Mi smo gladni!
Najviše me boli kada se vratim ili krenem u školu, a vidim mamu da plače jer nam nema šta skuhati – piše učenik sedmog razreda
Teška muka natjerala je 13-godišnjeg Ivana Lonjaka iz Zenice da nam pošalje pismo. Živi sa mamom i sestrom u staroj kući od ćerpiča, na kojoj nema prozora već je zatvorena spužvama i kartonima. Nemaju toilet, već koriste poljski WC.
- Kuću nam je dao jedan čovjek da u njoj živimo. Mama nigdje ne radi. Više puta je predavala molbe za posao, ali su je uvijek odbijali. Mi smo gladni! Nekada nam komšije donesu brašna, ulja, krompira… Sestra je drugi razred srednje škole, a ja sedmi osnovne. Udžbenike ne možemo kupiti, već se snalazimo kako znamo. Oboje smo dobri učenici i Velika nam je želja da završimo školu i da pomognemo maki koja nas odgaja i pati se da bi nas izvela na pravi put. Najviše me boli kada se vratim ili krenem u školu, a vidim mamu da plače jer nam nema šta skuhati. Dobijamo jedan obrok dnevno u narodnoj kuhinji. Teško mi je i ne bih želio izgubiti mamu – piše Ivan čija je jetra oboljela zvog čega je dosta vremna provodio u bolnici.
- Oni koji žele pomoći porodici Lonjak mogu ih naći u Zenici na adresi Aleja Šehida 9, ili pozvati na telefon 061/538-634.
Porodica Lonjak, Zenica - HITNO
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#1 Porodica Lonjak, Zenica - HITNO
Express, br. 357
- Bumbar
- One_one
#3 Re: Porodica Lonjak, Zenica - HITNO
Hoce li se mozda organizirati ista da im neko ode i odnese stogod stvari, novca, itd? Ja stvarno nemam kada ici, ali rado bih pomogao i donirao stogod ukoliko ce ih neko posjecivati.
-
jasminasab
#4 Re: Porodica Lonjak, Zenica - HITNO
I ja bih dala nesto, ako se budete organizirali, slobodno me kontaktirajte...
- cleo
#5 Re: Porodica Lonjak, Zenica - HITNO
i mene zovite slobodno, ustvari
ako se može šta skupiti tokom sutrašnjeg dana, 03.06. još bolje, brat mi ide u Zenicu u srijedu ujutro pa bi mogao ponjeti
ako se može šta skupiti tokom sutrašnjeg dana, 03.06. još bolje, brat mi ide u Zenicu u srijedu ujutro pa bi mogao ponjeti
- cleo
#6 Re: Porodica Lonjak, Zenica - HITNO
u krajnjem slučaju, mi se ovdje možemo organizirati šta, ko i koliko može i poslati busom do Zenice. Imamo telefon pa možemo javiti da neko izađe na stanicu i preuzme pomoć...