Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

ganjeta

#101 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...

Post by ganjeta »

vozač wrote:malo je nezgodan trg, kad se popije koja više

btw ... ako neko može postaviti da se ovdje vidi slika, bez korištenja linka, bio bih mu/joj zahvalan 8)

Image
Obuca9

#102 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...

Post by Obuca9 »

Mogu misliti kako je "lijep" osjećaj, kadti se krene ovo vrtiti u mozgu :D :D
vozač

#103 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...

Post by vozač »

hvala hz semir, hvala ganjeta,

evo uspio sam ubaciti ovu sliku sa zgradama, problem je bio u registraciji i onda imam pravo koristiti ovaj direktni link

pardon, hvala i edin h
_071_

#104 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...

Post by _071_ »

Bili smo prije dvije godine, bili smo i sada... taksi od aerodroma do Rossia i nazad najnormanije, izmedju 9 i 11 eura, tačno po cijeni na taksimetru... smještaj u centru grada bez greške, prosjaci jesu dosadni, ali ima ih samo u centru, čim se malo makneš drugo (Ocenarium, Vasco de Gama...) nema nigdje nikoga. Ljudi maksimalno ljubazni, uzmu te za ruku, odvedu, pokazu sta te zanima, ako nista bar znaju engleski, za razliku od Budimpeste gdje smo bili dvije noci i gdje niko ziv ne zna beknuti. Lisabon prelijep, a meni je dovoljno da pijem kafu u novembru u kratkim rukavima. Bezveze kukate, a naši u Barhani 2009. godine zaključali portugalce i nisu im dali da izađu dok im ne poplaćaju sav alkohol što su pili :lol: u zenici se godinama zviždi na svaku moguću himnu osim Turske, šta mi treba da očekujemo na strani?! Cijene isto malo skuplje nego u Sarajevu, ali Bože moj... kakva je dijasporsko-domaća stoka došla u Lisabon, ja se čudim što nisu mlatili sve redom.
vinnie_jones

#105 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...

Post by vinnie_jones »

ganjeta wrote:
vozač wrote:malo je nezgodan trg, kad se popije koja više

btw ... ako neko može postaviti da se ovdje vidi slika, bez korištenja linka, bio bih mu/joj zahvalan 8)

Image
jao divi im psihodeličnog dezena šta je ovo 'vako avangardno :-) :lol:
ja71

#106 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...

Post by ja71 »

DinoZe wrote:... i onda im svira okrestar ili im se pusta muzika da ne bi dosli na glupe misli-))
Citajuci komentare ovdje cini mi se da su
bas uz taj orkestar dosli na "glupe" misli.
kurty

#107 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...

Post by kurty »

DinoZe wrote:Samo da napomenem da je taj okrestar za "goste navijace "u Portugalu standard. Ne trebaju oni nikoga provocirati ( po tome vidis kako mi papanski razmisljamo ) on je tu kako bi zabavili publiku dok cekaju na stadionu da izadzu.
Kada igraju klubovi i kada postoji rizik od nereda, praksa u Portugalu je uvijek da se gostujuci navijaci zadrze na stadionu i onda im svira okrestar ili im se pusta muzika da ne bi dosli na glupe misli-))
moguce...
i jel zabava da se toj publici pokazuje od "sake do lakta"???
star(i)mo

#108 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...

Post by star(i)mo »

Zabava za gostujuce navijace kako bi ostali mirni!? :lol: :thumbup:
Da su nas gadjali bananama (opasniji predmeti se ne mogu unijeti na stadion) neko bi napisao da je to divna nacija koja se nerijetko brine o apetitu/ manjku vitamina kod gostujucih navijaca. :-)
Timotije

#109 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...

