Porodični automobil

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

biggrin

#76 Re: Porodični automobil

Post by biggrin »

mali_milojica wrote:Neozbiljno ti je sto neko predlaze 500L za 5-clanu porodicu,a razmisljas da ostavis Daciu ako bude odgovarala,a za nju je 500L dvosoban stan :roll:
Picasso uzmi,odlicno izgleda.
i 500l i sx4 su tu negdje velicinom sa daciom, pa kako ne bih nju mijenjao ako ispadne da je dovoljna velicinom...valjda ne moram bas sve objasnjavati :)

picasso i meni najljepse izgleda. ako budem uzimao i cijena mu padne na nivo scenic-a, mislim da bih halalio i silnu opremu koja dodje sa scenicom i uzeo njega
gtc

#77 Re: Porodični automobil

Post by gtc »

Kad se vec akcije spominju ako te zafira bude zanimala onda u januaru imas opelova 24SATA, traje 1 dan akcija i tad su ti najpovoljnija auta u toku godine. Do sada je bila izmedju 10. i 25. januara vecinom :)
biggrin

#78 Re: Porodični automobil

Post by biggrin »

gtc wrote:Kad se vec akcije spominju ako te zafira bude zanimala onda u januaru imas opelova 24SATA, traje 1 dan akcija i tad su ti najpovoljnija auta u toku godine. Do sada je bila izmedju 10. i 25. januara vecinom :)
koliko u BiH stvarno ispoštuju taj dan, a koliko je on ustvari ubleha koju moraju da održau da bi produžili licence?
citroen xm

#79 Re: Porodični automobil

Post by citroen xm »

Ma da, ta 24 sata baš vrijede nekome ko mora prodati svoje auto pa kupovati drugo. Jedino da imaš sav novac na kamari, hoćeš baš Opel i možeš čekati.
lavic

#80 Re: Porodični automobil

Post by lavic »

citroen xm wrote:Ma da, ta 24 sata baš vrijede nekome ko mora prodati svoje auto pa kupovati drugo. Jedino da imaš sav novac na kamari, hoćeš baš Opel i možeš čekati.
Nisi u pravu, akcija vazi za sva auta dogovorena taj dan. Sto znaci odes, proberes, uzmes pro-fakturu,isti ili slijedeci dan uplatis avans i narucis auto.

Kad auto dodje uplatis ostatak para ili zavrsis kredit, nema nikakve potrebe za kesom odmah.
biggrin

#81 Re: Porodični automobil

Post by biggrin »

lavic wrote:
citroen xm wrote:Ma da, ta 24 sata baš vrijede nekome ko mora prodati svoje auto pa kupovati drugo. Jedino da imaš sav novac na kamari, hoćeš baš Opel i možeš čekati.
Nisi u pravu, akcija vazi za sva auta dogovorena taj dan. Sto znaci odes, proberes, uzmes pro-fakturu,isti ili slijedeci dan uplatis avans i narucis auto.

Kad auto dodje uplatis ostatak para ili zavrsis kredit, nema nikakve potrebe za kesom odmah.
A moze li u toj akciji ici varijanta staro za novo i koliko u prosjeku procentualno cijena auta bude povoljnija u odnosu na standardnu?
citroen xm

#82 Re: Porodični automobil

Post by citroen xm »

lavic wrote:

Pa to sam isto ja rekao, normalno da ga ne moraš isti dan iskeširati ako ga nisi ni dobio. To ne traži niko. Ali novac moraš dati odmah kao avans i završiti uplatu kada dođe. A šta sa svojim autom. Za razliku od ta 24 sata, ostali stalno nude velike popuste.
gtc

#83 Re: Porodični automobil

Post by gtc »

Ispostuju prilicno, jer iz onoga sto sam cuo od drugih bude uvijek nesto jeftinije nego na ovim standardnim akcijama koje traju tokom godine.

Sto se zamjene tice to nikad nije povoljno raditi jer prva je stvar sto tvoje auto procijene nize nego sto bi ti mogao da ga prodas, a druga je to sto ne dobijas vise popust na gotovinsko placanje novog automobila, tako da bi tu izgubio i na svom i na novom.
Gotovinskim placanjem smatraju leasing, kredit i kes jer oni odmah dobiju pare njima je svejedno, samo se staro za novo ne smatra kao gotovinsko placanje i tu gubis taj popust.
biggrin

#84 Re: Porodični automobil

Post by biggrin »

epilog ove price je renault grand scenic.
ukratko picasso ima iznenadjujuce malo prostora, za tu klasu auta,u drugom redu. zafira tourer nakon silnih pregovaranja i spustanja cijena je dobrano snizena u odnosu na originalnu cijenu, ali je ista opet pofino veca od grand scenic-a, pri cemu renault ima bogatiju opremu i duzu garanciju, sto su sve razlozi zasto sam se odlucio za ovu opciju. hvala svima na savjetima i sugestijama. ako kome treba detaljnije informacija, boojroom pitajte
direstraits0078

