Porodica me mrzi.
-
SasaBa
#1 Porodica me mrzi.
Pozdrav svima, naslov zvuci cudno mozda ali imam osjecaj da me porodica ne voli. Imam uskoro 18godina, zavrsavam skolu i mogu reci da razmisljam jako zrelo i imam velike planove i ako nisam zavrsio skolu koja bi mi omogucila da idem ii napredujem planiram da polazem sve privatno jer sam eto upisao ono sto moji zele a ne ja. Bavim se sportom 3godine i moji me apsolutno ne podrzavaju u tome i navikao sam ne trebaju mi uopste, ali mi smeta kad kazem kako necu raditi neki posao koji ne zelim i neki los posao samo da prezivljavam, znam da je Bosna drzava sa malim mogucnostima ali to ne znaci da se ne moze napredovati. Mama mi kaze da necu uspjeti a ja kazem cvrsto da hocu a ona opet kaze kako nikad necu. Sestra kaze da cu biti gladan u zivotu ako nastavim sa svojim razmisljanjem. Kazu da je glupo razmisljanje da sanjam i da imam ciljeve i da nisam ogranicen da zelim uspjeti a ne da zivim bez sna i cilja i da ne vidim dalje od nosa. Trazim misljenje vase, ja sam navikao na to da nemam podrsku i paznju kao i ljubav i ne povrijedjuje me nista vise, ali me zanima da li ja grijesim? Zasto tako lose misle o mom nacinu razmisljanja koje je i vise nego zdravo za mladu osobu, jer mnogo njih znam i mnogo njih nisu ni blizu u poredjenju, ne hvalim se ali iznosim cinjenice. Uzivam u zivotu i svaki dan sto vise stvari isprobavam i zeli msvasta proci, ni sa tim se ne slazu ali tu mi ne mogu nista, zivim zivot onako kako zelim. Takodje nemam novca, i radim poslije skole po dnevnicama i patim se kao i svi, to zelim napomenuti da neko ne pomisli da sam razmazen i da ne radim. Sa 15g sam poceo raditi i evo vec 2 godine aktivno idem cim imam slobodnog vremena da sebi zaradjujem, jer zelim napredovati u svemu. Hvala. P.S:Ja imam mnogo samopouzdanja i cvrsta sam mentalna osoba tako da trazim misljenje, necu promjeniti svoj stav kakvih kod komentara bilo. Trazim osobe koje su drugacije i nisu prosjecne u razmisljanju, samo takve ce me razumjeti a ne oni koji su u zivotu napravili nista.
- hrle1976
#2 Re: Porodica me mrzi.
Hebat ih, gledaj svoja posla. Mozda ti se cini, mozda je tako, ali u svakom slucaju budi o sebi pri sebi i nemoj ici u konflikte. Mataresine su na balkanu posesivne zene, to treba sto prije odjebati na kulturan nacin naravno.
-
Last December
#3 Re: Porodica me mrzi.
Ako si čvrsta osoba puna samopouzdanja, zašto ti treba afirmacija od anonimusa sa foruma? Razmisli o tome.
Put koji si odabrao je brutalan i spremi se na stradanje. Da li ćeš uspjeti zavisi samo od tebe. Nije bitno šta o tome misli tvoja familija ili bilo ko sa ovog foruma.
Put koji si odabrao je brutalan i spremi se na stradanje. Da li ćeš uspjeti zavisi samo od tebe. Nije bitno šta o tome misli tvoja familija ili bilo ko sa ovog foruma.
-
SasaBa
#4 Re: Porodica me mrzi.
Zato sto zelim cuti misljenje, to sam napisao gore. Znam da je put brutalan ali ja uzivam u ovome svemu kako radim i ne idem na to da budem drugaciji ali definitno guram put svoj i mnogo je teze. Za misljenje na marim i necu ga primiti k srcu, samo zelim cuti ko kako razmislja.Last December wrote:Ako si čvrsta osoba puna samopouzdanja, zašto ti treba afirmacija od anonimusa sa foruma? Razmisli o tome.
-
iz Mostara
#5 Re: Porodica me mrzi.
