Posao - banka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

albert007

#1 Posao - banka

Post by albert007 »

Pozdrav,

Interesuje me da li se iko prijavljivao na konkurs u intesa san paolo banci (bilo koja od 2 radna mjesta) koji je bio otvoren do 31.12. i da li ste dobili bilo kakav odogovor ?
djulba

#2 Re: Posao - banka

Post by djulba »

Ako nemaš štele ne prijavljuj se đaba! na žalost.
Miki123

#3 Re: Posao - banka

Post by Miki123 »

Ma ja štaš' se prijavljivat džaba, bolje gubi vrijeme po forumima i govori kako nema posla bla bla bla... :oops:
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#4 Re: Posao - banka

Post by A1fa »

djulba wrote:Ako nemaš štele ne prijavljuj se đaba! na žalost.
Nije bas uvijek tako, al najlakse je vazda i ne pokusati, barem se ne moras bojati da neces uspjeti ;)
Chischo

#5 Re: Posao - banka

Post by Chischo »

joj koji je ovo fazon, svi se kao jave nakon sto istekne konkurs i fol pitaju jel se ko prijavljivao,
a nisu htjeli prije da pitaju da ne stvaraju konkurenciju
kakav je to konkurs bio, jel za pripravnike?
poisongirl

#6 Re: Posao - banka

Post by poisongirl »

Chischo wrote:joj koji je ovo fazon, svi se kao jave nakon sto istekne konkurs i fol pitaju jel se ko prijavljivao,
a nisu htjeli prije da pitaju da ne stvaraju konkurenciju
kakav je to konkurs bio, jel za pripravnike?
za kreditnog analiticara ili tako nesto si morao imati 3 godine iskustva, a za drugu poziciju nisi morao imati iskustvo (to je cini mi se za SSS) dakle moze i pripravnik...a ljudi se jave kada prodje vremena a nikakvog odgovora nema, pa da znaju makar ako su nekoga primili da se ne nadaju vise
Svicko

#7 Re: Posao - banka

Post by Svicko »

ja sam se prijavio ali nikakvog odgovora jos niti sam dobio, a niti vala ne ocekujem, buduci da nemam stelu tamo. :D

BTW prijavio sam se prije nekog vremena i na 2 konkursa zaredom u Unicredit Leasing. Niti jednom me nisu pozvali na razgovor, sto mi je jasan znak da tamo nece ni prismrditi niko bez stele, buduci da moje kvalifikacije vise nego odgovaraju onome sto se trazilo u oglasu.

Ne krivim njih, sistem je takav da sve to dopusta...
END2012

#8 Re: Posao - banka

Post by END2012 »

Alberte,

Prijavila sam se na forum da bih tebi odgovorila.

Što se tiče Intese poslala sam i ja prijavu. Za poziciju Analitičara u Risk odjelu im stvarno neko treba, ali sa iskustvom. Za prvu poziciju u HR-u će popuniti mjesto interno (imaju puno volontera i pripravnika).

To sam ja saznala.
vedrand

#9 Re: Posao - banka

Post by vedrand »

Listam bezveze oglase na posao.ba prije nekog vremena i vidim konzum trazio kao nekakvog tehnicara za komjutere. I na dnu oglasa, podebljano pise, nesto kao, odgovor ce dobiti samo kandidati koji udju u uzi izbor. Pa zar to nije bezobrazluk. Posalji copy/paste email u kojem pise hvala i to je to. E tugo...
Angelina84

#10 Re: Posao - banka

Post by Angelina84 »

Jel do mene il je u ovoj Bosni tema "posla i zapošljavanja" postala dobra osnova za crni humor... :oops:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11 Re: Posao - banka

Post by Truba »

uzeli mi 10 maraka za viza elektron koju i ne koristim :roll: :roll: :roll: oni mi je dali :( :( :( :(
END2012

#12 Re: Posao - banka

Post by END2012 »

Ej Vedrand,

Ne znam koliko si primjetio, ali to na većini konkursa piše.

Tako sam skoro u jedno naše Osiguravajuće društvo poslala prijavu i nisu mi 2 mjeseca ništa odgovorili. Neki dan im pošaljem "pozamašan" mail, pomalo drsko sam pisala.

Izvinjavaju se koliko mogu, imali su puno kandidata i td...

Obično se potrudim da saznam koga i kako su primili, ali pošto me posao nije puno interesovao, nisam se trudila.

Svaki put kad pošalješ prijavu za posao, 15 dana po proteku konkursa, pošalji UPIT. Zašto ti ne odgovaraju i da li je već neko primljen. Mislim da će ti odgovoriti.
vedrand

#13 Re: Posao - banka

Post by vedrand »

Ma ne, to je jasno da kada posaljes aplikaciju negdje moras ljude propitkivati sta se desava - bilo kakva informacija moze vrijedna biti. Ove oglase sam onako gledao, pa mi to nesto bas bezveze bilo da ti unaprijed kazu "vjerovatno ti se necemo nikako javiti". Mislim nije red ako nista. Druga je stvar da kod nas funkcionalno trziste rade skoro pa ne postoji. Uzmi oglase za posao, kod nas se nikada nakon socijalizma nije ustalilo da se objavljuju konkursi za posao, recimo u novinama da imas prilog jednom sedmicno. To skoro da ne postoji, vecina konkursa su oni koji zakonom moraju biti javno raspisani.
END2012

#14 Re: Posao - banka

Post by END2012 »

To si definitivno u pravu. Poslodavci iskorištavaju svoju poziciju, odnosno situciju u BiH, veoma dobro znaju da je nezaposlenost ekstremno visoka.

