Kolko je teflonsko posuđe opasno?
Aluminijumske tave i tepsije, kolko su opasne?
Pitam se ovih dana sva ova pitanja nakon što je samo zbog jedne male malcate ogrebotine na teflonskoj tavi cimerova mati odma istu bacila u smeće
šta činit?
Moderator: anex
muha_sa wrote:odgojili me hraneci iz aluminijskih sahana i tava![]()
-samo se sad pitam gdje sam trenutnojesam li na poslu il kuci-pojma ti nemam
bog me ubio ako znam koji je danas dan
![]()
Takođe se smatra da teflonsko posuđe ne treba više koristiti nakon što se zagrebe, navodno je mnogostruko više opasno kad je oštećeno.Iako se ovi štetni sastojci oslobađaju pri temeraturama višim od 240 ºC, stručnjaci smatraju da ih je najbolje izbjegavati u potpunosti. Kao najbolji materijali za pripremanje obroka pokazali su se vatrostalno staklo, emajl i nehrđajući čelik, a najnezdraviji su svakako aluminijum i plastika.
naravno da se šalimBosanac sa dna kace wrote:muha_sa wrote:odgojili me hraneci iz aluminijskih sahana i tava![]()
-samo se sad pitam gdje sam trenutnojesam li na poslu il kuci-pojma ti nemam
bog me ubio ako znam koji je danas dan
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
zezas?![]()
još da se to ima kupiti i kod nasgerberica wrote:A sta je danas uopste zdravo?Mislite li da jedemo zdravu hranu,pijemo vodu?Najbolje su one kaubojske tave i tendzere
esokrompir i riza wrote:gdje ste kupili ovu plavu tavu?
nema na cemukrompir i riza wrote:E o tome i pričam, više ne možeš biti pametan , ništa ne valja. Čelik je zakon.
Doduše, supruga ne voli kuhati u tim tavama ,jer se hrana lijepi za njih ali obećao sam da ću ih ja prati ako ih nabavimo![]()
@lie to me , hvala za info
eh sad ja kad sam bio mali bile su men se cini samo ovakve tave, i sjecams e da ako se malo okrnji da je odma moras bacti jer ispod one farbe dole je obicno zeljezeo koje nikako nije zdrav.LieToMe wrote:Imam dvije tefal tave: jedna je za palacinke (i samo za palacinke) i nikad ne struzem nicim po njima izuzev onim djidjama od tefala (nesto kao plastika sta li vec, koje ne grebu tefal) a druga je vok tefalova.
Od skora sam vlasnica delimano keramickih tava koje su se pokazale korisnim (ali funkcionisu na istom principu kao tefal - ne smijes ih strugati i grebati) a jedva smo uspjeli pronaci i onu birvaktile tavu za kajganu (kao na slici i to bas plavu)![]()