Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ReD aka Socijalista

#101 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by ReD aka Socijalista »

ReD aka Socijalista wrote:Svasta ces procitati :D
Portugal i BiH revanš baraža igraju na Estádiu da Luz
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... #komentari
Palco escolhido

Segunda-Feira, 17 Outubro 2011

A segunda mão do “play-off” de acesso à fase final do EURO 2012, que se disputa entre Portugal e a Bósnia-Herzegóvina, terá lugar às 21h00 do dia 15 de Novembro, no Estádio da Luz, em Lisboa.

Com capacidade para cerca de 65.000 espectadores, a “Luz” volta a ser o palco de um “play-off” de uma grande competição internacional, depois de há dois anos a Selecção Nacional ali ter vencido este mesmo adversário por 1-0, rumo ao Mundial da África do Sul.
azrica87

#102 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by azrica87 »

ReD aka Socijalista wrote:Svasta ces procitati :D
Portugal i BiH revanš baraža igraju na Estádiu da Luz
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... #komentari
Kontaju cigani da ce im ovaj stadion donijeti vise srece protiv zmajeva :D
Edin H.

#103 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Edin H. »

specifikacija wrote:
azrica87 wrote:@ vozac: hoces ti da ides sa "handara mandara busem" :mrgreen:

sjedes u "zrakoplov" ko hadzija i uzivas :thumbup:

ps: ove cjene se mjenjaju kao vrijeme -> jucer je bila ova ista ponuda za 230 € :|
Kod mene je prva ponuda bila 139€,a sada je vec 170€!
Ko misli ici nema kalkulisanja sa kupovinom avionskih karata - ja sam svoju kupio jos u petak. Ostalo, hotel, ulaznice za utakmicu itd. se da srediti poslije.

Znao sam da ce azrica ispaliti, ne daj joj cupo, previse flertovala u Parizu :skoljka:
Mislim da ce i specifikacija izraditi, jer on uglavnom preferira utakmice nase reprezentacije u Francuskoj :oops:

Uglavnom kao sto neko vec napisa ne ocekujem velik broj nasih navijaca u Lisabonu, radni je dan ponovo, turisti/satro navijaci su se vec ispucali u Parizu, vec su pocele defitisticke price a sta ako zijanimo u Zenici sa velikim rezultatom, mnogi su vec bile u Lisabonu na prosloj utakmici baraza, ma samo raja izvlaci neke besmislene razloge.
Al' to i jeste bolje, sjecam se Valensije, nas 30 protiv cijelog stadiona :D , jos nas decko zavali Spanca punim kada je htio skinuti/oteti trans :D

A da ne ispadne da sam zlopamtilo (pravo me frajer peglao prije Pariza) da ponudim specifikaciji i koristan turisticki :D savjet - ako krenes, sto ne vjerujem :D , cuvaj mobitel/kameru (koju svakako ne mozes unijeti na stadion :D ) od rumunskih firauna (samo poklope mobitel ceduljom i onda ga pokupe zajedno sa istom). Prosjaka vise nego na Ferhadiji i Carsiji. Istina vizljasti su firauni, u sekundi su ih raja naucila da sviraju neku nasu pjesmu od Halida Beslica :roll:
Takodje jako je puno azilanata iz africkih zemalja. Jako su simpaticni, kao prodaju neke plasticne suncane naocale i slicno, jer im vlada ne daje nikakvu pomoc, pa pokusavaju nekako da prezive. Gudre takodje na sve strane. Murija gruba i nekulturna, baklje na trgu vole :D (satro), al' ne vole kada preskaces onu ogrqadicu prilikom ulaska u podzemnu.

Jeftini taksi/hrana/cuga/cigarete/hotel :dance:, a i pripadnice najstarije profesije na svijetu :skoljka:
mostarurscu

#104 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by mostarurscu »

pozdrav ljudima !

evo da se i ja javim nakon povratka , sve je bilo super ..prezadovoljan sam Parizom kao gradom, našom igrom , a posebno uživanje je bilo disati Bosnu punim plucima toliko daleko od njenog geografskog polozaja , predivne dane sam proveo tamo koji će mi sigurno kao i svima koji su tamo bili trajno ostati urezani u sjećanju ...

