaj kao dodatno iskustvo!
-
zlatanko
#6 Re: Posao Fest 9. april
Ne znam zasto se odrzava ovaj posaofest, fuj, fuj, fuj.. zao mi parketa u dvorani ..
Glavna faca Haris Silajdzic i njegove gorile..
-
Lesli Eldridž
#7 Re: Posao Fest 9. april
Ko bi njega bilo gdje zaposlio? Onakvi mogu da rade samo u predsjedništvu BiH.zlatanko wrote:Ne znam zasto se odrzava ovaj posaofest, fuj, fuj, fuj.. zao mi parketa u dvorani ..
- Loulou
#8 Re: Posao Fest 9. april
Ja bih još dodala - edukacija. Mogu se ljudi cijeli život educirati, ali, ako ne dobiju šansu za posao...mogu se samo i dalje educiratiAlhemicarkaa wrote:Bila. Petnaest standova od toga 8 mikrokrediti, a sedam prodaja
I neizostavni Jan Zlatan Kulenović
Naravno,i "partneri" MojPOsao.net (Hrvatska) i infostud.com (tako nekako, Srbija). "Mi samo partneri, izlagači. Oglase za posao možete naći na našoj web stranici"
Mislim, svaka čast na organizaciji i namjerama, ali...
- maybelline
#9 Re: Posao Fest 9. april
Ja sam bila. Podjelila sve kopije svoje biografije. Vecinom mikrokreditne organizacije. Hm, hocel sta biti, ko zna...Kazu jezici se uvijek traze...Nek nam je Bog na pomoci...
-
norah
#10 Re: Posao Fest 9. april
Bila i ja. Ma, sranje pravo. Najvise traze agente za prodaju zivotnog osiguranja tj. smarace koji treba da spopadaju ljude i ubjedjuju ih da uzmu to sranje. I da ih onda svi pocnu izbjegavati u sirokom luku. A onaj Jan Kulenovic sere nesto kao on kada bira kandidate gleda ovo ili ono...mislim u sebi sjedi tu balavac jedan, ma koga i gdje ti biras....sve u svemu cista promocija nekih firmi...nista konkretno.
-
latinalover
#11 Re: Posao Fest 9. april
ko je on?norah wrote:Bila i ja. Ma, sranje pravo. Najvise traze agente za prodaju zivotnog osiguranja tj. smarace koji treba da spopadaju ljude i ubjedjuju ih da uzmu to sranje. I da ih onda svi pocnu izbjegavati u sirokom luku. A onaj Jan Kulenovic sere nesto kao on kada bira kandidate gleda ovo ili ono...mislim u sebi sjedi tu balavac jedan, ma koga i gdje ti biras....sve u svemu cista promocija nekih firmi...nista konkretno.
uspjesni biznismen ili tatin sin koji je postavljen na poziciju ,sa kojom nema veze?
vidio sam slike doticnog gdina na FB...samo putuje...blago njemu ,,kad mu je tako fino
- _tulumba_
#12 Re: Posao Fest 9. april
Bio i ja, vala iskreno, razocaran sam, pa ne znam da je bilo vise od 20 firmi..Nisam iz Sa, jedino mi je drago sto sam imao nekih drugih obaveza, pa mi je posjeta Posaofest-u bila tako reci, usput..Predao par biografija, i bas sto kazete, vecina su osiguravajuca drustva koja traze krvopije
Ocekivao sam bolju organizaciju i veci broj firmi, ako nista, bar iz razlicitih sektora privrede, a ne samo usluge osiguranja i par nekih drugih...Mozda i bude nesto od toga, ko zna..
Uglavnom, nadam se da nece biti potrebe za novom posjetmo festu...
Uglavnom, nadam se da nece biti potrebe za novom posjetmo festu...
-
Hendrix
#13 Re: Posao Fest 9. april
Klasična ubleha i promocija kvazimenadžera sa "važnim" pozicijama u eminentnim firmama.
