PORUKA U CUTURICI

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
Post Reply
zavrzlama
Posts: 9180
Joined: 15/01/2006 18:35
Has thanked: 12 times
Been thanked: 29 times

PORUKA U CUTURICI

#1

Post by zavrzlama » 13/11/2006 13:40

Poruka u Cuturici...Sav zadihan i uzbuden ulazi licni kurir Grofa Kostunice u brlog Grofa iz Laktasa i predaje pouku u cuturici....U poruci , samo jedna recenica "Vrijeme je Mile....izvedi narod"


Uskracen svih daljnjih opstrukcija i razotkrivanja svih podvala i lazi i obecanja MZ-i..Dodik poteze posljednju kartu "narod"...odluka da se putem referenduma narod izjasni dali je za reformu policije je znak da od argumenata i zamlacivanja svijeta vise nema nista i da je doslo vrijeme da se potegne za desavanju naroda....sta je cilj ovog referenduma..


a) Ispipavanje pulsa kod MZ-e i pokusaj da se podijeli evropa u vezi pitanja BIH.

b) Pokusaj Kiparizacije BIH.

c) Kupovanje vremena za Srbiju i dodatni pritisak na MZ-u.

d) Provjera koliko je srpski narod u BIH spreman na jos jednu turu "srbovanja".


Konacno smo dosli do momenta da oni koji rade o glavi narodu i drzavi BIH,kazu ono i sto stvarno misle,a to je da ne zele BIH i nikakav njen napredak i reforme ...davno sam rekao da ce Dodik kad sve opstrukcije i lazi propadnu posegnuti za onim najgorim a to je desavanje naroda...Srpski narod na podrucju bivse SFRJ....izvaran i prevaren od vlastitih vodja,sa izbjeglom inteligencijom,sa 3 miliona radikalskih glasaca u Srbiji,sa R&R kao herojima i satanizovan da ne zivi sa drugim i drugacijim je ponovo plodno tlo da napravi istu gresku ko i 90-tih.

Dodiku pod hitno treba izolovanje manjeg entiteta i prikazivanje srpskog naroda kao pacenika,treba mu da mu Shilling dolazi na noge u Laktase i da cuje glasove pojedinih evropskih zvanicnika kako treba dati srbima drzavu u drzavi,jer nedaj boze mogu i veliki rat izazvat....Zasto se sve ovo sad dogada...Srbija po obicaju sve svoje propuste pokusa da rijesi vani granica Srbije a BIH je jedina preostala drzava u kojoj srbi cine bitniji faktor.S poznajom da ce u januaru Kosovo dobiti nezavisnost,zeli se po svaku cijenu preseliti pozornost MZ na BIH i iskoristiti Dodika(citaj srpski narod u BIH) da zaprijete i poprave pregovaracku poziciju Srbije...

Referendumom za izjasnjavanje, dali su gradani(citaj srbi) u rs-u za policiju BIH i ukidanje MUPRS je samo probni balon da se vidi dali ce MZ-a se pomiriti sa cinjenicom da Dodik moze praviti samostalne referendume na pola teritorije BIH,jer ako to jednom mu MZ-a dozvoli onda svaki put to moze i da uradi...a cilj je referendum za izdvajanje iz BIH...Ako MZ-a odlucno i jedinstveno ne osudi i onemoguci ovo Dodikovo mesetarenje...BIH ce se naci u novim sukobima...rukavica je bacena svima nama i MZ -i u lice pa odlucite sami sta dalje.


User avatar
GandalfSivi
Posts: 9586
Joined: 09/09/2006 00:38
Has thanked: 1 time
Been thanked: 48 times
Contact:

#2

Post by GandalfSivi » 13/11/2006 16:29

Ma osudice da ti ne kazem sta. Ja fakat mislim da kolika god on sirovina bio, Dodik ne radi sve ovo bez odredjenih migova iz te MZ. Ovo sve postaje presmijesno. Opet teorija zavjere, ali nekome jeste u interesu drzati nas nestabilne. Priznajem da sam se nadao da sve njegove izjave sluze kao predizborna retorika, ali sada fakat vise nemam pojma sta lik radi i ko ga gura. On prica sta prica, a svi ostali se ludi prave.

Ja_Ja
Posts: 1711
Joined: 07/03/2006 06:59
Location: tamo daleko...
Has thanked: 20 times
Been thanked: 10 times

#3

Post by Ja_Ja » 13/11/2006 17:11

Nemora da znaci da ga neko gura. Sam je dokazao da je dovoljno lud da izjavi sto god da mu je na srcu bez obzira koliko to diplomatski sirovo zvucalo.

Zasto ne referendumu? Moze ALI da svi glasaju koji su zivjeli na podrucju danasnje RS 1991 godine. A poslije tog referenduma mozemo organizovati jedan gdje ce cijela BiH da se izjasni o ukidanju i federacije i RS. Kratko i jasno samo treba jedan politicar sa "federalne" strane da se prikaze ludjim i od Dodika i da predje u protunapad.

zavrzlama
Posts: 9180
Joined: 15/01/2006 18:35
Has thanked: 12 times
Been thanked: 29 times

#4

Post by zavrzlama » 13/11/2006 18:57

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=28888Neka igre pocnu :)

Grofu iz Laktasa izgleda nicu zubi.....znaci ponovo homogeniziranje naroda...limeni trubaci..gusarske parade i i par autobusa pijanih placenih demonstranata u obilasku puteva revolucije...Dodo li Dodo :)

Post Reply