Post by Timotije »

I prosli put su pravili raznoraznu buku da nas nadjacaju, pa im bas i nije uspjelo (gledao snimku na Eurosportu), ovaj put su se jos jace potrudili pa sam opet na snimku sve jasno cuo (isto Eurosport). Na nasoj zemaljskoj mrezi je to sigurno utisano, posto smo sigurno preuzimali sliku od Portugala/oliti birvaktiktilski Eurovision sa onom najavom sto ledi, ako jos postoji, ne znam, ali publika na stadionu je bila naostrena ko struja, sto ti je moc medija...Konobar u hotelu pred utakmicu spominje i Zenicu i ovo-ono, vidim da su ih bas momacki naostrili, ko da smo ih bombardovali nekad :D !
Edin H.

#110 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...

Post by Edin H. »

Timotije wrote:I prosli put su pravili raznoraznu buku da nas nadjacaju, pa im bas i nije uspjelo (gledao snimku na Eurosportu), ovaj put su se jos jace potrudili pa sam opet na snimku sve jasno cuo (isto Eurosport). Na nasoj zemaljskoj mrezi je to sigurno utisano, posto smo sigurno preuzimali sliku od Portugala/oliti birvaktiktilski Eurovision sa onom najavom sto ledi, ako jos postoji, ne znam, ali publika na stadionu je bila naostrena ko struja, sto ti je moc medija...Konobar u hotelu pred utakmicu spominje i Zenicu i ovo-ono, vidim da su ih bas momacki naostrili, ko da smo ih bombardovali nekad :D !
Mene zezao granicni policajac na izlazu iz Portugala u onoj kabini dize obadvije ruke, kada je skontao da sam Bosanac :D, kaze kad sam dosao na posao prva je prosla vasa reprezentacija.

A da su se bili prepali, naravno da jesu. Kada sam ulazio u Portugal izadjose iz onih kabina i kaze Portugalac - nemamo sanse, Dzeko ce nam dva zavaliti. A ja nesto kontam, pragmaticno ko' Pape :D da se ne sjecam kada je Dzeko dao dva gola za reprezentaciju :-) u istoj utakmici.
ganjeta

#111 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...

Post by ganjeta »

Kako bolan :roll: :shock: .

Belgiji.
tvrtko 1. kotromanić

#112 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...

Post by tvrtko 1. kotromanić »

evo jedna sa trgom i širim uglom

Image

U sredini Ekipa bus-a, tj "Ekspedicija Portugal" kako je neko nazva :wink:
Edin H.

#113 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...

Post by Edin H. »

ganjeta wrote:Kako bolan :roll: :shock: .

Belgiji.
Jest dobro si, ali u Zenici.

Ne bih se toga sjetio da nisi spomenuo, to je valjda bilo onako rutinski :D
tvrtko 1. kotromanić

#114 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...

Nakon utakmice u koloni u izlasku sa stadiona dok smo svi bili pokisli od rezultata dvije naše navijačice su non stop navijale Cristijano Ronaldo, Cristijano Ronaldo, Cristijano Ronaldo is gay.
Poslije pronađem ovo:

"Bosanskohercegovački tabloid Express donosi zanimljivu priču o boravku portugalske nogometne reprezentacije u Zenici prilikom utakmice dodatnih kvalifikacija za EURO prošloga tjedna.
Naime, dvije djevojke koje trenutno žive u Beču stigle su u Zenicu, svoj rodni grad, kako bi se susrele s Cristianom Ronaldom , ponajboljim svjetskim nogometašem.

Preko svog prijatelja koji radi na recepciji hotela 'Zenica' Melisa Avdić i Senida Ibrić poslale su ceduljicu s porukom u sobu 507 u koju se smjestio nogometaš Real Madrida. Na papiriću je pisalo vrijeme kada se treba pojaviti na prozoru svoje sobe.
- Nismo očekivale da će naš poziv ozbiljno shvatiti, ali smo se potajno nadale - započele su svoju anegdotu Melisa i Senida.

