Porsche Boxster ili BMW Z4

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
htcxone

#1 Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by htcxone »

Interesuju me prednosti i mane ova da automobila... cijena održavanja, potrošnja (sumnjam da neko ima Boxstera) al me interesuje ako neko zna da malo napise o njima
Čuo sam da je Boxster jako skup za odrzavanje... takoda vise razmisljam o Z4 ....
sema911s

#2 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by sema911s »

porsche svi zahtjevi na motoru su malo otezani zbog polozaja istog, cesto mora van sasije, dijelovi zavisi za koji model nisu puno skupi,. imas ih u ponudi repariranih jeftiniji nekih 40% i vise od novih

z4 jbg dijeli dosta sa seria 3,5 pa je malo za dijelove lakse ali opet oba auta su za servisa skupi,.,
htcxone

#3 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by htcxone »

sema911s wrote:porsche svi zahtjevi na motoru su malo otezani zbog polozaja istog, cesto mora van sasije, dijelovi zavisi za koji model nisu puno skupi,. imas ih u ponudi repariranih jeftiniji nekih 40% i vise od novih

z4 jbg dijeli dosta sa seria 3,5 pa je malo za dijelove lakse ali opet oba auta su za servisa skupi,.,
ma ja, tako sma i mislio...
volim dvosjede... imao sam par "pikova" ali mi nisu se svidjeli... ova dva su moćna bas ali ocito da je to previse troska mjesecno... razmisljao sam i o alfi spajder al mi se nije svidjela
sema911s

#4 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by sema911s »

imas toga po njemackoj jeftino 6000€,.,mozda koji jeftiniji model,.,

jbga hoces sminku moras je sminkerski i platit,.,

pogledaj i mazde mx5, imas fiat barketa, alfe su jeftinije ali onda dolazi pitanje sto toliko ,.,

ovdje ako nadjes nesto zaobidji,., sve je ishebano,.,
htcxone

#5 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by htcxone »

sema911s wrote:imas toga po njemackoj jeftino 6000€,.,mozda koji jeftiniji model,.,

jbga hoces sminku moras je sminkerski i platit,.,

pogledaj i mazde mx5, imas fiat barketa, alfe su jeftinije ali onda dolazi pitanje sto toliko ,.,

ovdje ako nadjes nesto zaobidji,., sve je ishebano,.,
ma i mislio sam iz Švabije uzeti :D
ne znam... pravo sam neodlucan...

Posche ovaj mi se svidja zbog zvuka motora, zbog svega sto on nosi sam po sebi.... i nebi mi bilo zao malo zavrnuti "česmu" :D ali... ako je to previse para onda nebih... normalno imao bih auto za "Posla" koje ne trosi a ovo bi bilo onako za "Šminku" i uzivanje...

BMW mi se svidio zbog prednjeg dijela koji je strasan... ! ! !
sema911s

#6 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by sema911s »

hahah da nadjes dobar boxer a jeftin sa 3,2 motorom tesko vecinom ces naci 2,7 ili 2,5 a oni ne zavijaju toliko 205 i 230konja,. kazu da su spori pravo :D ako mozes odvojit desetak hiljada i jos ako imas koga u njemackoj da se malo potrudi mozda naleti nesto sa vecom zapreminom ,.,

a bmw dosta i 2,5

vc zamisljam krovic spusten, neke sise, muzika, cale, i laganoo,.,.,.
htcxone

#7 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by htcxone »

sema911s wrote:hahah da nadjes dobar boxer a jeftin sa 3,2 motorom tesko vecinom ces naci 2,7 ili 2,5 a oni ne zavijaju toliko 205 i 230konja,. kazu da su spori pravo :D ako mozes odvojit desetak hiljada i jos ako imas koga u njemackoj da se malo potrudi mozda naleti nesto sa vecom zapreminom ,.,

a bmw dosta i 2,5

:D ma nema dalje...
vidjet cu jos moram dobro razmisliti... al zvuk Boxstera mme oduševio ... znači nema dalje....
sad koji je motor nisam pratio...
vidio sam jednog u sarajevu :D sivi
jefferson