Specifikaciji se zahvaljujem na svim informacijama koje je tu napisao i koje su nam bile mnogo korisne za vrijeme našeg boravka u Parizu..
nažalost pred Luvr nismo došli jer nije bilo volje ostalih koji su bili sa mnom tako da smo se direktno oko 12h uputili na Porte de Pantin gdje smo bili cijeli dan i odatle korteom prošetali do stadiona...

u Lisabon ne vjerujem da ću ići jer teško mogu uskladiti poslovne obaveze ali pokušat ću ako ikako budem mogao jer imam veliku želju ..

pratit ću vas ovdje sta pisete i pomalo se uključivati , nadam se da mi neće zamjeriti oni koji 100% idu tamo ...
zlajapravaraja

#105 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by zlajapravaraja »

Onima koji su spremni da idu preporucujem da odmah kupe avionske karte za Lisabon, jer ce par dana prije utakmice ili biti rasprodate, ili ce kostati preko 500€.

A za ulaznice ne bi trebalo biti problema. Sada kad znamo da se igra na Luzu, znamo i da bi Savez trebao dobiti min. 3.000 ulaznica za gostujuci sektor, a to mozda bude i dovoljno za sve nase navijace, s obzirom da smo vec igrali tamo i da su mnogi vec bili; da su se mnogi istrosili u Parizu; da se igra u utorak; i da neki misle da su nam sanse male.

Ali s obzirom da prvu igramo kod kuce, i da je aktivan rezultat skoro pa siguran (tj. pobjeda, nerijeseno, max. poraz od 1 gola razlike -> pu, pu, pu ovo zadnje :mrgreen: ), garantujem da ce mnogi k'o mahniti u zadnju sekundu poceti traziti letove, ulaznice i hotele - a tada ce sve biti papreno skupo :wink:

Stoga, imajte malo vjere u ZMAJEVE i rezervisite odmah :bih:

Zamislite, poderemo ih 4:1 kod kuce... :mrgreen:
azrica87

#106 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by azrica87 »

@ edin h.
Jarane nisu problem nit karte, nit avion, nit pare, nit kakav cupo.. Nego posao nedozvoljava :sad:
Mozes zamisliti da ima poslovnih ljudi koji nemogu dobiti svakog mjeseca po sedmicu slobodno :roll:

Speci ide sto posto :D to znam iz pouzdanih izvora :bih:
Edin H.

#107 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Edin H. »

azrica87 wrote:@ edin h.
Jarane nisu problem nit karte, nit avion, nit pare, nit kakav cupo.. Nego posao nedozvoljava :sad:
Mozes zamisliti da ima poslovnih ljudi koji nemogu dobiti svakog mjeseca po sedmicu slobodno :roll:

O tome si trebala razmisljati kada si potpisivala ugovor pa nisi stavila klauzulu - osim kada igra reprezentacija BiH :dance:

Sad sam tek siguran da ne ide, cim ti ne ides :D
skenderija04

#108 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by skenderija04 »

specifikacija wrote:
skenderija04 wrote:UTAKMICA SE IGRA 15.11. U 22 SATA NA STADIONU " A LUZ" U LISABONU

ZVANICNA POTVRDA
http://www.fpf.pt/portal/page/portal/PO ... d=11808510

PS.
Izvinjavam se zbog velikih slova, ali vijest mi se ucinila vaznom.
Hvala na info :)

Utakmica se igra u 21h, a ne u 22h! Ispravi, molim te, to u tekstu ( pa cu i ja ovo obrisati)!
Specifikacija jarane, u 21 po njihovom vremenu. Kod nas 22:00
Edin H.