- Prvo smo se mi šokirale kada smo primjetile da je oko ponoći provirio kroz prozor, a onda se on šokirao kada smo nas dvije zajedno sa još naše tri prijateljice digle majice i mahnule mu grudima. Pokazale smo mu pet pari bosanskih grudi, a on se uplašio kao malo dijete. Odmah je navukao zavjese na prozoru svoje sobe. Sigurno je o nama razmišljao cijelu noć i dan poslije - ispričale su djevojke."

Vjerovatno su to ove dvije :mrgreen:
Mora da je Ronaldno pomislio, ajme meni kate, koji baluni :lol:
Edin H.

#115 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...

Post by Edin H. »

tvrtko 1. kotromanić wrote: Mora da je Ronaldno pomislio, ajme meni kate, koji baluni :lol:
Specijalni rat :D :-)
Last edited by Edin H. on 21/11/2011 23:17, edited 1 time in total.
star(i)mo

#116 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...

Post by star(i)mo »

I ovaj Ronaldo mi nije jasan. Zna zabit' kad ne treba... :lol:
vozač

#117 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...

Post by vozač »

Image

koja scena, isto valter brani sarajevo
specijalci ko švabe na kovačima ispred kamiona, a naši navijači ko građani sarajeva,
čeka se samo rade marković da krene prvi :lol:
vozač

#118 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...

Post by vozač »

Image

stadion prije utakmice

Image

stadion poslije utakmice, nikakve razlike, jedino po datumu znaš da je ova fotografija iza ponoći i da je 4 sata "mlađa", istina vidi se i da su podigli mreže

kad se sjetim na šta su nalik koševo i grbavica poslije utakmice, ne možeš proći od papira i smeća, a ovo ko apoteka, meni bilo neugodno žvaku pljunuti na stadionu, zamotaj u papir pa u džep :lol:

lani jedna tekma želje, a jugo bio taj dan, smeće sa raznosilo sa stadiona i letilo jedno 7 dana po grbavici, a naša stoka ne bi potrošila 20 maraka da daju kakvom smetljaru da to pokupi :x i onda dođe neko i kaže za portugalce kakvi su, dajte ba ljudi, smanjite doživljaj, pogledajte nas
coek

#119 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...

Post by coek »

Ponedjeljak naveče (pred utakmicu), Lisabon, 10 min od centra, u jednoj pustoj ulici:
manja grupa naših "navijača" ide ulicom i skandira "*ebemo vam mater seljačku" ?!

Dno dna.

Portugalcima svaka čast i na organizaciji utakmice (i prevenciji mogucih s*anja), a i na pobjedi. zasluzeno. Valja nama jos cekati
vozač

#120 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...

Post by vozač »

coek wrote:Ponedjeljak naveče (pred utakmicu), Lisabon, 10 min od centra, u jednoj pustoj ulici:
manja grupa naših "navijača" ide ulicom i skandira "*ebemo vam mater seljačku" ?!

Dno dna.

Portugalcima svaka čast i na organizaciji utakmice (i prevenciji mogucih s*anja), a i na pobjedi. zasluzeno. Valja nama jos cekati
ma dobro, idiota uvijek ima, ne možemo generalizovati stvari, ali nerviraju me ovi komentari o portugalcima obzirom da ja nisam imao nikavih ružnih iskustava,

murija ko murija, nije baš prijatno gledati ih, naprotiv, čak sam i dijete izmicao ispred njih, on sve nešto skače i navija, kontam izmakni se jebo te patak, u ovoj atmosferi pred utakmicu nek neko prne malo jače sjevnuće pendrek,
ali nisam vidio da su nekoga nalupali bez povoda, zgazili onako čisto iz dosade, itd., jednostavno nemoj tražiti belaja u tuđoj zemlji, isto kao što ti ne bi trebao dozvoliti nerede u svojoj avliji i problem riješen, uostalom ne vjerujem da barem sat prije tekme nisu svi naši bili na stadionu, prema tome, organizatoru sve čestitke, osim toga, da nas nisu zadržali poslije tekme ne bi onako dobro navijali na praznom stadionu 8) , sve ima svoje

