Planiram da izdam stan u Sarajevu...samo me zanima koliko se placa porez drzavi? stan izdajem za 400 kermi...
peace
Moderator: anex
hmmm...problem je u tome da cu stan vjerovatno izdati jednom poslaniku....oni traze ugovor..i meni to odgovara...jebo to...daj kljuc...prc,mrc...i samo zdushish jedan dankaranana wrote:ma kakav porez. dogovoris se, dadnes kljuc i zdravo. koliki ti je stan? mozda sam zainteresovan.
auuu,pa ti si "njihov"?suradjujes s vlastima?"kolaboracionist"?najbolje da mu izdas besplatno...Suicidal Siberian wrote:hmmm...problem je u tome da cu stan vjerovatno izdati jednom poslaniku....oni traze ugovor..i meni to odgovara...jebo to...daj kljuc...prc,mrc...i samo zdushish jedan dankaranana wrote:ma kakav porez. dogovoris se, dadnes kljuc i zdravo. koliki ti je stan? mozda sam zainteresovan.
Zato fino svaki mjesec nadji nekog da ti provjerava jesu li svi racuni placeni. Pa dobro drug, ako ti je poslanik, a nije ni boziji, drazi od obicnog smrtnika, no problem. Ako vec moras platiti porez, mislim da definitivno moras platiti PDV od 17%. Ne znam sta jos, mozda porez na dobit koji je 30%, ali nisam siguran za ovo jer nisi registrovan kao pravno drustvo.Suicidal Siberian wrote:hmmm...problem je u tome da cu stan vjerovatno izdati jednom poslaniku....oni traze ugovor..i meni to odgovara...jebo to...daj kljuc...prc,mrc...i samo zdushish jedan dankaranana wrote:ma kakav porez. dogovoris se, dadnes kljuc i zdravo. koliki ti je stan? mozda sam zainteresovan.
eh, ako ces vec preko papira izdavati stan, sto je danas rijetkost, onda fino objasni tome da je tih 400 KM bez pdv-a, netto. A, kad dodas pdv, tvog stanara ce izaci stanovanje 468 KM mjesecno. A, ako je pdv uracunat tebe ce stanovanje izaci netto 342 KM mjesecno.Suicidal Siberian wrote:aloha
Planiram da izdam stan u Sarajevu...samo me zanima koliko se placa porez drzavi? stan izdajem za 400 kermi...
peace