Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
akcija007

#251 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by akcija007 »

ja cu karte za tekmu protugal bih kupiti kao i šprosli put preko Saveza i sve ce OK biti. U Francuskoj karte je prodavao stadion Stade de France a ne Fudbalski savez Francuske i zato nije bilo moguce kupiti karte preko naseg Saveza...
kolo naokolo

#252 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by kolo naokolo »

akcija007 wrote:ja cu karte za tekmu protugal bih kupiti kao i šprosli put preko Saveza i sve ce OK biti. U Francuskoj karte je prodavao stadion Stade de France a ne Fudbalski savez Francuske i zato nije bilo moguce kupiti karte preko naseg Saveza...
Pa bas se protiv Francuske mogla kupiti karta preko saveza, tacnije savez dao CTS u da prodaje, a malo tesko je za ocekivati da ce to isti slucaj biti sa Portugalom..
specifikacija

#253 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

kolo naokolo wrote:
akcija007 wrote:ja cu karte za tekmu protugal bih kupiti kao i šprosli put preko Saveza i sve ce OK biti. U Francuskoj karte je prodavao stadion Stade de France a ne Fudbalski savez Francuske i zato nije bilo moguce kupiti karte preko naseg Saveza...
Pa bas se protiv Francuske mogla kupiti karta preko saveza, tacnije savez dao CTS u da prodaje, a malo tesko je za ocekivati da ce to isti slucaj biti sa Portugalom..
@akcija007
Ulaznice za utakmicu protiv Francuske je prodavao Fudbalski savez Francuske, pa zatim Stade de France, FNAC, Carrefour... itd. I nije nikakav problem bio kupiti online ulaznice, ili iste dobiti na kucnu adresu preporucenim pismom. Po tom pitanju su odlicno organizovani.

@kolo naokolo
Koliko se sjecam niko nije kupio kartu na prodajnom salteru CTS. Koje su to samo peripetije bile. Ne sjecam se tacno svih detalja, ali znam da je bilo problematicno.

Stupite u kontakt sa predstavnicima BHF, ili kupite karte preko Fudbalskog saveza Portugala (online kupovina - pustaju u prodaju u ponedeljak, 31.10.). Nejasno mi je zasto komplikujete tako jednostavne stvari?! I da, ona tribina za koju ulaznice preko sajta ne budu dostupne - pripasce nama, i kupite ulaznice do te tribine!

Mogao bi neko iz Sa. da stupi u kontakt sa nasim savezom (ode licno, nista telefonski poziv) koji bi nam trebao dati potvrdu gdje ce nasi navijaci biti smjesteni, i gdje se mogu kupiti ulaznice.

I molim da postavljate samo provjerene informacije,a ne pretpostavke! I drugi ovo citaju, te ocekuju da ce na forumu pronaci tacne odgovore...
kolo naokolo

#254 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by kolo naokolo »

specifikacija wrote:
kolo naokolo wrote:
@akcija007
Ulaznice za utakmicu protiv Francuske je prodavao Fudbalski savez Francuske, pa zatim Stade de France, FNAC, Carrefour... itd. I nije nikakav problem bio kupiti online ulaznice, ili iste dobiti na kucnu adresu preporucenim pismom. Po tom pitanju su odlicno organizovani.

@kolo naokolo
Koliko se sjecam niko nije kupio kartu na prodajnom salteru CTS. Koje su to samo peripetije bile. Ne sjecam se tacno svih detalja, ali znam da je bilo problematicno.

Stupite u kontakt sa predstavnicima BHF, ili kupite karte preko Fudbalskog saveza Portugala (online kupovina - pustaju u prodaju u ponedeljak, 31.10.). Nejasno mi je zasto komplikujete tako jednostavne stvari?! I da, ona tribina za koju ulaznice preko sajta ne budu dostupne - pripasce nama, i kupite ulaznice do te tribine!