Samo cepaj i radi šta hoćeš, zaboli te minđa šta ko drugi misli.SasaBa wrote:Pozdrav svima, naslov zvuci cudno mozda ali imam osjecaj da me porodica ne voli. Imam uskoro 18godina, zavrsavam skolu i mogu reci da razmisljam jako zrelo i imam velike planove i ako nisam zavrsio skolu koja bi mi omogucila da idem ii napredujem planiram da polazem sve privatno jer sam eto upisao ono sto moji zele a ne ja. Bavim se sportom 3godine i moji me apsolutno ne podrzavaju u tome i navikao sam ne trebaju mi uopste, ali mi smeta kad kazem kako necu raditi neki posao koji ne zelim i neki los posao samo da prezivljavam, znam da je Bosna drzava sa malim mogucnostima ali to ne znaci da se ne moze napredovati. Mama mi kaze da necu uspjeti a ja kazem cvrsto da hocu a ona opet kaze kako nikad necu. Sestra kaze da cu biti gladan u zivotu ako nastavim sa svojim razmisljanjem. Kazu da je glupo razmisljanje da sanjam i da imam ciljeve i da nisam ogranicen da zelim uspjeti a ne da zivim bez sna i cilja i da ne vidim dalje od nosa. Trazim misljenje vase, ja sam navikao na to da nemam podrsku i paznju kao i ljubav i ne povrijedjuje me nista vise, ali me zanima da li ja grijesim? Zasto tako lose misle o mom nacinu razmisljanja koje je i vise nego zdravo za mladu osobu, jer mnogo njih znam i mnogo njih nisu ni blizu u poredjenju, ne hvalim se ali iznosim cinjenice. Uzivam u zivotu i svaki dan sto vise stvari isprobavam i zeli msvasta proci, ni sa tim se ne slazu ali tu mi ne mogu nista, zivim zivot onako kako zelim. Takodje nemam novca, i radim poslije skole po dnevnicama i patim se kao i svi, to zelim napomenuti da neko ne pomisli da sam razmazen i da ne radim. Sa 15g sam poceo raditi i evo vec 2 godine aktivno idem cim imam slobodnog vremena da sebi zaradjujem, jer zelim napredovati u svemu. Hvala. P.S:Ja imam mnogo samopouzdanja i cvrsta sam mentalna osoba tako da trazim misljenje, necu promjeniti svoj stav kakvih kod komentara bilo. Trazim osobe koje su drugacije i nisu prosjecne u razmisljanju, samo takve ce me razumjeti a ne oni koji su u zivotu napravili nista.
- MyTao
#6 Re: Porodica me mrzi.
Tebi je 18 godina... ti vec sve znas sto se moze znati tako da nema potrebe da slusas roditelje. Samo nastavi svojim putem... but ce pakleno
ali izdrzi.
- pukepuke
#7 Re: Porodica me mrzi.
Ako se dobro sjećam, ti si već pisao ovdje nešto slično, mislim da ideš na zanat, jer su tako htjeli tvoji, teretana, drugačiji si od svojih prijatelja, ne slušate istu muziku, tako nešto... Ono što si napisao u postu i naslov teme su u raskoraku, ne mislim da te obitelj mrzi, samo nemaju ambicija i žele te pripremiti na to da je život dolina suza. Oni nisu optimistični, a ti jesi, u tome se razlikujete.
Svijet je pun primjera ljudi koji su počeli od nule i postigli uspjeh. Pun je i primjera gdje su ljudi imali dobar start u životu pa završili na nuli. Svega ima. Ti si vrijedan, optimističan, ambiciozan, imaš viziju, što je loše u tome? Sve su to hvalevrijedne karakteristike. Furaj dalje svoju furku. Don't let the bastards grind you down.
Svijet je pun primjera ljudi koji su počeli od nule i postigli uspjeh. Pun je i primjera gdje su ljudi imali dobar start u životu pa završili na nuli. Svega ima. Ti si vrijedan, optimističan, ambiciozan, imaš viziju, što je loše u tome? Sve su to hvalevrijedne karakteristike. Furaj dalje svoju furku. Don't let the bastards grind you down.
- SmokingMan
#8 Re: Porodica me mrzi.
Ne mogu vjerovati da te mrzi tvoja uža porodica.Ti si onda stvarno raritet.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#9 Re: Porodica me mrzi.
Ne mrze te nego te pripremaju na životna sranja.
Tako sam i ja mislio sa 18, a sad sa 25 shvatam da je svaka njihova izgovorena riječ bila u mom najboljem interesu.
Tako sam i ja mislio sa 18, a sad sa 25 shvatam da je svaka njihova izgovorena riječ bila u mom najboljem interesu.
