Cao!
Zanima me da li je moja majka duzna placati porez na dobit i imovinu za stan koji izdaje ako je strani drzavljanin?
Porez na dobit i imovinu???
-
sarajevo63
#2 Re: Porez na dobit i imovinu???
Ma jok ba, nek kupi još jedan pa nek izdaje. Cijene svakako padaju. Ima i poslovnih prostora. Možete l tamo gdje jeste izdavat šta, a ne davat državi? Da ja kupim jedan.
- Maxwell2008
#3 Re: Porez na dobit i imovinu???
A pitanje ti je samo takvo. Izgleda da se stekao utisak da ako je neko stranac ima privilegije u BiH.Suicidal Siberian wrote:Cao!
Zanima me da li je moja majka duzna placati porez na dobit i imovinu za stan koji izdaje ako je strani drzavljanin?
Ne znam da li je ovo smijesno il zalosno.
- karanana
#4 Re: Porez na dobit i imovinu???
Pa zasto prijavljujes da izdajes stan? Fino ga izdaji a drzava ne mora da zna da ga izdajes.
a za porez na imovinu ne znam. zar to uopste i postoji? kupis stan platis tada porez i to je to, ne?
znam da u hrvatskoj na primjer tretiraju vlasnike strance porezno drugacije od domacih, ali ne znam da li kod nas to postoji. ja kolko znam drzavljani ne placaju nista, za strance ne znam. pa zar nemas oba drzavljanstva? ne moraju ovi ovdje da znaju i da si slovenec i bosanec
a za porez na imovinu ne znam. zar to uopste i postoji? kupis stan platis tada porez i to je to, ne?
znam da u hrvatskoj na primjer tretiraju vlasnike strance porezno drugacije od domacih, ali ne znam da li kod nas to postoji. ja kolko znam drzavljani ne placaju nista, za strance ne znam. pa zar nemas oba drzavljanstva? ne moraju ovi ovdje da znaju i da si slovenec i bosanec
- Suicidal Siberian
#5 Re: Porez na dobit i imovinu???
Pa finta je u tome da se stan bukvalno izdaje drzavi
...ali me zanima ako je strani drzavljanin vlasnik stana da li je obavezan da placa tu vrstu poreza.
- homo_sapiens
#6 Re: Porez na dobit i imovinu???
Pokušaj na pdf ekonomija, na ovoj temi dobiti više odgovora: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 38&t=56515Suicidal Siberian wrote:Cao!
- alica.k
#7 Re: Porez na dobit i imovinu???
ako prijavi da iznajmljuje, onda mora placati porez na dobit drzavi.