PORTOFOLIO MENADZER
Moderator: anex
-
rodica
#1 PORTOFOLIO MENADZER
da li biste ikada preuzeli odgovornost portofolio menadzera,posto je takav posao veoma zahtjevan i kako sam informisana kod nas postoji mali broj ovakvih menadzera.nek me neko ispravi ako grijesim?
-
Vincent_Chase
#2 Re: PORTOFOLIO MENADZER
Sorry ali, ja nisam bas upoznat cime se bavi taj manadzer - mada znam sta je portofolio -......????
A svarko dobro (zanimljivo) i dobro placeno radno mjesto, nosi sa sobom veliki izazov tj odgovornost.....
A svarko dobro (zanimljivo) i dobro placeno radno mjesto, nosi sa sobom veliki izazov tj odgovornost.....
-
lamija_SA
#3 Re: PORTOFOLIO MENADZER
misliš portofolio menadžer u nekoj finansijskoj instituciji?rodica wrote:da li biste ikada preuzeli odgovornost portofolio menadzera,posto je takav posao veoma zahtjevan i kako sam informisana kod nas postoji mali broj ovakvih menadzera.nek me neko ispravi ako grijesim?
- karanana
#4 Re: PORTOFOLIO MENADZER
jeli portfolio menadzer u banci?
-
rodica
#5 Re: PORTOFOLIO MENADZER
Mislim opcenito na njegovu ulogu,trenutno je u jednoj od banka najvise zastupljen.A mislim isto da je i u ostalim vecim finansijskim institucijam jako zastuplje,jer ipak po mom misljenju portofoli menadzer je menadzer svih menadzera.
Njegov posao podrazumjeva maksimalnu koncentraciju,posjedovanje sposbnosti inovacije,i mislim da je tu jos vaznao iskustvo i kreativnost,naravno pored posjedovanja znanja.Ovaj posao je super sto se tice novcanih prihoda,ali je i jako odgovoran
Njegov posao podrazumjeva maksimalnu koncentraciju,posjedovanje sposbnosti inovacije,i mislim da je tu jos vaznao iskustvo i kreativnost,naravno pored posjedovanja znanja.Ovaj posao je super sto se tice novcanih prihoda,ali je i jako odgovoran
- karanana
#6 Re: PORTOFOLIO MENADZER
rodica wrote:Mislim opcenito na njegovu ulogu,trenutno je u jednoj od banka najvise zastupljen.A mislim isto da je i u ostalim vecim finansijskim institucijam jako zastuplje,jer ipak po mom misljenju portofoli menadzer je menadzer svih menadzera.
Grijesis. Portfolio menadzer nije nikakav menadzer svih menadzera. Dapache tu poziciju bih klasifikovao u nizi do srednji menadzment. Nekako ne razumijem tvoj komentar ni prvo pitanje a onda sada dajes neku definiciju portfolio menadzera i dizes ga u nebo sa nekim izjavama koje se ne mogu poistovetiti sa ovom pozicijom. ti si zamjenila ovu poziciju sa nekom drugom. a sto si nas pitala? jesi to dobila ovu poziciju pa ti nalagali svasta dobro o njoj?
-
rodica
#7 Re: PORTOFOLIO MENADZER
Tako sam citala u knjizi,a i na faksu ponesto ucim o tome.A to sto sam rekla da je menadzer svih menadzera,to je po mom misljenju,ja tako mislim,nije da znam sigurno da je to tako.A drago mi je kada me netko ispravi,jer komentar vrijedi vise nego kompliment.I Svakako bih voljela znati vise o ovakvom menadzeru.karanana wrote:rodica wrote:Mislim opcenito na njegovu ulogu,trenutno je u jednoj od banka najvise zastupljen.A mislim isto da je i u ostalim vecim finansijskim institucijam jako zastuplje,jer ipak po mom misljenju portofoli menadzer je menadzer svih menadzera.
Grijesis. Portfolio menadzer nije nikakav menadzer svih menadzera. Dapache tu poziciju bih klasifikovao u nizi do srednji menadzment. Nekako ne razumijem tvoj komentar ni prvo pitanje a onda sada dajes neku definiciju portfolio menadzera i dizes ga u nebo sa nekim izjavama koje se ne mogu poistovetiti sa ovom pozicijom. ti si zamjenila ovu poziciju sa nekom drugom. a sto si nas pitala?