Ipak, moramo se prilagođavati, mada je teško. Svaki put kad se prijavim na konkurs, a to radim unazad 3 mjeseca, moram kao krtica tragati za informacijama.

Evo prvi porimjesr su Banke i Osiguravajuće kompanije pogotovo. Oni izbace konkurs kad im neko treba da ide od vrata do vrata i traži klijente, a ni fiksnu platu ne daju, nego sve na procenat. A u bankama skoro svakog mjeseca novo lice osvane, a konkursa nigdje.
Svicko

#15 Re: Posao - banka

Post by Svicko »

END2012 wrote:Alberte,

Prijavila sam se na forum da bih tebi odgovorila.

Što se tiče Intese poslala sam i ja prijavu. Za poziciju Analitičara u Risk odjelu im stvarno neko treba, ali sa iskustvom. Za prvu poziciju u HR-u će popuniti mjesto interno (imaju puno volontera i pripravnika).

To sam ja saznala.
Znači još nije započeo taj proces intervjuisanja?
END2012

#16 Re: Posao - banka

Post by END2012 »

Nije Svicko još. Koliko ja imam informacije, nisu ni selekciju izvršili.

Jesu li te zvali iz Unicredit Leasing-a? Tamo su već počeli intervjue.

Pozdrav!
END2012

#17 Re: Posao - banka

Post by END2012 »

Evo sad sam dobila informaciju od prijatelja, koji je bio na intervjuu u Unicredit Leasing-u. Nezadovoljan je skroz. On kaže da neka "balavica" vodi intervju i da se ona sama više zbunila, nego in, a neka starija dama pitala ga bezvezno pitanje.

Aplicirao na poziciju praktikanta, jer nema radnog iskustva, tek završio fakultet, a one ga pitaju zna li se nametnuti!!!! Misle u prodaji. Čak su ga pitali s kim živi!!!

Sranje!

A za Banku sam ti napisala da je već sređeno. I ako te pozovu na testiranje (vjerojatno će biti neko psiho-testiranje, koje traje dva sata, ako ne i više) pametnije ti je da ne ideš. Vjeruj, iza leđa će ti se samo smijati. Već sam to prošla.
Svicko

#18 Re: Posao - banka

Post by Svicko »

END2012 wrote:Evo sad sam dobila informaciju od prijatelja, koji je bio na intervjuu u Unicredit Leasing-u. Nezadovoljan je skroz. On kaže da neka "balavica" vodi intervju i da se ona sama više zbunila, nego in, a neka starija dama pitala ga bezvezno pitanje.

Aplicirao na poziciju praktikanta, jer nema radnog iskustva, tek završio fakultet, a one ga pitaju zna li se nametnuti!!!! Misle u prodaji. Čak su ga pitali s kim živi!!!

Sranje!

A za Banku sam ti napisala da je već sređeno. I ako te pozovu na testiranje (vjerojatno će biti neko psiho-testiranje, koje traje dva sata, ako ne i više) pametnije ti je da ne ideš. Vjeruj, iza leđa će ti se samo smijati. Već sam to prošla.
Ma nema šta, odsad kad vidim kakav oglas od neke banke, SLUČAJNO, prvo treba nazvat i dobro provjerit o kakvom se poslu radi, ovo za Unicredit Leasing je zajeb živi. "Prodajni manager" u prijevodu ideš od vrata do vrata molit ljude, pa ako bude šta tebi tvojih 400 KM mjesečno od procenta.. :shock: :shock: :x :x :x :run: :bih:
akcija007

#19 Re: Posao - banka

Post by akcija007 »

I ja sam aplicirao u UniCredit leasingu za tu poziciju pripravnika bez radnog iskustva isto tek zavrsio fax i niko me nije zvao na intervju .
poisongirl

#20 Re: Posao - banka

Post by poisongirl »

Ja od intese dobila mail :)

Ovim putem želimo Vam se zahvaliti na učešću u Konkursu za radno mjesto Analitičar u Odjelu za upravljanje kreditnim rizikom u poslovanju sa pravnim licima - 1 izvršilac, objavljenom u Dnevnom avazu, kao i na portalu Posao.ba

dana 11.12.2009.godine.