#85 Re: Porodični automobil

Post by direstraits0078 »

Koji motor, koji nivo opreme, koliko je koštao?
biggrin

#86 Re: Porodični automobil

Post by biggrin »

1.6 16v benzin , oprema limited edition (od ove i samo za ovu godinu), 30 900
Selmir_Tz

#87 Re: Porodični automobil

Post by Selmir_Tz »

Šta mislite od Renault Grand Scenic, 96kW, 2006. godina? Davno sam pokrenuo na nekoj temi priču o kupovini automobila sa 6 ili 7 sjedišta ali ne mogu više da nadjem gdje, u medjuvremenu sam zbog zdravstvenih problema odustao od kupovine ali sada je sve sredjeno tako da se auto uzima narednih dana. Mislio sam auto uzeti sad preko praznika ovdje u RS tako da su savjeti dobrodošli. Gledao sam dva Grand Scenica i generalno mi se svidjaju, u kombinaciji sa 5 sjedišta ima ogroman gepek, sa 7 je gepek mizeran ali prevoz 7 putnika mi ne treba stalno svakako tako da mi to nije neka mana. Kakva je Opel Zafira, 2004-2005. godište, 2.2DTI ili 2.0DTI (one su malo starije)? I njih sam gledao, ista priča što se tiče prostora ali su mnogo siromašnije sa opremom. Auto neće prelaziti mnogo kilometara, za posao i jurcanja tamo-amo imam Passat 3 1.8 sa plinom ali zbog supruge moram da idem na dizela, njoj ne ide vožnja benzinaca sa manuelnim mjenjačem nikako. Na tržištu nema baš mnogo auta sa 7 sjedišta tako da je izbor jako sužen.
basicm

#88 Re: Porodični automobil

Post by basicm »

Evo Selmira opet trazi auto!!! Nisi odavno jarane!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#89 Re: Porodični automobil

Post by Truba »

šta fali espaceu :D
ElRe

#90 Re: Porodični automobil

Post by ElRe »

Samo ako nije 2.2 dCi
probook

#91 Re: Porodični automobil

Post by probook »

Black swan wrote:šta fali espaceu :D
Prretezak auto, guma kosta barem 350 KM - prvo sto mi pada na pamet :D
biggrin

#92 Re: Porodični automobil

Post by biggrin »

Selmir_Tz wrote:...Gledao sam dva Grand Scenica i generalno mi se svidjaju, u kombinaciji sa 5 sjedišta ima ogroman gepek, sa 7 je gepek mizeran ...
sto je mizeran? kad ne trebaju, sklope se ta dva sjedista, tako da gepek bude samo malo plići
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#93 Re: Porodični automobil

Post by konektovan »

probook wrote:
Koja je to dimenzija,pa da kosta 350 KM???????? Bas me to interesira. :mrgreen:
Truba

#94 Re: Porodični automobil

Post by Truba »

meni je velik :D samo bih mogao pravo s njim voziti i to kad sam sam na cesti :lol:
probook

#95 Re: Porodični automobil

Post by probook »

konektovan wrote:
probook wrote:
Koja je to dimenzija,pa da kosta 350 KM???????? Bas me to interesira. :mrgreen:
17" prijatelj imao Espace gumu placao oko 300 KM. Ne znam tacno koja je sirina i visina, ali guma je pravo velika
Truba

#96 Re: Porodični automobil

Post by Truba »

jesi siguran da to nije bio traktor :wink:
biggrin

#97 Re: Porodični automobil

Post by biggrin »

a mozda su neke hu-ha gume sa granulama zlata koje vrsi refleksiju sunceve svjetlosti i pospjesuje razvoj biljaka putem kojim prolazi...
holowey

#98 Re: Porodični automobil

Post by holowey »

biggrin wrote:a mozda su neke hu-ha gume sa granulama zlata koje vrsi refleksiju sunceve svjetlosti i pospjesuje razvoj biljaka putem kojim prolazi...
mozda je neka bas ruzna dimenzija... ja sam za 195/55r15 placao u prosjeku 100km vise po gumi u odnosu na 195/50r15 ili 195/60r15... proizvodjac auta predvidio ovu ruznu 15" dimenziju...alternativa je bila 16" koja je jos skuplja... ne cudi me onda ako je 17" placao oko 300
tempuser

#99 Re: Porodični automobil

Post by tempuser »

17" za Espacea jeste 300-njak KM/kom jer su to extra load gume sa viskim indeksom brzine, a pocesto HP tip. Kupovao vise puta.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#100 Re: Porodični automobil

Post by konektovan »

tempuser wrote:17" za Espacea jeste 300-njak KM/kom jer su to extra load gume sa viskim indeksom brzine, a pocesto HP tip. Kupovao vise puta.
Jeste mozda neka michelin,goodyear,pirreli al' ima i drugih proizvodjaca koji su dosta jeftiniji. Pa toliko kosta guma za manji kamion.
Post Reply