Porodicni doktor i recepti

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
terremoto

#1 Porodicni doktor i recepti

Post by terremoto »

Lp,mati treba da dodje kod mene u posjetu ( inostranstvo), koristi terapiju za visoki pritisak vec 10 godina, kucni doktor je odbio da joj da unaprijed recept i za sledeci mjesec, znaci nece biti tu kad bude trebala ici po mjesecnu terapiju i mi smo trazili da je dobije unaprijed, bit ce odsutna dva mjeseca.Da li mogu da ne daju terapiju ili moramo bas kupiti lijekove, TK je u pitanju?
Hvala
Sanjarko

#2 Re: Porodicni doktor i recepti

Post by Sanjarko »

Neznam. Moja stara dobija za pritisak svaki mjesec redovno tablete i to elektronskim putem bez recepta. Nedaju joj duplo nego svaki mjesec. Moguce je da nemogu za dva mjeseca da daju. Ali kazem neznam.

Meni su davali terapiju za dva mjeseca i sad daju. Jer sta znam drugacije nemoze.

Moguce je privatno mozda dobiti recept ali puna cijena tableta. Neznam.
terremoto

#3 Re: Porodicni doktor i recepti

Post by terremoto »

Bas mi to nekako glupo i smijesno, znaci ne mozes nigdje otici duze od mjesec dana ili moras kupiti tablete na koje imas pravo besplatno.
Sanjarko

#4 Re: Porodicni doktor i recepti

Post by Sanjarko »

terremoto wrote:Bas mi to nekako glupo i smijesno, znaci ne mozes nigdje otici duze od mjesec dana ili moras kupiti tablete na koje imas pravo besplatno.
Znam ali tako je, ali mozda postoji mogucnost refundiranja. Ako ti je mati penzionerka.

Ja znam da postoji za neke slucajeve.
Post Reply