Pa gledam ovog lika sa portala posao.ba, piše mu zvanje "Generalni direktor portala ..." halo ba, generalni direktor jedne web stranice?!?! Ko da je Posao.ba jači od Googla kako je krenulo, samo nabacuju sebi zvanja , koliko to direktora ima na portalu ako je ovaj generalni? Sve neki menadžeri i stručnjaci u PM a niko ništa konkretno ne radi, prosipaju iz šupljeg u prazno i traže nove robove koji će raditi za njih dok se oni promovišu u biznis krugovima.
Pa gledam ovog lika sa portala posao.ba, piše mu zvanje "Generalni direktor portala ..." halo ba, generalni direktor jedne web stranice?!?! Ko da je Posao.ba jači od Googla kako je krenulo, samo nabacuju sebi zvanja , koliko to direktora ima na portalu ako je ovaj generalni? Sve neki menadžeri i stručnjaci u PM a niko ništa konkretno ne radi, prosipaju iz šupljeg u prazno i traže nove robove koji će raditi za njih dok se oni promovišu u biznis krugovima.
- terra_incognita
#14 Re: Posao Fest 9. april
Kao i prošle godine, ovo nije ništa drugo nego jeftina promocija kompanija i to u udarnom terminu - za vrijeme dnevnika. Za to bi inače morali izdvojiti velike pare.
Na svakom štandu mi je rečeno da nema otvorenih pozicija, ali sve ostaje u arhivi----pa šta onda radite tu ????
Na svakom štandu mi je rečeno da nema otvorenih pozicija, ali sve ostaje u arhivi----pa šta onda radite tu ????
- ja.neron
#15 Re: Posao Fest 9. april
Zavod za zapošljavanje je platio svim firmama da se pojave na sajmu stočne hrane ili posaofest09 pa vi gledajte ko se zaposlio i jedina "uspješna" priča od prošle godine je taj neki Sanjin Ruvić - KPMG.
- bach
#16 Re: Posao Fest 9. april
ja.neron wrote:Zavod za zapošljavanje je platio svim firmama da se pojave na sajmu stočne hrane ili posaofest09 pa vi gledajte ko se zaposlio i jedina "uspješna" priča od prošle godine je taj neki Sanjin Ruvić - KPMG.
Ali je neko uzeo dobre pare za štandove. Ma ko to platio stvar nije ni malo jeftina. Digitron u ruke:
sa web stranice vašara
Cjenovnik usluga
UNUTRAŠNJI IZLOŽBENI PROSTOR – NEUREĐEN - 40,00 KM po m2
Neuređeni prostor podrazumijeva zakup određene kvadrature i troškove električne energije. Uz neuređen prostor se obavezno obračunava i paušal za električnu energiju i prijavna taksa.
OSNOVNO UREĐENJE - 30,00 KM po m2
Osnovno uređenje podrazumijeva isključivo obodne stijene, s natpisnom tablom i logotipom izlagača, te prostirkom.
STANDARDNO UREĐENJE IZLOŽBENOG PROSTORA (Octanorm) - 40,00 KM po m2
Standardno uređenje prostora podrazumijeva: pregradne stijene, ostavu sa paravanom ili vratima, tepison ili hojgu, tablu sa natpisom – logo, sto, četiri stolice, rasvjetu – reflektore, info pult, podest, korpu za otpatke, vješalicu, pepeljaru i utičnicu.
Paušal za elektrčnu energiju (obavezna usluga) – 3, 00 KM po m2
Upis u katalog 1/1 – 200, 00 KM po m2
Prijavna taksa (obavezna usluga) – 100, 00 KM po m2
Naknada troškova za vrijeme pripremnog/raspremnog perioda - 2,00 KM po m2 Odnosi se na izlagače koji zakupljuju samo neuređeni prostor
Porez na dodatnu vrijednost u iznosu od 17% nije iskazan u cjenovniku!!