#8 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by jefferson »

htcxone wrote:
sema911s wrote:hahah da nadjes dobar boxer a jeftin sa 3,2 motorom tesko vecinom ces naci 2,7 ili 2,5 a oni ne zavijaju toliko 205 i 230konja,. kazu da su spori pravo :D ako mozes odvojit desetak hiljada i jos ako imas koga u njemackoj da se malo potrudi mozda naleti nesto sa vecom zapreminom ,.,

a bmw dosta i 2,5

:D ma nema dalje...
vidjet cu jos moram dobro razmisliti... al zvuk Boxstera mme oduševio ... znači nema dalje....
sad koji je motor nisam pratio...
vidio sam jednog u sarajevu :D sivi
Svi oni imaju relativno slican zvuk jer su Boxer motori u pitanju.
BMW ce opet imati sebi svojstven svilenkast zvuk zbog rednog sestaka.
Od tih auta najbolje ulozeno-dobiveno je Mazda MX-5.
_mufljuz_

#9 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by _mufljuz_ »

meni je Z3 svjetlosnu godinu ljepsi od z4
htcxone

#10 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by htcxone »

_mufljuz_ wrote:meni je Z3 svjetlosnu godinu ljepsi od z4
imamo isto misljenje :thumbup: samo nekako mi puno godina to :D za BMW
a ova mazda mx-5 mi nije nesto da je bas izgledmo "divlja" kao ova dva... spider alfin je puno "zajebaniji" :D al je jeftina zato pravo!
jefferson

#11 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by jefferson »

htcxone wrote:
_mufljuz_ wrote:meni je Z3 svjetlosnu godinu ljepsi od z4
imamo isto misljenje :thumbup: samo nekako mi puno godina to :D za BMW
a ova mazda mx-5 mi nije nesto da je bas izgledmo "divlja" kao ova dva... spider alfin je puno "zajebaniji" :D al je jeftina zato pravo!
Mazda izgledom nije divlja, ali na cesti je okretnija od BMW Z4.
Ti ako kupujes auto zbog izgleda kupi najjeftiniji Boxter ili Z4.
Steph

#12 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by Steph »

Čuvaj pare za 911. :wink:
htcxone

#13 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by htcxone »

Steph wrote:Čuvaj pare za 911. :wink:
to je vec investicija jarane :)
oni su žiža, bar koliko sam vidio 99 godina je preko 10 000 eura ...
jedino priblizan boxsteru je cayman i on je zvijer :D

a sto se tice mazde... ok vjerujem da je na cesti sve to ali ni unutrasnjost ni vanjski dio mi ne odaju tu "snagu" ... mozda ja drugacije vidim evo sad bas odoh pregledati stagod u vezi nje :D
Kal El

#14 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by Kal El »

Ja bih uzeo Z4 :mrgreen:
klaki

#15 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by klaki »

Uzmi Z4 da ne pogines :D

RMR layout a bitch
htcxone

#16 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by htcxone »

sad sam gledao mazdu... super je ... zvuk i sve al nije to to... ne privlaci me , ne znam zasto :D

inace, auto koje bih uzeo 100% da je cabrio je scirocco :izet: a na kraju ce tako i biti...

Z4 bi uzeo na kraju samo jer je BMW kojeg izuzetno cijenim!
ali je problem sa njima sto zna da te glava zaboli ako ga je neko ishandrio prije tebe :D
_mufljuz_

#17 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by _mufljuz_ »

htcxone wrote:sad sam gledao mazdu... super je ... zvuk i sve al nije to to... ne privlaci me , ne znam zasto :D

inace, auto koje bih uzeo 100% da je cabrio je scirocco :izet: a na kraju ce tako i biti...

Z4 bi uzeo na kraju samo jer je BMW kojeg izuzetno cijenim!
ali je problem sa njima sto zna da te glava zaboli ako ga je neko ishandrio prije tebe :D

setas malo ukusima - siroko je bezveze i ljepsi od njega je VW EOS za koji mogu reci odgovorno da je prelijepo dizajniran VW al cisto sumnjam da ga je VW dizajnirao....

ja ozbiljno razmisljam o CC BMWu 3 335 u bilo kojoj opciji dizel il benzinac.... volim imati 2 auta u 1.... a preporucio bih i tei BMW CC 3 - neces oskudijevat u sisnjacima ako ti je vec toliko stalo da ih namaknes cetvorotockalom....
htcxone

#18 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by htcxone »

EOS :thumbup: BRAVO
upravo sad gledam i lijep je vopra
samo je pitanje kakvi su im ovi benzin motori (NECU DIZELA :D ) ???