- raoul duke
#10 Re: Porodica me mrzi.
Sigurno postoji razlog u njihovoj apatiji prema tebi, nije garant samo "onako"
- kabal1337
#11 Re: Porodica me mrzi.
Pravo pitanje je koliko ti sestra ima godina ?
- uglavnomja
#13 Re: Porodica me mrzi.
godina 17, jos nema 18, jos ide u skolicu ... ali sve zna. i to najbolje. kakva 3 anstajna zajedno koliko on zna, mogucnosti, svoje i vanjske, sta i kako ce biti, planovi, ideje ... cijeli svijet ceka samo na njega ... a starci i narocito sestra ga mrze
jaro, svi smo imali 18 godina i ovu fazu "najpametniji na svijetu", niko me ne razumije, sputavaju me, vaki su naki, zaostali, mrze me blablabla ...
nece jos dugo trajati, zavisi sta ce te spustiti na zemlju.
mislim, da ima jna, vratio bi se kuci ljubeci zemlju oko matere.
u ovom trenutku - zao mi tvojih sto te moraju takvog trpiti.
a vole te. samo ti to ne vidis jer hormoni pucaju.
a ti se maloljetan, mozda si napunio tih 18, nebitno .... znaci da si nezreo, psihicki, fizicki, emocionano, .... na sve moguce nacine. iako to tebi ne izgleda tako.
skontaces jednog dana.
sretno vam svima
-
SasaBa
#14 Re: Porodica me mrzi.
Ovako nesto trazim, da me razumije, bravo i za tebe brothersMyTao wrote:Tebi je 18 godina... ti vec sve znas sto se moze znati tako da nema potrebe da slusas roditelje. Samo nastavi svojim putem... but ce paklenoali izdrzi.
-
SasaBa
#15 Re: Porodica me mrzi.
kabal1337 wrote:Pravo pitanje je koliko ti sestra ima godina ?
Last edited by SasaBa on 19/04/2017 19:14, edited 1 time in total.
-
SasaBa
#16 Re: Porodica me mrzi.
Hvala na misljenju, sve cjenim i necu dodavati dodatni komentar jer i dalje ostajem pri svome i cekam.uglavnomja wrote:![]()
![]()
![]()
godina 17, jos nema 18, jos ide u skolicu ... ali sve zna. i to najbolje. kakva 3 anstajna zajedno koliko on zna, mogucnosti, svoje i vanjske, sta i kako ce biti, planovi, ideje ... cijeli svijet ceka samo na njega ... a starci i narocito sestra ga mrze![]()
jaro, svi smo imali 18 godina i ovu fazu "najpametniji na svijetu", niko me ne razumije, sputavaju me, vaki su naki, zaostali, mrze me blablabla ...
nece jos dugo trajati, zavisi sta ce te spustiti na zemlju.
mislim, da ima jna, vratio bi se kuci ljubeci zemlju oko matere.
u ovom trenutku - zao mi tvojih sto te moraju takvog trpiti.
a vole te. samo ti to ne vidis jer hormoni pucaju.
a ti se maloljetan, mozda si napunio tih 18, nebitno .... znaci da si nezreo, psihicki, fizicki, emocionano, .... na sve moguce nacine. iako to tebi ne izgleda tako.
skontaces jednog dana.![]()
sretno vam svima
- kabal1337
#17 Re: Porodica me mrzi.
Pa ja koliko vidim ti zavrsavas neki "zanat" sto bi rekli. Nije nista nemoguce, nekada dobar keramicar zaradi vise nego los ekonomista.
A realno za sport u Bosni, to mozes shvatiti kao rekreaciju. - Realno nista ozbiljno, ako te neko ne pogura ili sto visi ako nisi neka ultra mega giga zvijezda pa da se neki klub obogati na tebi.
Ako ne mozes upisati neki fakultet, ja da sam na tvome mjestu i ako volis to sto radis usavrsavaj da budes sto bolji u svome poslu. Ipak ce to biti sutra tvoj hljeb. A one koje ne znaju raditi i fusere niko ne voli.
Ugl. biti dobar u onome sto radis je jako bitno.
Ps. Reci sestri pozdravio je kabal, i rekao ipak sestra treba biti bratu podrska u zivotu.
A realno za sport u Bosni, to mozes shvatiti kao rekreaciju. - Realno nista ozbiljno, ako te neko ne pogura ili sto visi ako nisi neka ultra mega giga zvijezda pa da se neki klub obogati na tebi.