Mogao bi neko iz Sa. da stupi u kontakt sa nasim savezom (ode licno, nista telefonski poziv) koji bi nam trebao dati potvrdu gdje ce nasi navijaci biti smjesteni, i gdje se mogu kupiti ulaznice.

I molim da postavljate samo provjerene informacije,a ne pretpostavke! I drugi ovo citaju, te ocekuju da ce na forumu pronaci tacne odgovore...
Jeste bilo peripetija ali znam sto posto da se kupovalo, posto je bio ogranicen broj moralo se rezervisat prije toga telefonom. Ja sam clan BHF tako da nije meni prolem do ulaznice nego pokusavam isto tako pomoci da raja ne nasjeda na neke neprovjerene stvari.Razgovarao sam sa likom u CTS u kao sto rekoh i 99,9 % se nece kod njih moci uzeti karte. A vec sam negdje bio napisao da se kontaktira neko iz BHF jer BHF dobije sigurno karata koliko zeli.Ako se na vrijeme kontaktiraju da mogu planirati odredjeni broj ulaznica onda ne bi trebalo biti problema.Isto tako sam napisao da nije losa ni opcija da se uclane u BHF jer clanarina nije skupa a sve to brzo ide oko toga dok jos uvjek ima vremena da se dobju karte...Bar u toj opciji ce biti kasno nakon sto se puste karte u prodaju...Jer do tad sav posao oko karata BHF zavrsi...
bambina78

#255 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by bambina78 »

pozdrav svima,

zavsen let za Lisabon preko Zagreba i Pariza. Smjestaj u hostelu u centru blizu okupljanja nasih navijaca, ako bude opet na Rossi trgu. Naravno da nas nece biti kao u Parizu, ali koliko god nas bude sigurno da cemo dati maximalnu podrsku nasima. :bih:
kolo naokolo

#256 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by kolo naokolo »

bambina78 wrote:pozdrav svima,

zavsen let za Lisabon preko Zagreba i Pariza. Smjestaj u hostelu u centru blizu okupljanja nasih navijaca, ako bude opet na Rossi trgu. Naravno da nas nece biti kao u Parizu, ali koliko god nas bude sigurno da cemo dati maximalnu podrsku nasima. :bih:
Jeste, opet je na Rossio trgu, ja sam isto tu 200 metara od trga ;)
bambina78

#257 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by bambina78 »

Yes hostel ili Travellers house? :D
kolo naokolo

#258 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by kolo naokolo »

bambina78 wrote:Yes hostel ili Travellers house? :D
http://www.lisbonshortstay.com ima nas klapa, uzeli 4 apartmana
bambina78

#259 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by bambina78 »

Mi smo u Travellers house od 13. do 16. :bih:
kolo naokolo

#260 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by kolo naokolo »

bambina78 wrote:Mi smo u Travellers house od 13. do 16. :bih:
vi ko u vojsci :P imaju ovdje jos dva apartmana gdje smo mi slobodno koliko vidim, po cijeni 98 eura za dvije noci...pa bujrum ako se jos ko nije snasao...to dodje pedesetak eura po osobi a apartman je...i to superior...
bambina78

#261 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by bambina78 »

Kako da Specifikaciju prepoznam u Lisabonu, da bar covjeku pivu platim iz zahvanosti za svu pomoc oko Pariza :D
Edin H.

#262 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Edin H. »

bambina78 wrote:Kako da Specifikaciju prepoznam u Lisabonu, da bar covjeku pivu platim iz zahvanosti za svu pomoc oko Pariza :D
Pa kad dodjes na Trg zovi Specifikacija :D :lol: :lol: :lol:
bambina78

#263 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by bambina78 »

Je li mislis da ne smijem? :thumbup:
Edin H.