#109 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Edin H. »

skenderija04 wrote:
specifikacija wrote:
skenderija04 wrote:UTAKMICA SE IGRA 15.11. U 22 SATA NA STADIONU " A LUZ" U LISABONU

ZVANICNA POTVRDA

PS.

Utakmica se igra u 21h, a ne u 22h! Ispravi, molim te, to u tekstu ( pa cu i ja ovo obrisati)!
Otice raja na spavanje, pa nece moci gledati utakmicu :shock:

Jos ako budu produzeci :skoljka: :mrgreen:
azrica87

#110 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by azrica87 »

Edin H. wrote:
azrica87 wrote:@ edin h.

O tome si trebala razmisljati kada si potpisivala ugovor pa nisi stavila klauzulu - osim kada igra reprezentacija BiH :dance:

Sad sam tek siguran da ne ide, cim ti ne ides :D
zapamtit' cu tu klauzulu kad budem trazila drugi posao :mrgreen:
specifikacija

#111 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

skenderija04 wrote:
specifikacija wrote:

ZVANICNA POTVRDA

PS.

U redu, hvala ti :) Gledao sam na nasim sajtovima, i pise 21h! Dakle, u 22h po nasem :)
specifikacija

#112 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

@Edine H.

Ko ti kaze da ne idem na utakmicu? :D Kakve su to insinuacije. :D
Osim toga, u Parizu nisam vidio turiste na stadionu, vec preko 20 000 vatrenih navijaca. :)
I da, prije utakmice imam namjeru da obidjem sve sto je interesantno u Lisabonu, ponijecu i fotoaparat i sve cu ovjekovjeciti. :) I, sta je tu problem?
Last edited by specifikacija on 17/10/2011 20:21, edited 2 times in total.
specifikacija

#113 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

@mostarurscu

Bitno je da smo bili homogeni na stadionu, i da smo ostavili glasove tokom tih 90 minuta igre! :thumbup:
Ono je bilo nesto sto se ne zaboravlja. :bih:
Steta sto nismo pokrenuli temu o impresijama o utakmici/navijanju, gdje bi svako od nas oblikovao sve te natalozene emocije u slova i na taj nacin ostavio jedan vrlo interesantan zapis. Ali, ni sada nije kasno!
Edin H.

#114 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Edin H. »

specifikacija wrote:@Edine H.

Osim toga, u Parizu nisam vidio turiste na stadionu, vec preko 20 000 vatrenih navijaca. :)
I da, prije utakmice imam namjeru da obidjem sve sto je interesantno u Lisabonu, ponijecu i fotoaparat i sve cu ovjekovjeciti. :) I, sta je tu problem?
:-)

Kazem ti da Portugalci nisu dozvoljavali da se unose fotoaparati i kamere na stadion, bez ikakvoga razumnog obrazlozenja.
Ne ocekuj onako prijateljski tretman policije i obezbjedjenja kao u Francuskoj.
specifikacija

#115 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

Edin H. wrote:

:-)

Kazem ti da Portugalci nisu dozvoljavali da se unose fotoaparati i kamere na stadion, bez ikakvoga razumnog obrazlozenja.
Ne ocekuj onako prijateljski tretman policije i obezbjedjenja kao u Francuskoj.
Nisam ni nosio fotoaparat na stadion u Parizu, niti planiram da ga nosim u Lisabon (stadion)! A i mobitel ostaje u sobi, svakako sam u roaming-u :D - ne odgovaram na pozive, niti pozivam. :D Hvala na obavjestenju, i vidimo se,aBd, u Portugalu. :-D
Edin H.