Dimenzije pojedinačnih dijelova štanda možete preuzeti na slijedećem linku:
http://www.skenderija.ba/page.php?id=13
Primjer obračuna cijene štanda
Prilikom obračuna cijene štandova polazi se od obaveznog zakupa neuređenog izložbenog prostora, paušala za električnu energiju i prijavne takse a zatim se toj cijeni prema potrebi izlagača dodaje cijena osnovnog ili standardnog uređenja, te upisa u katalog.
Primjer: Želite izložbeni prostor od 15 m2 sa osnovnim uređenjem i upisom u katalog sajma odnosno prezentaciju firme na 1/1 strani u katalogu, cijenu izračunavate na sljedeći način:
Cijena unutrašnjeg izložbenog prostora 40,00 KM po m2 x 15 m2 = 600, 00 KM
Paušal za električnu energiju 3,00 KM po m2 x 15 m2 = 45, 00 KM
Prijavna taksa = 100, 00 KM
Cijena osnovnog uređenja 30,00 KM po m2 x 15 m2 = 450, 00 KM
Upis u katalog = 200,00 KM
Ukupna cijena: 1395, 00 KM
Prostor se može zakupiti bez osnovnog ili standardnog uređenja. Neuređeni prostor preporučuje se izlagačima koji posjeduju vlastite brandirane štandove. U tom slučaju izlagač obezbjeđuje pokrivač za pod, štand i ostalo uređenje.
- bach
#17 Re: Posao Fest 9. april
Ozbiljno pitanje:
Je li neko možda dobio posao nakon što je predao CV na Posaofestu?
Jesu li poslodavci barem nekoga pozvali na intervju?
Nakon zatvaranja sajma mnogo je aplikacija završilo u kantama i pod metlama čistačica. Ozbiljno.
Nakon zatvaranja sajma mnogo je aplikacija završilo u kantama i pod metlama čistačica. Ozbiljno.
- terra_incognita
#18 Re: Posao Fest 9. april
Sve je to samo jeftina promocija za kompanije i to u udarnom terminu- na dnevniku!bach wrote:Ozbiljno pitanje:
Ja sam prošle godine predala između ostalog na MIKRIN štand i nisu me pozvali ali kada sam se elektronski prijavila, bila sam pozvana u roku 24 h.
Ove godine sam čula i izgovore tipa: nemamo otvorenih pozicija ali nam možete predati CV. Pa zašto su tu
Sajam je po definiciji mjesto na kojem se nešto nudi/traži i samim tim spajaju te dvije strane.
EDIT: ups.... već sam stavila sličan komentar ali se taj odnosio na FEST '08 a ovaj na '09-a razlike nema
- alphonse kauders
#19 Re: Posao Fest 9. april
Jesam ja, al' prošle godinebach wrote:Ozbiljno pitanje:
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#20 Re: Posao Fest 9. april
Sad mi nije ni zao sto nisam otisla- bila na putu. Hvala vam ljudi na utjesi 
- bach
#21 Re: Posao Fest 9. april
Prođe mjesec od Posaofesta?
Da li neko možda dobio posao a da je predao aplikaciju?
Joj da znate koliko su aplikacija čistačice pokupile...
Ozbiljno
Ozbiljno
- Loulou
#22 Re: Posao Fest 9. april
bach wrote:Prođe mjesec od Posaofesta?
Ozbiljno
- bach
#23 Re: Posao Fest 9. april
Prođe dva mjeseca od Posaofesta?
Ozbiljno
Ublehina ubleha ...
Ozbiljno
Ublehina ubleha ...
-
zlatanko
#24 Re: Posao Fest 9. april
Hahaha..istina da ne moze biti veca..Kad se sjetim, par standova nekih tamo osiguravajucih kuca, i ti prilazis standu da vidis sta traze, a sa 5 metara lola trci i pokusava ti prodati policu osiguranja. A posaofest, tugo