- karanana
#8 Re: PORTOFOLIO MENADZER
u bankama portfolio menadzer ti je u biti osoba iznad kreditnih sluzbenika i kreditnog menadzera. u bankama ti iznad njega ima barem jos 3-4 menadzera.
-
rodica
#9 Re: PORTOFOLIO MENADZER
ok.hvala tikaranana wrote:u bankama portfolio menadzer ti je u biti osoba iznad kreditnih sluzbenika i kreditnog menadzera. u bankama ti iznad njega ima barem jos 3-4 menadzera.
-
lamija_SA
#10 Re: PORTOFOLIO MENADZER
Da je portofolio menadžer, menadžer svih menadžera nije baš tačno! Jedini koji odgovara tom opisu je direktor!rodica wrote:ok.hvala tikaranana wrote:u bankama portfolio menadzer ti je u biti osoba iznad kreditnih sluzbenika i kreditnog menadzera. u bankama ti iznad njega ima barem jos 3-4 menadzera.
Ipak postoji razlika između portofolio menadžera na nivou poslovnice i grupacije! Ono što ti čitaš u knjigama vjerovatno daje opis p menadžera na nivou grupacije, pa ti se to možda čini interesantnim.
-
rodica
#11 Re: PORTOFOLIO MENADZER
Ok.hvala,ali vec sam dobila odgovor koji mi je bio puno interesantniji ,ali hvala sto si se potrudila objasnitilamija_SA wrote:Da je portofolio menadžer, menadžer svih menadžera nije baš tačno! Jedini koji odgovara tom opisu je direktor!rodica wrote:ok.hvala tikaranana wrote:u bankama portfolio menadzer ti je u biti osoba iznad kreditnih sluzbenika i kreditnog menadzera. u bankama ti iznad njega ima barem jos 3-4 menadzera.![]()
Ipak postoji razlika između portofolio menadžera na nivou poslovnice i grupacije! Ono što ti čitaš u knjigama vjerovatno daje opis p menadžera na nivou grupacije, pa ti se to možda čini interesantnim.
- coek
- pitt
#13 Re: PORTOFOLIO MENADZER
cuj nema .......rodica wrote:da li biste ikada preuzeli odgovornost portofolio menadzera,posto je takav posao veoma zahtjevan i kako sam informisana kod nas postoji mali broj ovakvih menadzera.nek me neko ispravi ako grijesim?
- karanana
#14 Re: PORTOFOLIO MENADZER
jao evo pitticha. welcome back. znam nije tema ali tek te vidjeh.
- pitt
#15 Re: PORTOFOLIO MENADZER
malo...... da me ne zaboravite nakon izbora

- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#16 Re: PORTOFOLIO MENADZER
Osnovni zadatak portfolio menadzera je izbalansirati i drzati likvidnom aktivu uz ostvarivanje profita. Hipoteticki primjer, firma ulaze 200 000 u dionice, i sada zadatak menadzera je kako rasporediti to ulaganje. Jedan dio u jednu vrstu dionice, drugi dio i skroz drugu granu, treci dio mozda u inostranstvo....... Najbintije je pravilno rasporediti da je rizik minimalan, a da je moguce ostvariti profit.
-
Hanipha
#17 Re: PORTOFOLIO MENADZER
heheh
nije portofolio nego portfolio
:D:D:D heheheheh
nije portofolio nego portfolio
- piupiu
#18 Re: PORTOFOLIO MENADZER
Osim ovog Portfolio Manager-a, postoji i Portfolio Manager u medjunarodnim organizacijama tipa UN-a. Oni se bave menadzmentom kompletnog budzeta i uposlenih na programima koji spadaju u taj portfolio (oliti portfelj,Admir_1984 wrote:Osnovni zadatak portfolio menadzera je izbalansirati i drzati likvidnom aktivu uz ostvarivanje profita. Hipoteticki primjer, firma ulaze 200 000 u dionice, i sada zadatak menadzera je kako rasporediti to ulaganje. Jedan dio u jednu vrstu dionice, drugi dio i skroz drugu granu, treci dio mozda u inostranstvo....... Najbintije je pravilno rasporediti da je rizik minimalan, a da je moguce ostvariti profit.
Ako imas smisla za organizaciju, brojke i strpljenja za konstantnu birokratsku bitku, ako znas lijepo pricati i diplomatski rjesavati probleme i imas strpljenja, to nije los posao, mada te od njega moze zgaravica spopasti.