šljama ima svuda, pa me tako nervira i ova priča o taksistima, ja sam morao otići sa našeg aerodroma do raskrsnice za dobrinju i hvatati taksi jer znam kakva je bagra na aerodromu, sad smo mi kao fini, naši taksisti su super, a oni su đubrad, mene vraća čovjek sa štanda na ilidži i kaže od hotela holivud do aerodroma 4,5 KM, a pojedini taksisti uzimaju gostima hotela 15 eura, to je valjda finoća ili će neki reći ... pa nek i naši šta zarade

generalno, nerviraju me ovi dvostruki aršini i neka totalno nerealna tumačenja događaja, ne samo kad je utakmica u pitanju, uvijek je kod nas tako, uglavnom bez ove šestice ... sve super, sa šesticom ... uh, boli glava, boli glava, al biće bolje... slijedeća destinacija lihtenštajn, biće nas više nego što imaju stanovnika :lol:
Mezzo-x

#121 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...

Post by Mezzo-x »

:sax:
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 01:46, edited 1 time in total.
tvrtko 1. kotromanić

#122 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...

Crtice iz Portugala.
1. U prodavnici suvenira na kalkulator mlada prodavacica racuna 4 x 1,5 +2,9 = 10,9 eura
2. 5 puta na ulici nudjen heroinom i sl. cak i "FOR FREE", u svakom drugom wc kao slucajno stoji momak koji radi na tome
3. U korteu drug dobio pendrekom po ruci jer je ajme pola metra bio izvan
4. Laser na Begovicu
5. Skoro cijelo poluvrijeme u toku utakmice sa zvučnika iznad naših navijača puštana glasna muzika (nije riječ o spomenutom orkestru)
6. Zviždanje himni
7. dodajte vi...

Toliko o kulturnim Portugalcima, a mi smo divljaci par ekselans jer smo uzvikivali Mesi, Mesi. Uzvikivali ime jednog od najboljih fudbalera, koja grozota, pa to se ne smije.
medoIL

#123 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...

Post by medoIL »

Citam komentare i kontam jesmo li ja bio u Portugalu. Kod mene je bilo sve za 10(ako izuzmemo tekmu :sad: ). Hotel Dom Pedro :shock: odlican ! Piloti u BH Airlinesu odlicni , ugodnije sam se spustio avionom nego u 90% liftova u Sarajevu. Fakultativni izleti sa Centrotransom su takodjer bili odlicni , samo kucajte u google Cabo da Roca :zoka: ... A djevojke seset pet eura 8-)

Portugal :thumbup:
Timotije

#124 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...

Post by Timotije »

vozač wrote:Image

koja scena, isto valter brani sarajevo
specijalci ko švabe na kovačima ispred kamiona, a naši navijači ko građani sarajeva,
čeka se samo rade marković da krene prvi :lol:
Fali i par kamiona sa ceradama... :D !
tvrtko 1. kotromanić

#125 Re: Portugal, navijaci, utisci, uspomene....fotke...

medoIL wrote:Citam komentare i kontam jesmo li ja bio u Portugalu. Kod mene je bilo sve za 10(ako izuzmemo tekmu :sad: ). Hotel Dom Pedro :shock: odlican ! Piloti u BH Airlinesu odlicni , ugodnije sam se spustio avionom nego u 90% liftova u Sarajevu. Fakultativni izleti sa Centrotransom su takodjer bili odlicni , samo kucajte u google Cabo da Roca :zoka: ... A djevojke seset pet eura 8-)

Portugal :thumbup:
Ok :thumbup: , dižem i ja prst gore. Portugal treba posjetiti. Ali daleko od toga da je Portugal kao normalan a mi eto budale kao što se može osjetiti iz nekih postova.
Ne dam na Bosnu :mrgreen:
Locked