#264 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Edin H. »

Ne znam :sad: , moras pitati Beretku da se ne naljuti, on je vodja :oops:
swordmaster

#265 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by swordmaster »

za tekmu sve sredjeno,povratna iz bologne 200 eura,spavanje 3 noci 75 eura,kartu mi sredjuju haveri iz bosne i oni idu zg-bo,a ko trazi soluciju za lisabon provjeri povezanost lisabonskog aerodroma sa ostalim,cijene itd i tako odluci ili provjeri stranice jeftinih kompanija npr easyjet,germanwings itd....Iz milana povratna 110 eura...Za pariz iz verone me kostalo 40 eura i samo jedan momak bio sa mnom i to jos student.Ili su nasi ljudi u italiji supci ili sam ja u pogresnoj zemlji.....???U stvari boli me ..... jedan glas vise u lisabonu za nase momke pa kako god bude bilo u zenici. :bih:
tvrtko 1. kotromanić

#266 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by tvrtko 1. kotromanić »

Image

Nema karata za Zenicu, nema karata za Lisabon još.
Zato sam ja uzeo karte za četvrtfinale u Donetsku, jer idemo tamo garant! Cijena 80€.
:thumbup: :run:
bahonnen

#267 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by bahonnen »

tvrtko 1. kotromanić wrote:Image

Zato sam ja uzeo karte za četvrtfinale u Donetsku, jer idemo tamo garant! Cijena 80€.
Haha... prođemo li (a nadam se da hoćemo) čini mi se da ćeš odmah i za finale uzeti :D
vozač

#268 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by vozač »

kako je fino bilo pred pariz, otvoriš a ono neko napisao "ne mogu čitati prethodnih 50 stranica, možete li mi reći ..."

otvoriš sutradan, a opet neko "ne mogu čitati svih 70 stranica, možete li mi reći ...

ovo sa portugalom, trči, trči, pa se neko javi :(
BHF_Manijak

#269 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by BHF_Manijak »

Pa jebi ga raja se istrosila pravo da ti kazem...Nije lahko u mjesec dana tako dva velika putovanja napravit da ti bude +20.000 ljudi! Prvo jer ljudi ne mogu uzimati bas svaki mjesec na poslu po 4-5 dana slobodno(pa cak ni Bosnjo! :mrgreen: ) a druga je finansijska strana, iako ljudi vani rade, imaju dobra primanja, ipak nemaju toliko dobra da bi u mjesec dana dali x stotina eura za gostovanja...Odmah sam reko da Bog da da nas u Lisabonu bude i 2-3 hiljade...
vozač

#270 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by vozač »

BHF_Manijak wrote:Pa jebi ga raja se istrosila pravo da ti kazem...Nije lahko u mjesec dana tako dva velika putovanja napravit da ti bude +20.000 ljudi! Prvo jer ljudi ne mogu uzimati bas svaki mjesec na poslu po 4-5 dana slobodno(pa cak ni Bosnjo! :mrgreen: ) a druga je finansijska strana, iako ljudi vani rade, imaju dobra primanja, ipak nemaju toliko dobra da bi u mjesec dana dali x stotina eura za gostovanja...Odmah sam reko da Bog da da nas u Lisabonu bude i 2-3 hiljade...
a znam, kod mene je 75% familije išlo u pariz, sad se samo mogu zezati u stilu " e da sam bio sam, sad ne bi bilo problema za portugal", al haj stisni pa ne povedi sve koji su zainteresovani, bilo bi :x :x :x :lol:
coek

#271 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by coek »

Mozda je cudno, ali bih rado GLEDAO utakmicu - dakle, ne interesuju me karte iza gola ili s golubovima, na 830m u vrhu tribine. Cujem da su ovi Portugalci kulturni za razliku od nas Balkanaca , pa nema problema sa "tudjim" navijackim obiljezjima sjesti i medju njih ... specifikacija, fala za link, valjda ce brzo proraditi ...
ExtremeBoy

#272 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by ExtremeBoy »

Hajmo,
šta samo se ušutili,
igra se u Zenici, prednost ili nije, vidjet ćemo.

Ima li ko kakva iskustva sa iznajmljivanjem auta u Lisabonu, i da li se moze iznajmiti auto s kojim se može otiću u španiju, provesti par dana tamo i ponovo se vratiti u Lisabon?
Ima li kakvih ograničenja sa iznajmljivanjem auta i prelaska u drugu državu?