#116 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Edin H. »

Nisu mobitele dirali, ali su sve drugo uzimali, meni uzese one tablete sto se cuclaju za grlo :shock:
akcija007

#117 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by akcija007 »

Meni su oduzeli hemijsku olovku i cokooladicu iz aviona.
Koshpa

#118 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Koshpa »

dobro se pazite njihove murije jebena je samo tako, ne pitaju nego ko titini odma udaraju,a u stadion ne mozes unijet nista cime bi mogao nekoga ozlijediti ili pogoditi necim, a sto se tice fotoaparata ja sam ga sasvim normalno unjeo kao i mini kameru
Tvrdokorna mrlja

#119 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Tvrdokorna mrlja »

hocetel prestat stavljat ovdje ove najbolje avio varijante,dok ja ne uzmem kartu :x

cijene skacu,a sabani citaju :x
Edin H.

#120 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Edin H. »

Koshpa wrote:dobro se pazite njihove murije jebena je samo tako, ne pitaju nego ko titini odma udaraju,a u stadion ne mozes unijet nista cime bi mogao nekoga ozlijediti ili pogoditi necim, a sto se tice fotoaparata ja sam ga sasvim normalno unjeo kao i mini kameru
Da cuo sam i to da su pojedinci prosli sa fotoapatima, valjda je ovisilo koji te od onih mamlaza iz obezbjedjenja pregleda na ulazu.
star(i)mo

#121 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by star(i)mo »

Tvrdokorna mrlja wrote:hocetel prestat stavljat ovdje ove najbolje avio varijante,dok ja ne uzmem kartu :x

cijene skacu,a sabani citaju :x
:shock: :lol:
Saban si cim je jos nisi kupio. :wink: :D
specifikacija

#123 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

Mnogi su rekli da ne bi isli busom, ali za one koji se jos razmisljaju postoji i ova ponuda i mislim da nije toliko ni losa..posebno za one malo mladje :D

http://www.solazur.ba/sport/portugal-bih.php
Hodidid

#124 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Hodidid »

Citao sam u Parisiennu da smo im zajebali valove na tribinama :D . Da nismo bili kooperativni ali da smo se fino druzili s njima na tribinama samo da smo bili plaho glasni.
Timotije

#125 Re: Portugal - BiH (15. Novembar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Timotije »

Jebali ih valovi i ko ih izmisli :D . To ljudi rade kad je utakmica negledljiva, onako da prekrate vrijeme, za sve su krivi Meksikanci i 1986, tad je ta glupost i pocela. Francuzima zelim sve najgore, dabogda ih zapali Spanci ili svapska gospoda, pa da i im oderu guzove. Moji dojmovi o Parizu, su koliko sam uspio upratiti dijametralno suprotni od vecine, neljubazni, arogantni, pet ljudi prodje pored tebe i odjebe me u startu unatoc najljubaznijem osmijehu koji izvadim iz sebe...Arogantni do bola, bez nekog valjanog razloga, ali eto moze im se...Mene sigurno vise nece vidjeti!
A i onaj im dalekovod, iako ne vidjeh nigdje veceg, uopste ne radi :D .
Organizacija utakmice na stadionu i oko njega je za 10, murija :thumbup: .
Malo jos jed iz mene radi, da se primijetiti :wink:
E to je u Lissabonu sve malo zajebanije, treba se malo pripaziti, iako sam ja uspio unijeti manji fotoaparat, nagledao sam se kamera i pratece tehnike na ulazu sto je nasa raja morala ostavljati. Drzati se centra, tu je sigurno, ne zalaziti previse po onim okolnim mahalama. Avionsku kartu je vec trebao kupiti onaj koji planira ici, ja zbog privatno/poslovnih stvari ovaj put moram preskociti (iako me vuce pravo, iz dana u dan imam sve ljepsu suhvu oko ovog gostovanja....). Jos jedno, sve je prilicno jeftino, moze se fino izgotiviti, jedino je skupo dobaciti do Lissabona.
Ne sjecam se cijene karte preko saveza, znam da sam kasnije narucio i preko njihovog saveza za 10 Eura, trebala se podici negdje u gradu, u nekoj poslovnici ili na stadionu.....kako sam dobio karte u hotelu gdje su bili nasi (Marriot), nisam po te niti isao...
Locked