Lp,mati treba da dodje kod mene u posjetu ( inostranstvo), koristi terapiju za visoki pritisak vec 10 godina, kucni doktor je odbio da joj da unaprijed recept i za sledeci mjesec, znaci nece biti tu kad bude trebala ici po mjesecnu terapiju i mi smo trazili da je dobije unaprijed, bit ce odsutna dva mjeseca.Da li mogu da ne daju terapiju ili moramo bas kupiti lijekove, TK je u pitanju?
Hvala
Porodicni doktor i recepti
Moderator: anex
- Sanjarko
#2 Re: Porodicni doktor i recepti
Neznam. Moja stara dobija za pritisak svaki mjesec redovno tablete i to elektronskim putem bez recepta. Nedaju joj duplo nego svaki mjesec. Moguce je da nemogu za dva mjeseca da daju. Ali kazem neznam.
Meni su davali terapiju za dva mjeseca i sad daju. Jer sta znam drugacije nemoze.
Moguce je privatno mozda dobiti recept ali puna cijena tableta. Neznam.
Meni su davali terapiju za dva mjeseca i sad daju. Jer sta znam drugacije nemoze.
Moguce je privatno mozda dobiti recept ali puna cijena tableta. Neznam.
-
terremoto
#3 Re: Porodicni doktor i recepti
Bas mi to nekako glupo i smijesno, znaci ne mozes nigdje otici duze od mjesec dana ili moras kupiti tablete na koje imas pravo besplatno.
- Sanjarko
#4 Re: Porodicni doktor i recepti
Znam ali tako je, ali mozda postoji mogucnost refundiranja. Ako ti je mati penzionerka.terremoto wrote:Bas mi to nekako glupo i smijesno, znaci ne mozes nigdje otici duze od mjesec dana ili moras kupiti tablete na koje imas pravo besplatno.
Ja znam da postoji za neke slucajeve.