Nakon detaljne analize velikog broja pristiglih biografija, izvršen je proces selekcije kandidata, a na osnovu kriterija zahtijevanih u konkursu. S tim u vezi, želimo Vas obavijestiti kako se u ovom slučaju nismo odlučili za Vas. Ne bismo

željeli da ovo shvatite kao ličnu odbijenicu. Vaša biografija je evidentirana u bazi podataka, te ćemo, u slučaju potrebe za kandidatom Vašeg profila, a prilikom budućeg popunjavanja kadrova, biti slobodni da Vas kontaktiramo.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#21 Re: Posao - banka

Post by Truba »

klasika
Svicko

#22 Re: Posao - banka

Post by Svicko »

poisongirl wrote:Ja od intese dobila mail :)

Ovim putem želimo Vam se zahvaliti na učešću u Konkursu za radno mjesto Analitičar u Odjelu za upravljanje kreditnim rizikom u poslovanju sa pravnim licima - 1 izvršilac, objavljenom u Dnevnom avazu, kao i na portalu Posao.ba

dana 11.12.2009.godine.

Nakon detaljne analize velikog broja pristiglih biografija, izvršen je proces selekcije kandidata, a na osnovu kriterija zahtijevanih u konkursu. S tim u vezi, želimo Vas obavijestiti kako se u ovom slučaju nismo odlučili za Vas. Ne bismo

željeli da ovo shvatite kao ličnu odbijenicu. Vaša biografija je evidentirana u bazi podataka, te ćemo, u slučaju potrebe za kandidatom Vašeg profila, a prilikom budućeg popunjavanja kadrova, biti slobodni da Vas kontaktiramo.
I ja sam dobio isti mail. Izgleda da su fakat trebali nekoga sa većim iskustvom, čini mi se da je na oglasu pisalo minimalno 3 godine... ja toliko iskustva, realno, nemam. :)

Tako da sam im zahvalio na povratnoj informaciji, ipak to treba cijenit, mada im nije trebao onaj zadnji dio "ako se ukaže potreba za sličnim profilom..", toliko otrcana fraza.
badalpur

#23 Re: Posao - banka

Post by badalpur »

Blago onima koji su barem dobili odbijenicu!! Ja ni to, iako sam prije par dana poslala mail sa upitom da li su vec odabrali nekog! Aplicirala sam za radno mjesto u Direkciji HR i sigurna sam da sam vise nego odgovarajući kandidat! Govorim i engleski i italijanski, imam radno iskustvo, VSS. Pa mogli su se bar udostojiti da mi odgovore "izabrali smo nekog drugog"..aaaaaaaaaaa... :x :x :x
Chischo

#24 Re: Posao - banka

Post by Chischo »

END2012 wrote:Evo sad sam dobila informaciju od prijatelja, koji je bio na intervjuu u Unicredit Leasing-u. Nezadovoljan je skroz. On kaže da neka "balavica" vodi intervju i da se ona sama više zbunila, nego in, a neka starija dama pitala ga bezvezno pitanje.

Sranje!

I ja sam bio na razgovoru za Unicredit leasing, zena srednjih godina i neka djevojka vodile intervju, mene ispitivala ova druga, potpuno zalutala, pita nebitne stvari, pa onda ne zna sta bi da pita, pa ponovi pitanje, pa se zacrveni, pa pozeleni, pozuti, mene smijeh uhvatio.

Pa onda ova prva, starija, nicim izazvana, podje opisivati posao, podje se koristiti izrazima, te akvizicija trzista, animiranje klijenata, rad na terenu sa klijentima, preuzimanje inicijative, inovativnost, prezentacija leasing usluga i prednosti u odnosu na standardne metode finansiranja.
Meni puk'o film, ja joj rece, Vi trazite nekog da ide ulicom i vuce ljude za rukav, jel?
Pa tako nekako, odgovori ova zalutala djevojka i zacrveni se.

Ovo je jedan neozbiljan intervju, ocekivao sam vise od ljudi koji stoje iza imena Unicredit, rekoh i izadjoh.
Poslije prolazim pored vrata direktora, kontam da uletim da mu se pozalim, ali onda mi pade na pamet ko zna u kakvim je odnosima sa onom mladjom, zalutalom. I odustah.

Mislio sam da je Unicredit ime za respect, ali sad sam skroz promjenio misljenje.
MoHiKaNaC

#25 Re: Posao - banka

Post by MoHiKaNaC »

Kod vecih kompanija, ukljucujuci i banke, uvijek postoji mogucnost da se bez stele zaposlite. Iako nije lako, frekventnost je puno veca, veliki je broj ljudi koji radi u tim kucama pa se ponekad zalomi i da se upadne bez icijih ''preporuka''...

Manje privatne firme su prava klaonica za ljude bez stele.

Naravno iskustvo je najbitnije. Ako u oglasu stoji da iskustvo nije preduslov, budite sigurni da ce se na taj konkurs javiti i ljudi sa iskustvom sto ih automatski stavlja u povlasteniju poziciju. Nekako mi se cini da ljudi bez iskustva imaju nejvece sanse kada apliciraju za radna mjesta koja po prirodi predstavljaju pocetnicke pozicije, dok recimo ocekivati da se jedna takva osoba zaposli na poziciju "analiticara" ili "strucnog saradnika" je mozda preambiciozno.
Post Reply