Ako ne mozes upisati neki fakultet, ja da sam na tvome mjestu i ako volis to sto radis usavrsavaj da budes sto bolji u svome poslu. Ipak ce to biti sutra tvoj hljeb. A one koje ne znaju raditi i fusere niko ne voli.
Ps. Reci sestri pozdravio je kabal, i rekao ipak sestra treba biti bratu podrska u zivotu.
-
s@mson
#18 Re: Porodica me mrzi.
Jaro, de ti ponekad i izdrkaj, bice ti sve mnogo jasnije, progledat ces i tek tad ces bit pravo pametan...
tipicno kasnotinejdzerskopreseravanje...
tipicno kasnotinejdzerskopreseravanje...
-
SasaBa
#19 Re: Porodica me mrzi.
Sport mi je izduvni ventil i nesto sto mi je dalo ovo razmisljanje, samopouzdanje. Nikad nije iskljuceno da necu postati fitness trener jer mi ide super. Ali moji planovi su u policiji, a ne da radim zanat i ako znam dosta raditi i svasta, ipak zasto provesti cjeli zivot na poslu koji me ne cini sretnim. imam vremena dosta da realizujem sve i pokusam upasti tamo gdje zelim. Ako padnem, pokusacu opet ne znam za predaju.kabal1337 wrote:Pa ja koliko vidim ti zavrsavas neki "zanat" sto bi rekli. Nije nista nemoguce, nekada dobar keramicar zaradi vise nego los ekonomista.
- kabal1337
#20 Re: Porodica me mrzi.
Pa ti sa srednjom skolom mozes biti samo obicni policajac. Zar ne mislis da sa svojom fizickom spremom koju "ces" da imas, da mozes vise od obicnog policajca
-
Last December
#21 Re: Porodica me mrzi.
Ako je tako onda imam samo jedan savjet - nikad se ne okreći nazad, moje iskustvo je pokazalo da je to jedan od primarnih razloga neuspjeha. Smatram da ljudi koji su sposobni da se ne osvrću na ono što ostavljaju iza mogu napraviti skoro bilo šta što zamisle. Neki od tih ljudi to mogu jer su psihopate i njima to ide mnogo lakše, jer gaze preko mrtvih. Ovi drugi koji mogu da igricu pređu sa no-kill su u jako malom procentu ali ih ima, i njihov put je puuuuno težak.SasaBa wrote:Zato sto zelim cuti misljenje, to sam napisao gore. Znam da je put brutalan ali ja uzivam u ovome svemu kako radim i ne idem na to da budem drugaciji ali definitno guram put svoj i mnogo je teze. Za misljenje na marim i necu ga primiti k srcu, samo zelim cuti ko kako razmislja.Last December wrote:Ako si čvrsta osoba puna samopouzdanja, zašto ti treba afirmacija od anonimusa sa foruma? Razmisli o tome.
U svakom slučaju štedi energiju i fokusiraj se na ono što si zamislio. Pare nisu bitne, energiju smatraj svojom valutom. Ona će opadati kako godine prolaze i moraš da je iskoristiš i usmjeriš pravilno dok je ima. Toliko.
-
SasaBa
#22 Re: Porodica me mrzi.
Na policiju danas se ne moze upasti bez veze jake, ali ja cu pokusati upasti na fizicku spremu i mozda neko mi pomogne, ili u oruzane snage.. to volim i to zelim, a prestati trenirati necu nikada tako da postoju mogucnost da zavrsim za fitness trenera, a od toga online se moze zaraditi ali to bi bio hobi, pravi posao zelim kao sto sam rekao gdje.kabal1337 wrote:Pa ti sa srednjom skolom mozes biti samo obicni policajac. Zar ne mislis da sa svojom fizickom spremom koju "ces" da imas, da mozes vise od obicnog policajca
-
SasaBa
#23 Re: Porodica me mrzi.