Pozdrav svima,

Pariz će nas pamtiti dugo, dugo.
Timotije

#273 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Timotije »

tvrtko 1. kotromanić wrote:Image

Hajde dobro je da nisam sam :D Ja sam naime danas uzeo godisnji cijelu sedmicu u junu iduce godine, kad bi trebali igrati prve 2 utakmice u grupama :bih: Bolje se na vrijeme osigurati :D Ako nista barem da ljudski odgledam prva dva kruga po grupama.
Niko, ali bas niko, od svih ljudi za koje znam da su bili u Parizu, ne ide u Lissabon :(
Daj boze 2000, mislim da je to nazalost maksimum ovaj put!
Digla_da_kreci

#274 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Digla_da_kreci »

Evo jos za rezervaciju hotela, mozda nekom pomogne.

http://www.hotels.com/search.do?destina ... &r=2&cpr=0

Na ovim stranicama ima takodjer hotela, restorana, sta da radite, gdje da idete..sve sa mapom i reviews od naroda :D :bih:

http://www.virtualtourist.com/travel/Eu ... isbon.html

http://www.lisbon-tourist-guide.com/
specifikacija

#275 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

coek wrote:Mozda je cudno, ali bih rado GLEDAO utakmicu - dakle, ne interesuju me karte iza gola ili s golubovima, na 830m u vrhu tribine. Cujem da su ovi Portugalci kulturni za razliku od nas Balkanaca , pa nema problema sa "tudjim" navijackim obiljezjima sjesti i medju njih ... specifikacija, fala za link, valjda ce brzo proraditi ...
Opet sam danas zvao Fudbalski savez Portugala, i po pitanju organizacije nisu nista bolji od nas. :D
Francuzi su u svakom pogledu tri svjetlosne godine ispred njih.
Dakle, jos uvijek nisu pustene u prodaju "Online" ulaznice. Razgovarao sam od portira do svakojakih sekretara, i dovikivali su se. :D Ocito je da ne znaju nista, ali ce, navodno, sredinom ili koncem ove sedmice krenuti s net prodajom - mada im je nista ne vjerujem. Mozda ih je strah da ce nas doci 20 000 kao u Parizu, pa ne zele da odmah krenu s net prodajom. A mozda su samo neorganizovani...

VIP karte se vec odavno mogu kupiti,i najjeftinija kosta 120 eura- sudeci po linku koji je vec neko postavio ovdje (ne znam da li se minimalno 4 osobe moraju prijaviti za te karte- treba provjeriti). Mada mi to za sada ne pada na pamet, ali ukoliko ubrzo ne nabavim normalnu ulaznicu, mozda se ipak odlucim na te sminkerske VIP. Ja vec imam smjestaj, kupljenu avio kartu i bilo bi krajnje glupo da dodjem u Lisabon bez ulaznice za utakmicu!!!!! Pa, ako ima jos tri zainteresovane osobe ili vise? - Ozbiljan sam! Danas sam razgovarao sa tom zenom za VIP ulaznice. Nisam trazio nikakve detalja za iste, vec sam je zamolio da provjeri ove normalne ulaznice, i bila je vrlo ljubazna!

Danas su pustene u prodaju karte na salteru stadiona Da Luz ( oni ne prodaju online), i bilo bi dobro da neko ko zivi u Lisabonu ode na prodajni salter i zainteresovanima kupi kartu! Gledao sam cijene koje su bile vs Islanda, i najskuplja karta je kostala 20 eura, a najjeftinija 5. Mislim da ce cijene biti slicne i za ovu predstojecu utakmicu, ili pak malcice skuplje. Ali, u odnosu na cijene za Stade de France, to je zaista jeftino!

Dakle, ko zivi u Lisabonu i ima zelju da izadje u susret te zainteresovanim kupi kartu, zamolio bih da se javi na PP ili ovdje! Novac svakako mogu da posaljem direktno na racun- to nije problem.
Locked