heartbeat100 wrote:Ljudi, svaka vam cast na ovoj ujedinjenosti i na snazi, ali vas molim da budete oprezni. Ja i moji prijatelji smo se malo raspitivali i sve upucuje na to da je Ismet prevarant koji je preveslao i novinare i sve ljude koji su mu jedino htjeli pomoci. Taj covjek ima petero djece, neka od njih zive u inozemstvu, ima bracu i sestre vani, koji ga redovno finansiraju, a svima prica da su ga odbacili. Pripazite.
Hvala na upozorenju i ranije su neki skretali pažnju na to, a i sami učesnici u akciji su razmortili mogućnost prevare, prije i nakon što su se upustili u istu.
Međutim, postoje 2 činjenice:
1. čovjek je teško bolestan
2. čovjek i njegovo dijete su siromašni, majka djeteta je umrla, nemaju nikakvih stalnih primanja.
Meni su ove dvije stvari dovoljne da pomognem, bez da ispitujem da li ima neke rodbine i kakav je život do sada živio. Znači, dozvoljavam da se čovjek više puta ženio, da pored Emine ima još djece, moguće je da ima i rodbine u inostranstvu, s obzirom da je iz Trebinja.
Znači, bez obzira na to, obaveza države je da pomogne ovom čovjeku, kad država zakaže, tu su ljudi koji će se angažovati da nekom olakšaju težak život koji žive.
Ismet je sada zbrinut, hvala Bogu, i to stalno naglašava, nekoliko puta je odbio pomoć i ponudio je nekome kome je potrebnija. Prevaranti to ne rade, njima nikada nije dosta.