Hvala! Svu srecu zelim i savjet je i vise neko iskren i realan!Last December wrote:Ako je tako onda imam samo jedan savjet - nikad se ne okreći nazad, moje iskustvo je pokazalo da je to jedan od primarnih razloga neuspjeha. Smatram da ljudi koji su sposobni da se ne osvrću na ono što ostavljaju iza mogu napraviti skoro bilo šta što zamisle. Neki od tih ljudi to mogu jer su psihopate i njima to ide mnogo lakše, jer gaze preko mrtvih. Ovi drugi koji mogu da igricu pređu sa no-kill su u jako malom procentu ali ih ima, i njihov put je puuuuno težak.SasaBa wrote:Zato sto zelim cuti misljenje, to sam napisao gore. Znam da je put brutalan ali ja uzivam u ovome svemu kako radim i ne idem na to da budem drugaciji ali definitno guram put svoj i mnogo je teze. Za misljenje na marim i necu ga primiti k srcu, samo zelim cuti ko kako razmislja.Last December wrote:Ako si čvrsta osoba puna samopouzdanja, zašto ti treba afirmacija od anonimusa sa foruma? Razmisli o tome.
U svakom slučaju štedi energiju i fokusiraj se na ono što si zamislio. Pare nisu bitne, energiju smatraj svojom valutom. Ona će opadati kako godine prolaze i moraš da je iskoristiš i usmjeriš pravilno dok je ima. Toliko.
- kabal1337
#24 Re: Porodica me mrzi.
Cekaj stani Sasa. Ja mislim da nije problem u tvojim zeljama i tvojom porodicom. Ja mislim da tvoji roditelji i sestra misle da ti mozes vise. Te vjerovatno im je zao sto se tako lahko podcjenjujes svoje mogucnosti.SasaBa wrote:Na policiju danas se ne moze upasti bez veze jake, ali ja cu pokusati upasti na fizicku spremu i mozda neko mi pomogne, ili u oruzane snage.. to volim i to zelim, a prestati trenirati necu nikada tako da postoju mogucnost da zavrsim za fitness trenera, a od toga online se moze zaraditi ali to bi bio hobi, pravi posao zelim kao sto sam rekao gdje.kabal1337 wrote:Pa ti sa srednjom skolom mozes biti samo obicni policajac. Zar ne mislis da sa svojom fizickom spremom koju "ces" da imas, da mozes vise od obicnog policajca
Nemoj me pogresno shvatiti, kada upadnes u vojsku ne mozes uvijek ostati. Kada nakupis godina nabiti ce te nogom. A sta ces onda, imati ces podosta godina...
Slicna je malo situacija i sa policijom.
Zasto ne bi pokusao se skolovati na fakultetu. Pa vidi kako ti bude islo. Ako bude super, mozes opet u policiju ili vojsku. Ali onda ti se otvaraju mnoga vrata.
Ovako si ih zatvorio bez da si pokusao...
-
SasaBa
#25 Re: Porodica me mrzi.
Pa nisam nista, jer oni nemaju pojma da je to tako i da se ne moze raditi dugo, a i ne znaju da to hocu.. Tako da ne mozes reci da je zbog toga.. A faks nmg jer nemam mogucnosti, imam sad zavrsenu skolu trogodisnju, posao je veliki zavrsiti sve to i skupo samo bi zavrsio 4 tu godinu i to je svekabal1337 wrote:Cekaj stani Sasa. Ja mislim da nije problem u tvojim zeljama i tvojom porodicom. Ja mislim da tvoji roditelji i sestra misle da ti mozes vise. Te vjerovatno im je zao sto se tako lahko podcjenjujes svoje mogucnosti.SasaBa wrote:Na policiju danas se ne moze upasti bez veze jake, ali ja cu pokusati upasti na fizicku spremu i mozda neko mi pomogne, ili u oruzane snage.. to volim i to zelim, a prestati trenirati necu nikada tako da postoju mogucnost da zavrsim za fitness trenera, a od toga online se moze zaraditi ali to bi bio hobi, pravi posao zelim kao sto sam rekao gdje.kabal1337 wrote:Pa ti sa srednjom skolom mozes biti samo obicni policajac. Zar ne mislis da sa svojom fizickom spremom koju "ces" da imas, da mozes vise od obicnog policajca
Nemoj me pogresno shvatiti, kada upadnes u vojsku ne mozes uvijek ostati. Kada nakupis godina nabiti ce te nogom. A sta ces onda, imati ces podosta godina...
Slicna je malo situacija i sa policijom.
Zasto ne bi pokusao se skolovati na fakultetu. Pa vidi kako ti bude islo. Ako bude super, mozes opet u policiju ili vojsku. Ali onda ti se otvaraju mnoga vrata.
Ovako si ih zatvorio bez da si pokusao...