A SAD CU MALO DA VIRNEM I OVOG BEMVEJA :D

meni se sviđaju dvosjedi, ali ne bjezim ni od ovih limuzinica ....

jedno je ukus a drugo su mogucnosti jbg... mislim, ima se para ali ne bbas na bacanje... volio bih da se nađem u jednom automobilu koji ce mi donijeti sve, a imas pravo, sa 4 sjedista cabrio je bukvalno 2 u 1
_mufljuz_

#19 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by _mufljuz_ »

htcxone wrote:EOS :thumbup: BRAVO
upravo sad gledam i lijep je vopra
samo je pitanje kakvi su im ovi benzin motori (NECU DIZELA :D ) ???

A SAD CU MALO DA VIRNEM I OVOG BEMVEJA :D

meni se sviđaju dvosjedi, ali ne bjezim ni od ovih limuzinica ....

jedno je ukus a drugo su mogucnosti jbg... mislim, ima se para ali ne bbas na bacanje... volio bih da se nađem u jednom automobilu koji ce mi donijeti sve, a imas pravo, sa 4 sjedista cabrio je bukvalno 2 u 1
ganjaj mladji EOS sa novim TDI motorima... EOS je i rijetka zvjercica na cesti pa ima i nesto doze ekskluziviteta sto ostali VWeni nemaju - ima izvedbi sa fantasticnim 1.8 TSI motorom koji izuzetno malo trosi a ogromne je snage.... puno ti je to smislenije nego da ganjas neko sranje sa 2 sjedala.... ako vec nemas para... + sto imas cvrsti krov i ne moras da mislis hoce li ti nesto poderat platno na BMWu i Boxteru....

kako vec rekoh isao bih na ljepsi CC auto - sa 4 sjedista... i ako mene pitas boxter i z4 su besmisleni osim ako imas jos koje auto....
htcxone

#20 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by htcxone »

imam osjeccaj da bi tog porschea provozao tri cetiri puta i onda se pokajao sto sam ga uzeo... ali imam jaku zeljud a vozim tu masinu :D

evo pregledah sad ... eos je dobar pravo, cak moze se voditi kaao porodicno auto :D
335 mi je malo skup, ali je strasan, gledam ove 325 2005 godina ima dobrih masina a i vise mi se svvidja old school izgled BMW 3
a i ima konjića mašala :izet: :izet:
kritichar

#21 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by kritichar »

Golf 2
htcxone

#22 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by htcxone »

kritichar wrote:Golf 2
komsija automehanicar je dugo isao u tursku na more na moj racun :D e nece vise :D :izet:
citroen xm

#23 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by citroen xm »

Ja ne mogu vjerovat da je čovjeku neko preporučio EOS-a, ali fakat ne mogu. Od Poršea i BMW-a dođoste do VW-a i to modela koji je VW-ov promašaj. E kada nešto VW-ovo nema nasljednika niti će ga imati, onda se može pretpostaviti kakvo je. Čovjek traži atrakciju i upade EOS iz vedra neba. Svašta.
htcxone

#24 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by htcxone »

citroen xm wrote:Ja ne mogu vjerovat da je čovjeku neko preporučio EOS-a, ali fakat ne mogu. Od Poršea i BMW-a dođoste do VW-a i to modela koji je VW-ov promašaj. E kada nešto VW-ovo nema nasljednika niti će ga imati, onda se može pretpostaviti kakvo je. Čovjek traži atrakciju i upade EOS iz vedra neba. Svašta.
zato sam i na tragu toga da mi je ovaj BMW 3 325 ili 330 nekako najbolji...
nema eos motor koji bi zadovoljio ono sto ja hocu...
opet, Z4 ima sve alli je u pravu za to da ovako imam 2 u 1 a ipak je moćan na cesti!
insomnia78

#25 Re: Porsche Boxster ili BMW Z4

Post by insomnia78 »

citroen xm wrote:Ja ne mogu vjerovat da je čovjeku neko preporučio EOS-a, ali fakat ne mogu. Od Poršea i BMW-a dođoste do VW-a i to modela koji je VW-ov promašaj. E kada nešto VW-ovo nema nasljednika niti će ga imati, onda se može pretpostaviti kakvo je. Čovjek traži atrakciju i upade EOS iz vedra neba. Svašta.
Al fakat
Krenulo se sa Boxerom i Z-om ja samo cekam kad ce se na škodi zavrsiti

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Post Reply